مرگ در می زند/وودی آلن/حسین یعقوبی/انتشارات چشمه
جمعه 10 تیر 1390 2:27 PM
دو باور غلط سالهاست که درباره من بین مردم رواج دارد. یکی این که من روشنفکرم,فقط به این دلیل که عینکی هستم؛ و بدتر از آن این که هنرمندم, چون فیلم هایم نمی فروشد.(وودی آلن.2002)
مرگ در می زند, گزیده ای از کتاب Allen Compelet Prose of Woody چاپ سال 1992 است که سه کتاب (تسویه حساب),(بی بال و پر),(عوارض جانبی) را در بردارد.این سه کتاب خود گزیده ای از مجموعه داستانها, مقالات و نمایشنامه های چاپ شده وودی آلن در مطبوعات-اکثراً در نشریه نیویورکر- در فاصله دهه شصت و هفتاد هستند.
آثاری که در این مجموعه آمده اند به چند دسته تقسیم می شوند: کارهایی که آلن در آن با رویکرد هجوآمیزی به نقد شخصیت های تاریخی و افسانه ای, ایدئولوژی ها و ژانرها پرداخته,مقالات ژورنالیستی که به ریشخند مضامین عامه پسند روز با بیانی آیرونیک/وارونه گویی می پردازد,نوشته هایی ملهم از کمدی های کلامی پوچ گرایانه برادران مارکس,و کارهای غیر متعارف و جدی تری که در آن به دل مشغولی های کائناتی آلن که در کنار عشق و مرگ از مولفه های اصلی آلن محسوب می شود پرداخته شده.
از متن کتاب:
آلن: ببینم این که انسان قبل از تولدش وجود نداره... درسته؟
سیمیاس: بله درسته.
آلن:و قطعاً بعد از مرگش هم وجود نداره...درسته؟
سیمیاس: بله درسته
آلن(فاتحانه): هوم م م م .
سیمیاس: خب... که چی؟
آلن: هستی که بین دو نیستی قرار گرفته چیزی بیش تر از یه وهم نیست...آخ...دلم ضعف رفت...
پ.ن.1. ترجیح دادم برای معرفی این کتاب از مقدمه مترجم با عنوان(پیرامون زندگی و آثار وودی آلن)بهره بگیرم.
پ.ن.2.اگر شما هم خیلی وقته که کتاب طنز نخوندید, مرگ در می زند رو بخونید , بخندید و خب...درباره اش فکر کنید.