پاسخ به:باكو؛ پاریس شرق
یک شنبه 5 تیر 1390 6:37 AM
vامنیت
نرخ جرم در آذربایجان بسیار پایین است. پلیسهای كنجكاو به نظر میرسد بیش از آنكه بدنبال جنایتكاران باشند ترجیح میدهند كه مزاحم شما شوند. حداقل یك كپی از گذرنامه و ویزای خود را برای بازرسیهای پلیس همراه داشته باشید. از عكاسی كردن در مترو و برج اداری ریاست جمهوری خودداری كنید.
vرانندگی
برای رانندگی در آذربایجان میباید گواهینامه ملی این کشور یا یک گواهینامه بینالمللی (IDP) در اختیار داشته باشید. (IDP) یک مجوز بینالمللی برای رانندگی است که دارندگان آن قادر خواهند بود بدون نیاز به گذراندن دورههای آموزش رانندگی یا شرکت در امتحانات راهنمایی و رانندگی در بیش از ۱۶۰ کشور جهان رانندگی نمایند، مضاف بر اینکه این مجوز به عنوان یک سند معتبر بینالمللی، میتواند تعیین و تأیید کننده هویت دارنده آن به شمار آید. اضافه مینماید متقاضیان این نوع گواهینامه می توانند در داخل کشور با مراجعه به نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران معاونت راهنمایی و رانندگی و با ارائه گواهینامه ایرانی معتبر خود، نسبت به دریافت آن اقدام نمایند.
وضعیت جادههای برون شهری در آذربایجان مطلوب نیست و بهتر است از پیمودن جادهها در شب خودداری نمایید.
vتوصیهها
۱- بهتر است یك چراغ قوه همراه خود داشته باشید، برخی خیابانها در شب به خوبی روشن نیستند. همچنین بهتر است از پیمودن جادهها در شب خودداری نمایید. جادهها ناهموار هستند و چراغ اتومبیل به تنهایی برای روشنایی جاده و افق دید كافی نیست.
۲- بهتر است در هنگام خروج از كلوبهای شبانه، برای مسیر بازگشت تاكسی بگیرید. ممكن است اگر پیاده برگردید كسانی شما را تعقیب كنند.
۳- هنگام كرایه تاكسی به استفاده از تاكسیمتر اصرار كنید و یا پیش از سوار شدن بر روی بهای نهایی توافق كنید. برخی رانندگان بهای گزافتری را نسبت به نرخ واقعی طلب میكنند.
۴- بهتر است درباره ارمنستان با كسی صحبت نكنید.
۵- پلیس در اجرای اعمال مدیریت خود در سطح شهر و در هنگام شب خصوصا بعد از ساعت ۱۱ شب مدارک افراد را کنترل و بازبینی میکند. بنابراین توصیه میشود پس از اطمینان از عنوان فرد مراجعه کننده با او همکاری نمایند.
۶- با توجه به همسایگی این کشور با ایران، سفر به این کشور علاوه بر مسیر هوائی، از طریق زمینی نیز امکانپذیر میباشد. اما وضعیت جادهها خصوصاً در جادههای مرزی آستارا و بیلهسوار مطلوب نیست. هواپیمائی جمهوری اسلامی ایران (هما) و شرکت هواپیمائی آزال در اکثر روزهای هفته در مسیر تهران - باکو اقدام به حمل مسافر مینمایند.
۷- جمهوری آذربایجان از ابتدای استقلال خود درگیر بحران قرهباغ است. بنابراین توصیه میشود در صورت مسافرت به این کشور از سفر به مناطق جنگی و شهرها و روستاهای نزدیک و همجوار در خط تماس نیروهای آذربایجان و ارمنستان خودداری نمائید.
۸- پلیس در اجرای اعمال مدیریت خود در سطح شهر و در هنگام شب خصوصاً بعد از ساعت ۱۱ شب مدارک افراد را کنترل و بازبینی میکند. بنابراین توصیه میشود پس از اطمینان از عنوان فرد مراجعه کننده با او همکاری نمایند.
