جهان هولوگرافيك/ مايكل تالبوت /ترجمه:داريوش مهرجويي /انتشارات هرمس/چاپ شانزدهم/
سه شنبه 14 تیر 1390 8:15 AM
در جهان ما و هر آنچه در آن است از قطره های باران و دانه های برف و درخشان کاج تا شهابها و ذرات الکترون ها و کوانتوم ها همه تنها تصاویر اشباح گونه ای هستند از واقعیتی دور ار دسترس که در خارج از زمان و مکان بر ما فرا تابیده می شوند.نظریه هولوگرافیک بودن جهان نه تنها واقعیت های ملموس زندگی ما را در بر می گیردبلکه می تواند پدیده های حیرت آوری همچون تله پاتی ، نیروهای فراطبیعی انسان ، وحدت کیهانی ،درمان های معجزه آسا و .... توضیح دهد. (پشت جلد كتاب )
بدون ترديد بايد بگويم که هیچ یک از کارهای سینمایی “داریوش مهرجویی” به اندازه ترجمه اي كه او از كتاب “جهان هولوگرافيك” داشته است، نتوانسته بود مرا تحت تأثیر قرار بدهد!
شايد يكي از بزرگترين اثرات خواندن اين كتاب آن باشد كه در مي يابيم بسیاری از حقایق مسلمي که در طول ساليان دراز در ذهن ما حك شدهاند، یک تعصب صرف و نگاهی شتابزده و تکزاویهای به دنيا يا برداشت هايي از روي اعتقادات سطحي و ديكته شده به ما هستند و اینکه باید همواره به ذهن انعطافپذیری و جرأت اندیشه در مورد نظریات جدید را داد.
در ذهن خود اين ايده آل را مي پرورم كه اين پست و معرفي اين كتاب، آغاز بحثي باشد درباره هستي و آفرينش و مفاهيم فراوان مرتبط با آن كه ذهن هر انسان متفكري را به خود مشغول مي كند. به طور خلاصه در اين كتاب نظريه اي بيان مي گردد كه بر اساس آن جهان ما و هر آنچه در آن است، از قطره هاي باران و دانه هاي برف و درختان كاج تا شهابها و ذرات الكترونها و كوانتومها، همه تنها تصاوير شبح گونه اي هستند از واقعيتي دور از دسترس كه خارج از زمان و مكان بر ما فراتابيده مي شود.
براي من ارزش اين كتاب در حدي بود كه براي عميق تر شدن در موضوع به مطالعه كتابهايي در حوزه فيزيك پرداختم. به طور كلي قوانين هستي در قالب دو نظريه عظيم فيزيك گنجانده مي شوند. اولي كه كاربرد آن در حوزه فضاهاي ماكرو (فواصل كيهاني) مي باشد نظريه نسبيت آلبرت اينشتين است و دومي كه به بحث در فضاهاي ميكرو (فواصل زير اتمي) مي پردازد به نظريه فيزيك كوانتوم معروف مي باشد. دانشمندان در تلاش اند تا با تركيب اين دو نظريه عظيم و وحدت بخشي به آنها، به يك نظريه واحد براي توصيف كل هستي برسند كه در اصطلاح به آن نظريه نسبيت كوانتوم مي گويند .........
امروز هزينه بنزين وسيله نقليه تون يا پول تاكسي و ..فراموش كنيد پياده راه برويد تا خونه با جهان هولوگرافيكتون
رسالت من تنها معرفي كتاب نيست ..بدون سلامت روح و روان معرفي كتاب فقط يك پست جديد است كه فراموش مي شود........... من همان فراموشي هستم. . .
) با تشكر از دوستان خوبم شازده .ش و س.كريمي جهت دفاع از حقوق مولف