مائده های زمینی و مائده های تازه /ژید
دوشنبه 2 مرداد 1391 10:36 PM
مائده های زمینی و مائده های تازه
آندره ژید
مهستی بحرینی
انتشارات نیلوفر
کتاب افکار و عقاید و به نوعی نصیحت هایی از سوی آندره ژید در باب دریافتن زیبایی زندگی و صادق بودن با خویشتن خویش است . او دائم بیان می کند ناراحتی ، ناگواری ها و هوس ها را به دور بریزید و به دنبال شادی باشید . دیوار سخت عادت و آموخته را بشکنید و از هر چیز که اطراف شماست لذت ببرید . خود را و درون خود را بشناسید .
آندره ژید نویسنده بسیار بزرگ فرانسوی یکی دیگه از کلاسیک هایی هست که با یک عالمه شرمندگی تا حالا چیزی ازش نخوندم و می خوام یک نگاه مختصری به نوشته هاش داشته باشم و از معروف ترین کتابش شروع کردم . کتاب بدی نبود زیاد به دلم ننشست . اولا که موضوع نداشت و من واقعا تررجیح می دهم داستان بخونم دوما نثرش خیلی متکلف و پرتشبیه بود که به نظرم این نوع نثر یک کم از رده خارجه با این وجود بعضی ریتم های نوشتنش خیلی به دلم می نشست .
قسمت های زیبایی از کتاب
ای کاش اهمیت در نگاه تو باشد و نه در چیزی که بدان نگاه می کنی .
ناتانائیل کاش هیچ انتظاری در وجودت حتی رنگ هوس هم به خود نگیرد بلکه تنها آمادگی برای پذیرش باشد . منتظر هر آنچه به سویت می آید باش و جز آنچه به سویت می آید آرزو مکن .
از اعتقاد دست بدار و بیاموز . آن که می کوشد تا حرف خود را به زور بقبولاند حجت موجهی ندارد . مگذار بدین گونه گمراهت کنند . مگذار چیزی را به زور به تو بقبولانند .