عیش
چهارشنبه 15 تیر 1390 6:40 PM
عیش
آلبر کامو
محمدتقی غیاثی
انتشارات پیام
کتاب شامل 4 متن از کامو با نام های عیش در تیپازار- باد در جمیلا- تابستان در الجزیره و کویر می باشد . من کتاب را چون جزء داستان های کوتاه دسته بندی شده بود انتخاب کردم و کلا قصدم این بوده که فقط روی زمینه ادبیات تمرکز کنم و وقتی دیدم با مجموعه ای متن و مقاله رو به رو هستم اولش جا خوردم و زیاد به مذاقم خوش نیومد اما چون کتاب کوتاهی بود ادامه اش دادم و الان خیلی خوشحالم از خوندنش . خیلی شفاف اعتقادات کامو را نشون داده . کامو می گه من به جنبه قدسی زندگی اعتقاد دارم اما به زندگی جاوید و زنده شدن بعد از مرگ نه . باید از الانتون لذت ببرید . کتاب را که بخونید پر از شور و عشق به زندگی و طبیعته انگار می خواد با همه وجود زیبایی های زندگی هر چند زیاد نیستند را به درون بکشه . اگه اهل مقاله و متن خوانی هستید و یا علاقه مند به اشنایی بیشتر با اثار کامو این کتاب می تونه کمکتون کنه . کتاب بدی نیست در کل . من بعضی از قسمت هاش را واقعا تحسین می کردم
اخر کتاب دو مصاحبه اخر کامو هم هست که مصاحبه اولی خیلی جالبه . از کامو پرسیده شده بود "آثار منتشر شده خود را به چه چشمی می نگرید ؟ " و اون جواب داده " من آثار خود را دوباره نمی خوانم . همه در نظر من مرده اند . می خواهم کار دیگری انجام دهم . "
قسمت های زیبایی از کتاب
خود را به نفهمی نمی زنم ولی در چشم من سعادت فرشتگان بی معناست .
امید معادل تسلیم است . در حالی که زیستن تسلیم نشدن است .