0

به مناسبت روز ميلاد حضرت فاطمه زهرا

 
samsam
samsam
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : بهمن 1387 
تعداد پست ها : 50672
محل سکونت : یزد

عطر خوش ياس
دوشنبه 10 خرداد 1389  7:32 AM

نورافشانى هنگام نماز
امام صادق، عليه‏السلام، فرمودند: حضرت فاطمه، سلام‏الله عليها، «زهرا» ناميده شد براى آنكه وقتى در محراب عبادت به نماز مى‏ايستاد، نورش براى اهل آسمان مى‏درخشيد، همان‏طورى كه نور ستارگان براى اهل زمين مى‏درخشد (1 (
نماز حضرت فاطمه، سلام‏الله عليها، و غذاى بهشتى
حضرت فاطمه، سلام‏الله عليها، به نماز علاقه فراوانى داشت و هرگاه حاجتى از خدا داشت متوسل به نماز مى‏شد . حضرت على، عليه‏السلام، به منزل خود وارد شد، بعد از آن كه سه روز بر حضرت على و زهرا، سلام‏الله عليها، گذشت كه غذا نخورده بودند، رسول خدا، صلى‏الله عليه‏و آله، نشسته و فاطمه، سلام‏الله عليها، نماز مى‏خواند و بين آنها چيزى سرپوشيده بود . وقتى كه فاطمه، سلام‏الله عليها، از نماز فارغ شد، روپوش از آن برداشت، ديد كه كاسه‏اى بزرگ مملو از نان و گوشت است  . 
حضرت على، عليه‏السلام، فرمود: يا فاطمه! اين از كجا برايت آمده؟ 
گفت: از جانب خدا نازل گرديده، خدا به هر كه بخواهد روزى مى‏دهد  . 
رسول خدا، صلى‏الله عليه‏و آله، فرمود: آيا مى‏خواهيد نظير اين را براى شما نقل كنم؟ 
گفتند: بلى  . 
فرمود :  يا على! مثال شما مثل زكرياست كه هروقت‏بر حضرت مريم، سلام‏الله عليها، وارد مى‏شد، مى‏ديد كه او در محراب عبادت است و در پيشگاه وى خوراك مهيا نهاده است  . 
مى‏فرمود: اى مريم! اين از كجا آمده است؟ مريم در جواب مى‏گفت: از جانب خدا، خدا به‏هر كس كه بخواهد روزى مى‏دهد . آن‏گاه آن غذا را يك ماه خوردند و آن كاسه همان ظرفى است كه حضرت مهدى، عجل‏الله‏تعالى‏فرجه، در آن غذا مى‏خورد . (2 (
جواب سؤال نماز
زنى به خدمت‏حضرت زهرا، سلام‏الله عليها، رسيد و عرض كرد: مادر پير و ناتوانى دارم كه در نماز بسيار اشتباه مى‏كند، مرا فرستاده تا از شما بپرسم كه چگونه نماز بخواند  . 
آن حضرت فرمود: هرچه مى‏خواهى بپرس  . 
آن زن سؤالات خود را مطرح كرد تا به ده سؤال رسيد و حضرت زهرا، سلام‏الله عليها، با روى گشاده جواب داد . زن از زيادى پرسش خود شرمنده شده، گفت: شما را بيش از اين زحمت نمى‏دهم  . 
حضرت فاطمه، سلام‏الله عليها، فرمود: باز هم بپرس . آن‏گاه براى تقويت روحيه وى چنين فرمود: اگر به كسى كارى واگذار كنند، براى مثال از او بخواهند كه بار سنگينى را به ارتفاع بلندى حمل كند و در برابر اين‏كار صد هزار دينار به‏او جايزه بدهند آيا او با توجه به آن پاداش احساس خستگى مى‏كند؟ 
زن جواب داد: نه  . 
آن حضرت فرمود: من در مقابل هر پرسشى كه جواب مى‏گويم از خدا پاداشى به مراتب بيشتر دريافت مى‏كنم و هرگز ملول و خسته نمى‏شوم . از رسول خدا، صلى‏الله عليه‏و آله، شنيدم كه روز قيامت دانشمندان اسلام در برابر خدا حاضر مى‏شوند و به‏اندازه علم و تلاش و كوششى كه در راه آموزش و هدايت مردم داشته‏اند از خداى خود پاداش مى‏گيرند  .
كار و قرآن
سلمان فارسى روايت مى‏كند كه داخل خانه زهرا، سلام‏الله عليها، شدم، ديدم در همان حالى كه مشغول كار خود بود و جوها را آسياب مى‏كرد، قرآن نيز مى‏خواند  .
تسبيح حضرت فاطمه سلام‏الله عليها
در دست فاطمه زهرا، سلام‏الله عليها، تسبيحى از نخ پشمينى كه صد گره خورده بود وجود داشت و آن را در دست مى‏گرداندند و تكبير و تسبيح مى‏گفتند، تا اينكه حمزه سيدالشهدا عموى پيامبر شهيد شد . پس از شهادت حمزه براى ساختن دانه‏هاى تسبيح از تربت او استفاده شد . وقتى كه حضرت اباعبدالله الحسين شهيد شد مردم از تربت آن بزرگوار براى ساختن دانه‏هاى تسبيح استفاده نمودند; زيرا كه در خاك و تربت‏سرور جانبازان عالم، فضيلتى عظيم وجود دارد  . امام صادق، عليه‏السلام، فرمودند : 
تسبيح از نخهاى آبى درست‏شده بود و سى و چهار دانه داشت و آن تسبيح مادر ما فاطمه زهرا بود . وقتى حمزه شهيد شد از خاك قبر او دانه‏هاى تسبيح ساخته شد كه با آن بعد از هر نماز تسبيح گفته مى‏شد . (3 (
توسل به حضرت زهرا، سلام‏الله عليها
انس‏بن مالك روايت مى‏كند: روزى پيامبر اكرم، صلى‏الله عليه‏و آله، با ما نماز صبح به جاى آورد، پس از فراغت از نماز روى مباركش را به‏سوى ما گردانيد و فرمود : 
«
اى جماعت مسلمانان، هر كس كه آفتاب را از دست‏بدهد، پس بايد به ماه تمسك جويد و در فقدان ماه دست‏به دامان زهره شود و اگر زهره را نيابد به دو ستاره فرقدان پناه آورد » . 
از پيامبر اكرم سؤال شد كه: «يا رسول‏الله مقصود از آفتاب و ماه و زهره و فرقدان (دو ستاره نورافشان) چيست؟ » 
فرمود : « من آفتابم، على ماه و فاطمه زهره است و دو ستاره حسنين هستند، آنان با كتاب خدا دو دستاويز بشرند و همواره به هم پيوسته‏اند و هرگز از يكديگر جدا نمى‏شوند تادر كنار حوض كوثر به من ملحق شوند . (4 (
توسل امام جواد، عليه‏السلام، به فاطمه زهرا سلام‏الله عليها
امام جواد هر روز هنگام ظهر به مسجد رسول خدا، صلى‏الله عليه‏و آله، رفته و پس از سلام و صلوات بر رسول خدا، صلى‏الله عليه‏و آله، به سراغ خانه مادرش زهرا، سلام‏الله عليها، كه در همان نزديكى قبر پيامبر، صلى‏الله عليه‏و آله، است مى‏رفت و كفشها را درآورده و با نهايت ادب و خضوع، داخل خانه شده و در آنجا نماز و دعا مى‏خواند و دقايقى طولانى به عبادت مشغول مى‏شد . و هرگز ديده نشد به زيارت رسول خدا، صلى‏الله عليه‏و آله، برود و سراغ مادرش را نگيرد  .
استعمال عطر هنگام نماز
لحظات آخر عمر حضرت فاطمه زهرا، سلام‏الله عليها، بود . چند لحظه‏اى به اذان مغرب باقى مانده بود، نزديك بود كه وقت نماز فرا برسد . فاطمه، سلام‏الله عليها، به اسماء بنت عميس فرمود: «عطر مرا بياور تا خود را خوشبو سازم، و آن لباس را كه با آن نماز مى‏خوانم بياور» ، سپس وضو گرفت و در اين هنگام كه مى‏خواست نماز بخواند، حالش منقلب شد، سرش را به زمين نهاد، به اسماء گفت: «كنار سرم بنشين، هنگامى كه وقت نماز فرا رسيد، مرا بلند كن تا نمازم را بخوانم، اگر برخاستم كه چيزى نيست و اگر برنخاستم شخصى را نزد على بفرست تا خبر فوت مرا به او بدهد » . 
اسماء مى‏گويد: وقت نماز فرا رسيد، گفتم: «اى دختر رسول خدا! وقت نماز است .» جوابى نشنيدم، ناگاه متوجه شدم كه حضرت زهرا، سلام‏الله عليها، از دنيا رفته است . (5 (
پي نوشت  :
1 .  بحارالانوار، ج 43، ص 12  . 
2 . 
همان، ج 42، ص 31  . 
3 . 
فاطمه زهرا از ولادت تا شهادت، ص 235  . 
4 . 
شيفتگان حضرت مهدى، عليه‏السلام، ص 135  . 
5 . 
احقاق الحق، ج 24، ص 250  . 
6 . 
نماز چهارده معصوم، ص 83  .
بر گرفته از كتاب «نماز و عبادت حضرت فاطمه زهراسلام‏الله عليها »
نويسنده: عباس عزيزى

چهار راه برای رسیدن به آرامش:
1.نگاه کردن به عقب و تشکر از خدا  2.نگاه کردن به جلو و اعتماد به خدا  3.نگاه کردن به اطراف و خدمت به خدا  4.نگاه کردن به درون و پیدا کردن خدا

پل ارتباطی : samsamdragon@gmail.com

تالارهای تحت مدیریت :

مطالب عمومی کامپیوتراخبار و تکنولوژی های جدیدسیستم های عاملنرم افزارسخت افزارشبکه

 

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها