گتسبی بزرگ/ اسکات فیتس جرالد/ کریم امامی/ انتشارات نیلوفر
سه شنبه 14 تیر 1390 8:10 AM
بدین سان در قایق نشسته پارو بر خلاف جریان بر آب می کوبیم، و بی امان به طرف گذشته رانده می شویم(از متن کتاب)
همیشه کتابهایی که برنده جایزه ادبی شدند و یا جزء برترین کتابها یا پرخواننده ترین کتابها هستند، برای من جذاب بودند.به نظرم اغلب این کتابها ویژگی منحصر به فردی دارند که موجب شده مورد توجه قرار بگیرند.کتابهایی مثل: صد سال تنهایی،خشم و هیاهو، شازده کوچولو و .... که ممکنه خیلی از شماها این کتاب ها رو خونده باشین .
گتسبی بزرگ یکی از این کتابهاست
شاید اولین دلیل من برای خوندن این کتاب، دیدن جمله " دومین رمان بزرگ قرن بیستم" روی جلد کتاب باشه
و دلیل بعدی ،خود اسکات فیتس جرالد، به خاطر زنده کردن یه حس نوستالژی در من
درباره رمان:گتسبی بزرگ در نگاه اول یک رمان عشقی به نظر میرسه.اگر از این جنبه به رمان نگاه کنیم جالب ترین ویژگی این کتاب زنده شدن یک عشق قدیمی و همین طور حوادث غیرمنتظره این کتاب هستند ( کتابهایی که خواننده رو غافلگیر می کنند برای من همیشه جزو محبوب ترین کتابها بودند)...اما از جنبه دیگر این رمان به دوران پس از جنگ جهانی اول و شکوفا شدن اقتصاد آمریکا و بهره ای که آمریکا از جنگ برده، می پردازه.وضع اقتصادی مردم بهتر میشه اما در عین حال ارزش های اخلاقی در جامعه از بین میره.همونطور که نیک(راوی داستان) درباره تام و دی زی، میگه :آن دو،تام و دی زی، آدم های بی قیدی بودند-چیزها و آدم ها را می شکستند و بعد می دویدند و می رفتند توی پولشان، توی بی قیدی عظیمشان یا توی همان چیزی که آنها را به هم پیوند می داد، تا دیگران بیایند و ریخت و پاش و کثافتشان را جمع کنند
از اینکه بخوام خلاصه یک کتاب رو تعریف کنم ،همیشه بدم میومده...اما گتسبی بزرگ یکی از اون رمانهایی که دوس دارم درباره اش خیلی حرف بزنم و الان دارم خیلی سعی می کنم که خلاصه شو بهتون نگم !!!
از پشت جلد کتاب: رمان شور انگیز و خواندنی گتسبی بزرگ از آثار برجسته ادبیات آمریکا در قرن بیستم است، یک اثر کلاسیک که پیوسته تجدید چاپ می شود، در دانشگاه ها مورد حلاجی و بحث قرار می گیرد، از روی آن فیلم ساخته می شود و خوانندگان چند نسل را مسحور خود ساخته است.
قسمت پاره ای توضیحات در بخش پایانی کتاب در برگیرنده ی مطالبی درباره زندگی و آثار نویسنده، درباره گتسبی بزرگ وهمین طور نامه هایی از افرادی مثل تی اس الیوت ،گرترود استاین و.... به اسکات فیتس جرالد که نظرشون رو درباره کتاب گفتند و جالبه ،یک نقد از کتاب و فهرستی از 100 رمان برتر قرن بیستم،هست
پ.ن.1. گتسبی بزرگ در زمستان 1385 به چاپ پنجم رسیده و من همین چاپ کتاب رو دارم و متاسفانه از تجدید چاپ کتاب خبر ندارم.به خاطر همین در معرفی درباره قیمت کتاب چیزی نگفتم.