عروسک فرنگی / آلبادسس پدس / انتشارات ققنوس
شنبه 11 تیر 1390 11:37 AM
ی / آلبادسس پدس / انتشارات ققنوس
معرفی امروز یکم متفاوته....
عروسک فرنگی / آلبادسس پدس / ترجمه : بهمن فرزانه / انتشارات ققنوس / 224 صفحه
با اینکه همیشه معتقد بودم خوندن یک کتاب بد هم از نخوندنش بهتره ؛ اما اینبار حس می کنم وقتم هدر رفت. شاید بخاطر همینه که احساس مسئولیت می کنم و نمی خوام یکی دیگه هم دچار همین مشکل بشه..... هرچند که قبلا کتاب بدتر از این هم خونده بودم ، اما نمی دونم چرا این یکی انقدر بهم برخورد. شاید ناشی از حساسیت بی دلیل اینروزها بود ، شایدم چون از نویسنده این کتاب توقع چنین شاهکاری(!) نداشتم. البته انقدرها هم که من می گم بد نبود.... بذارید به حساب همان اینروزها....
برخلاف "دفترچه ممنوع" و "ازطرف او" که تماماً به شخصیت پردازی آدمهای داستان پرداخته بود، اینبار هیچ نشانه ای به چشم نمی خورد تا جاییکه حتی تا صفحات پایانی هم نمی تونستم چهره ها شون رو مجسم کنم و این یعنی....!؟ خلاصه اینکه سرتاسر داستان از بس که دلیل رفتارهای احمقانه و غیر منطقی شخصیت "جولیو " رو درک نمی کردم ، مدام باهاش حرف می زدم ؛ خوب که چی؟! مگه مریضی!!!!!!!!!! خیلی مسخره ست اما باور کنید تنها دلیلی هم که باعث شد تا آخرش بخونم حس کنجکاوی بود نه برای پایان داستان و جذابیتش ، بلکه برای اینکه بفهمم با چه گره گشایی خلاقانه ای می خواد این رفتار رو منطقی جلوه بده و توجیه کنه. که البته پایانش هم مسخره تر از خود داستان بود.که به کل نا امیدم کرد از سابقه درخشان نویسنده.
اما یکی دو نکته هم داشت... اول اینکه برای هزارمین بار بهم ثابت بشه یک ترجمه خوب چقدر می تونه به پشبرد داستان ( حتی نوع خسته کننده آن ) کمک کنه ؛ همیشه وقتی می خوام کتابی بخرم که توسط چندین نفر ترجمه شده به دومین چیزی که دقت کنم نام مترجمش باشه. اینبار هم بهمن فرزانه مثل همیشه شاهکار بود. دوم اینکه هیچـــــــــــــــــــــــــــــــــوقت برای انتخاب و گذاشتن وقت برای خوندن یک کتاب؛ به ذهنیتی که از آثار دیگر همان نویسنده دارید اکتفا نکنید.
بعد از اینهمه بد و بیراه گفتن به این کتاب بیچاره ، شاید یکی هم بود که بخواد بخوندش ، پس برای معرفی اکتفا می کنم به شرح پشت جلد که خود تا حدودی بیانگر فضای داستان است:
جولیو بروجینی ، مردی جا افتاده و مشاور موفق حقوقی ، خواسته یا نا خواسته ، از روی عشق یا هوس ، شبانهروز به ایوانا می اندیشد . دختری نه زشت و نه زیبا ، نه دوست داشتنی و نه نفرت انگیز ، دختری که ساده است و نیست ، معصوم است و نیست ، دختری که به رغم روزمرگی دست نیافتنی است. آنچه جولیو را در خود کشیده است اگر چه بنا به گفته هایش هوسی بیش نیست ، اما چنان ژرف است که بازشناسیش از عشق ساده نیست. (شرح پشت جلد)
- پی نوشت : آلبادسس پدس در سال 1911 از پدری کوبایی و مادری ایتالیایی در شهر رم به دنیا آمد. وی بعدها از طریق ازدواج با نجیب زاده ای ایتالیایی تابعیت آن کشور را کسب کرد. پس از مدتی روزنامه نگاری به نوشتن داستان روی آورد . مهم ترین کتابهای وی عبارتند از : عذاب وجدان ، از طرف او ، تازه عروس،دفترچه ممنوع و هیچ یک از آنها باز نمی گردد. این نویسنده مشهور ایتالیایی در سال 1977 در پاریس درگذشت.
(+) نگاهی به زندگی آلبادسس پدس