معرفی رشته جغرافیای سیاسی - مقطع کارشناسی ارشد
شنبه 4 تیر 1390 9:23 PM
کشورها و دولتها به عنوان پدیده ای سیاسی- فضائی در جهان واقعیتی غیرقابل انکار است که مطالعه آن موضوع جغرافیای سیاسی را تشکیل می دهد.
علاوه بر این تاثیر متقابل جغرافیا و سیاست و بازتابهائی فضائی آن در حوزه مطالعات جغرافیای سیاسی قراردارد. توسعه این گونه مطالعات و کشف قانونمندیها و مدلسازی روابط متقابل بین متغیرها و ابعاد آن دو می تواند راه را برای کاربردی کردن علم جغرافیای سیاسی بویژه در آمایش و ساماندهی سیاسی کشورها و فضاهای جغرافیائی همواره نماید.
همچنین تجریه و تحلیل جغرافیایی تحولات و بحران های جهانی و منطقه ای و درک صحیح از ماهیت و چگونگی رفتار سیاسی دولت ها در سطوح ملی ومنطقه ای و جهانی، و واگرایی و همگرایی آن ها، از آن حیث که دارای منشأ جغرافیایی و فضایی می باشند ضرورتی است که باید به دست جغرافیدانان سیاسی انجام می پذیرد.
کشور ایران در یکی از مناطق ژئوپلیتیکی و مهم جهان قرار گرفته و و یژگی های جغرافیایی آن همراه با مناطق پیرامون آن هم در شکل گیری سیاست های ملی و منطقه ای و جهانی آن تاثیر دارد و هم باعث گرایش سیاست های جهانی و دخالت در سرنوشت آن بویژه در دهه های اخیر شده و ایران و کشورهای منطقه را به یکی از مناطق حساس در دیپلماسی جهانی تبدیل نموده است.
ازآنجائی که تجزیه و تحلیل جغرافیایی مسایل ملی، منطقه ای و جهانی و نیز مسایل کشوری نیازمند متخصصین جغرافیای سیاسی و ژئوپلتیک می باشد و این امر می تواند درک درستی از آن را به دانشجویان مسئولان و مردم ایران به منظورتنظیم سیاست داخلی و خارجی خود بدهد، طراحی برنامه درسی واجرایی دوره های تحصیلی سطح عالی در رشته جغرافیای سیاسی ضروری به نظر می رسد.
******