۹- براساس مقررات عکسبرداری از مناطق حساس مثل پایگاهها و تاسیسات نظامی و نفتی و نمایندگیهای ---------- و کنسولی کشورهای خارجی در هر شرایطی ممنوع میباشد. نیز عکسبرداری از اماکن مذهبی چون مساجد و کلیساها، ممکن است حساسیت گروههای مذهبی را برانگیزد. لذا توصیه میشود در صورت تمایل به عکسبرداری از این اماکن قبلا با مسئولین مربوطه هماهنگ نمائید.
۱۰- حمل و استعمال مواد مخدر حتی به مقدار جزئی و همچنین داروهای روانگردان با مجازات سختی همراه است و افرادی که دراین رابطه دستگیر شوند براساس قوانین جزائی این کشور به مدت ۳ الی ۱۵ سال حبس محکوم خواهند شد.
۱۱- توصیه میگردد فعالیتهای تجاری خود را با اتباع آذربایجان قبلاً با سفارت جمهوری اسلامی ایران هماهنگ نمائید، زیرا بعضاً به خاطر عدم رعایت مقررات در تنظیم قراردادهای تجاری، اتباع جمهوری اسلامی ایران با مشکل مواجه گردیدهاند.
۱۲- هر چند بین دولتین جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان موافقتنامه انتقال محکومین به حبس وجود دارد. با این حال ممکن است در موارد خاص فرد مجبور باشد دوران محکومیت خود را در زندان های محلی سپری نماید.
۱۳- چنانچه به هر دلیل توسط پلیس محل بازداشت شدید بلافاصله از مامورین بخواهید به استناد ماده ۳۶ کنوانسیون وین ناظر بر امور کنسولی، مراتب را سریعاً به سفارت یا سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران در نزدیکترین کشور اطلاع دهند و چنانچه زبان محل را نمیدانید از امضاء هرگونه اوراق و اسناد خودداری فرمائید. البته میباید مطلع باشید شما در این کشور تحت حاکمیت قوانین و مقررات محل بوده و وظایف نمایندگی جمهوری اسلامی ایران مبنی بر ارائه خدمات کنسولی به معنای نقض مقررات کشور متوقف فیه نمیباشد.
۱۴- چنانچه در این کشور دچار حوادثی مثل سرقت پول یا مدارک مسافرتی شدید، ضروری است قبل از هر کار موضوع را به اطلاع پلیس محل برسانید و گزارش پلیس را در این رابطه دریافت نمائید. بدیهی است گزارش رسمی پلیس، به شما امکان خواهد داد موضوع را در نهاد های مربوطه به نحو موثرتری پیگیری نمائید.
۱۵- برای سفر به این کشور حتما از تسهیلات مربوط به بیمه مسافر استفاده نمائید. البته باید گفت بیمه های موجود تنها برای موارد پیش بینی نشده بوده و نمی توان از تسهیلات آن برای درمان بیماری های خاص بهره برد.
۱۶- لازم است قبل از سفر به این کشور کنترل نمائید واکسن های چهارگانه (کزاز، دیفتری، فلج اطفال و سرخک) خصوصاً اطفال را در تاریخ مقرر زده باشید. همچنین بهتر است قبل از مسافرت خود را در برابر بیماریهای تب زرد، تب تیفوئید و هپاتیت نوع آ و ب واکسینه نمائید.
۱۷- در تهیه خوراک و آب مناسب (ترجیحاً آب بطریهای بستهبندی شده) دقت نمائید.
۱۸- اخیراً گزارشاتی از شیوع بیماریهای هاری و دیفتری در مناطق دور و روستاها و همچنین موارد اندکی از بیماری مالاریا در فصل تابستان در این کشور منتشر شده است. بنابراین توصیه میگردد در صورت لزوم قبل از سفر به این کشور از واکسن بیماریهای مورد نظر جهت پیشگیری استفاده گردد.
۱۹- امکانات داروئی و پزشکی در باکو محدود و هزینههای جانبی آن بالا میباشد. لذا قویاً توصیه میگردد ضمن رعایت کامل نکات بهداشتی، قبل از سفر به این کشور مراقبتهای لازم را اعمال نمایید.
******