از وادي حيرت تا دنياي پروانه ها
پنج شنبه 19 خرداد 1390 3:23 AM
موزه دفاعمقدس، موزهاي رويدادي و کاملا متفاوت از موزههايي است که صرفا بناها و اشياي تاريخي را براي بازديدکننده به نمايش ميگذارند. در موزه دفاعمقدس «تالار پروانهها» تنها تالار موزهاي است که براي معرفي سرداران دفاع مقدس در نظرگرفته شده است. ديگر تالارها جنبه رويدادي دارند و بازديدکننده ميتواند بيشتر اتفاقات دوران دفاع مقدس را در آن به صورت زنده مشاهده کند. اين موزه هفت سالن دارد که هر سالن يک مرحله محسوب مي شود. عددي برگرفته از هفت دولت عشق، هفت دور طواف کعبه و هفت آسمان تا ملکوت.
براي ديدن اين موزه بايد به ايستگاه متروي شهيد حقاني برويد و از آنجا مسيرتان را به سمت انتهاي پارک طالقاني و تپه هاي عباس آباد تغيير دهيد. اينجا نقطه ورود به خاطرات 22سال قبل کشور است. از در که وارد مي شويد تا انتهاي اين دالان تاريخي چند ساعتي راه است و برگ برگ تاريخ 80 سال قبل تا امروز ايران به تصوير کشيده مي شود.
تالار آستانه
نخستين تالار آستانه است. در اين تالار وقايعي که در فاصله سال57 تا آغاز جنگ اتفاق افتاد به همراه روزهاي آغازين جنگ به تصوير کشيده ميشود. اين تالار بهدليل اينکه روزهاي دورتري از تاريخ معاصر ايران را به تصوير ميکشد، جذابيتهاي ويژهاي براي مخاطبان خواهد داشت.
تالار حيرت و واقعيت
بازديدکنندگان پس از تالار آستانه به تالار حيرت و واقعيت ميرسند. مردم کشورمان درحالي که زمان کوتاهي از پيروزي انقلاب پشت سر گذارده بودند در شادماني اين پيروزي به سر ميبردند که با مقولهاي شوکبرانگيز به نام جنگ روبهرو شدند. حمله ناجوانمردانه رژيم بعثي عراق با حمايت آمريکا، تجاوزي آشکار به سرزمينمان بود و تنها حقانيت اين مردم و رشادتهايشان توانست سدي محکم در برابر اين جنگ نابرابر باشد. در تالار حيرت و واقعيت حقانيت مردم ايران به تصوير کشيده ميشود.
تالار دفاع
ارتش و بسيج مردمي در 8 سال دفاع مقدس با کمترين امکانات جنگي به دفاع از خاک و تماميت ارضي کشور پرداختند. تالار دفاع مجموعهاي از ادوات جنگي آن سالها را پيش چشم بازديدکنندگان قرار ميدهد.
تالار آرامش
ناامني و استرس جزئي جداييناپذير از جنگ است. مردم ايران نيز با آنکه با اين مقولات همراه بودند اما بهدليل آنکه از آرمان و ارزشهاي مقدس دفاع ميکردند همواره آرامشي عجيب در اين برهه داشتند. تالار آرامش موزه دفاع مقدس، به درستي اين آرامش بدنه جامعه در دهه60 ايران را به تصوير ميکشد.
تالار شهادت
شهادت وعده الهي است که پروردگار به جهادگران در راهش ميدهد. عظمت، ارزش، جايگاه و تقرب شهيد و شهادت 7مرحله از شهادت هستند که از نيت تا عروج در تالار شهادت نمود عيني براي بازديدکنندگان خواهد داشت.
تالار پيروزي
8 سال دفاع مقدس همراه با پيروزيهاي متعدد براي رزمندگان جنگ تحميلي بود؛ پيروزيهايي که در عملياتهاي گوناگون به ثمر رسيد، اين پيروزيها جنبههاي عرفاني و معنوي ويژهاي داشت. در تالار پيروزي اين جنبهها براي مخاطبان به تصوير کشيده شده است.
تالار سرانجام
بازديدکنندگان پس از گذر از 6مرحله پيشين به بالاترين نقطه از موزه ميرسند؛ مکاني که فضايي متفاوت از آنچه درباره جنگ گفته شد، دارد.در اين تالار که سرانجام نام دارد بازديدکنندگان با يادمان، تصاوير، تنديسها و بازماندههاي جنگ تحميلي روبهرو ميشوند و به آن اداي احترام ميکنند.
باغ دره
باغ دره موزه دفاع مقدس در زميني به مساحت 20هزار مترمربع واقع شده است اين باغ در امتداد بزرگراه شهيدحقاني تا بزرگراه همت قرار دارد. نورپردازي زيبا و گلکاري متنوع و متفاوت از جمله ويژگيهاي باغ دره است. شهروندان با حضور در باغموزه ميتوانند از تکنولوژي پيشرفته آبشار نور بهرهمند شوند. همچنين استفاده از فضاهاي تفرجگاهي در اين باغ دره در کنار ادوات جنگي ميتواند فضايي مناسب در موزه جنگي ايجاد کند.