0

کودکان فلج مغزي

 
alizare1
alizare1
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : خرداد 1389 
تعداد پست ها : 6234
محل سکونت : یزد

پاسخ به:کودکان فلج مغزي
پنج شنبه 2 تیر 1390  9:41 AM

قسمت دوم

انواع فلج مغزي
 1- فلج اسپاتيک :
شايع ترين نوع فلج مغزي است و معمولا نيمي از افراد مبتلا از اين نوع هستند . عضلات کودک اسپاتيک ، سفت ، منقبض و متشنج مي باشند و در مقابل کشش به شدت مقاومت مي کنند. اين عضلات هنگامي که به کار گرفته مي شوند، بيش از اندازه فعال مي شوند و حرکات زمخت و خشکي را ايجاد مي کنند .
در حالت طبيعي عضلات به صورت جفت کار مي کنند. براي مثال وقتي يک گروه منقبض مي شود گروه مخالف شل مي شوند تا امکان ايجاد حرکت آزادانه را در راستاي مورد نظر فراهم سازند. اما در عضلات کودک استپاتيک هر گروه عضلاني به طور همزمان منقبض مي شوند و حرکات را متوقف مي سازند ، به اين حالت انقباض همزمان گفته مي شود.
سفتي عضلاني ممکن است در حالت خفيف فقط تعداد محدودي حرکت را مختل نمايد و يا اينکه در حالت شديد تما حرکات بدن را دچار مشکل سازد . مقدار سفتي عضلاني معمولا با گذشت زمان تغيير مي کند . توانبخشي ، جراحي و استفاده از بعضي از داروها و وسايل کمکي و تطبيقي مي تواند به کنترل و مهار سفتي عضلاني کمک کند . معمولا آسيب به قشر مغز باعث بروز سفتي عضلاني مي شود .
فلج اسپاتيک بر اساس تعداد اعضاي درگير (دست ها و پاها) ، به پنج طبقه تقسيم مي شود :
- اسپاتيک کوادري پلژي : در اين نوع هر چهار اندام کودک درگير است .
- اسپاتيک داي پلژي : در اين نوع هر چهار اندام کودک درگير است . اما درگيري پاها (اندام تحتاني) شديدتر از دستهاست (يا دو دست يا دو پا درگيرند).
- اسپاتيک همي پلژي : در اين نوع يک طرف بدن درگير است . معمولا دست بيشتر از پا درگير است .
- اسپاتيک تراي پلژي : در اين نوع سه اندام کودک درگير است . معمولا دو دست و يک پا.
- اسپاتيک منوپلژي : در اين نوع فقط يک عضو کودک درگير است . معمولا يک دست.

 2- فلج آتتوئيد :
فلج مغزي آتتوئيد عبارتست از اشکال در کنترل و هماهنگي حرکات . اين افراد معمولا مشکلات گفتاري نيز دارند .
مشخصه خاص اين نوع فلج ، لمسي عضلاني ، حرکات پيچشي تکراري ، غيرارادي و مداوم در کودکان است . مشکل اصلي آنها در قسمت مفاصل است . زيرا حرکات غيرارادي به طور غيرمنظم از مفاصل سرچشمه مي گيرد.آنها براي برخورداري از يک وضعيت ثابت و مناسب به هنگام قدم زدن يا نشستن مشکل دارند. آنها به لحاظ حرکات غيرارادي ممکن است قادر به نگاه داشتن مسواک ، چنگال و يا مداد نباشند.
حرکات غيرقابل کنترل آنها معمولا در طول زمان هاي پراسترس افزايش يافته و در موقع خواب ناپديد مي شود .
از دلايل بروز آن مي توان به آسيب وارده به مخچه و افزايش زياد مقدار بيليروبين در خون نوزاد تازه متولد شده (به دليل فاکتورهاي ژنتيکي ، مصرف داروهاي خاص ، عفونت ها و فاکتور RH) و... اشاره کرد .
در حدود يک چهارم افراد مبتلا به فلج مغزي از اين نوع هستند.

 3- فلج آتاکسيک :
فلج مغزي نوع آتاکسيک نادرترين نوع فلج مغزي (حدود 10 درصد از مبتلايان) است. افرادي که مبتلا به اين نوع فلج هستند ، دچار يک آشفتگي و نقص در حس تعادل و ادراک عمق مي باشند. توان عضلاني اين افراد پايين بوده و عضلات آنها شل مي باشد. به حالت تلوتلو خوردن راه مي روند و اندام هاي فوقاني آنها در حالت راه رفتن بي ثبات مي باشد. به عبارت ديگر اين نوع فلج به فقدان هماهنگي و کنترل ضعيف تعادل و حرکت اطلاق مي شود . حفظ وضعيت عمودي و کنترل واکنش هاي تعادلي در اين حالت دشوار است .
اين کودکان بسيار لرزان و سست به نظر مي رسند . آنها همچون افراد مسني که رعشه دارند، لرزش دارند. به خصوص وقتي که آنها سعي مي کنند چيزي بنويسند يا صفحه کتابي را ورق بزنند يا با قيچي چيزي را ببرند .
کودکان مبتلا به اين فلج دچار ناهماهنگي عضلاني هستند . اين کودکان مشکلات ادراکي و تکلمي نيز دارند . احتمالا در کار اعصاب سمپاتيک و پاراسمپاتيک آنان اختلال ايجاد شده است.
از دلايل بروز آن مي توان به عفونت ، محروميت اکسيژن و فاکتور RH و ... اشاره کرد . همچنين مطالعات اخير نشان داده اند که پايين يا بالا بودن وزن (به طور غيرعادي) به هنگام تولد با فلج اتاکسيک ارتباط دارد.

4- فلج مختلط:
در اين نوع از فلج ، حرکات توصيف شده در چهار نوع فلج قبلي عموما در ترکيب با هم اتفاق مي افتند .
اين فلج به خصوص زماني رخ مي دهد که کشيدگي يا تون ماهيچه در برخي عضلات بسيار پايين و در برخي ديگر بسيار بالا است . در حدود يک چهارم افراد مبتلا به فلج مغزي از اين نوع هستند .

وقتی احساس غربت می کنید یادتان باشد که خدا همین نزدیکی است .

******

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها