زندگینامه جورج کلونی چهره سیاسی هالیوود
دوشنبه 16 خرداد 1390 7:37 PM
جورج کلونی چهره سیاسی هالیوود
جرج کلونی یکی از سینماگران مطرح هالیوود است که تا به حال در مقام بازیگر، تهیه کننده و کارگردان فعالیت کرده است.
او
فعالیتبازیگری را از سال ۱۹۷۸ با بازی در یک سریال تلویزیونی آغاز کرد.
کلونی ۴۷ ساله تا امروز در مجموع ۶۳ اثر تلویزیونی و سینمایی در کارنامه خود دارد.
او تنها بازیگر سینما نیست بلکه یک فعال سیاسی هم محسوب می شود.
او به عنوان فرستاده صلح به کشور های آفریقایی و آسیایی سفر می کند و به بررسی اوضاع و شرایط می پردازد.
او به سودان سفر کرد، چرا که فاجعه قتل عام و نژاد کشی در آفریقا یکی از دغدغه های ذهنی اوست، سودان به علت جنگ ها و درگیری های داخلی وضعیت نابسامانی دارد و هزاران نفر از آوارگی و گرسنگی رنج می برند.
سال گذشته کلونی به همراه پدرش به اردوگاه های آوارگان سودانی سفر کرد.
آن ها از آوارگان فیلمی مستند تهیه کرده اند.
فیلم تاثیرگذار این پدر و پسر به انبوهی از جمعیت آواره و تنها با پوست و استخوان که در جستجوی آخرین شانس شان برای زنده مانده هستند، می پردازد.
کلونی در زمره بازیگرانی است که از شهرت و اعتبار خود برای فعالیت ها و اهداف بشر دوستانه بهره می برد.
او می گوید: «من یک سیاست مدار یا قانون گذار نیستم و فقط تلاش می کنم آن چه را که از دستم بر می آید انجام دهم.
در واقع شهرت فرصتی است که از آن برای انجام آن چه فکر می کنیم درست است، استفاده کنیم»او همیشه بازیگری فعال در عرصه سیاست است.او حتی در فیلم تجاری چون «خارج از دید» بی پرده و صریح به بیان عقاید می پردازد.
همچنین او در فیلم «سیریانا» که نقش ماموری مرموز را در میانه ماجراهایی با پس زمینه نفت، فساد و توطئه بازی می کند و سپس در فیلم خوش ساخت و زیبای «شب بخیر و موفق باشی» که نویسنده و کارگردان و بازیگر بود، چهره شاخصی از عقاید سیاسی اش را بیان می کند.
در فیلم مستند کلونی از آوارگان سودانی می توان به خوبی انسانیت فراموش شده را در چشمان سرد و بی روح دید.
او یکی از دوستان سناتور باراک اوباما و از طرف داران سرسخت حزب دموکرات و از مخالفان جدی سیاست های جنگ طلبانه بوش است.او درباره جنگ عراق می گوید: «دیگر زمان شکست دادن کسی در میدان جنگ نیست و ما با جنگ تخم کینه و انتقام می کاریم».
پدر او نیک کلونی خبرنگار و مجری تلویزیون بود.
کلونی نیز ابتدا در رشته ژور نالیسم در دانشگاه کنتاکی مشغول به تحصیل بود اما بعد از مدتی دانشگاه را رها کرد و بازیگری را بر روزنامه نگاری ترجیح داد.
شاید اگر او تصمیم می گرفت مثل پدرش خبرنگار شود، اکنون خبرنگاری ناشناس بود نه بازیگری سرشناس!
به هر حال او در این راه بسیار موفق است و گواه این ادعا جایزه اسکار بهترین بازیگر مرد نقش دوم برای فیلم «شب به خیر و موفق باشی» ساخته سال ۲۰۰۵، اسکار بهترین بازیگر مرد نقش مکمل برای فیلم «سیریانا»ساخته سال ۲۰۰۶ و نامزد دریافت اسکار بهترین بازیگر برای فیلم «مایکل کلایتون» ساخته سال ۲۰۰۷ و ده ها فیلم برجسته و پرفروش است.او برای نخستین بار در سریال کمدی درام پزشکی E-R به عنوان نقش اول به ایفای نقش پرداخته گر چه سال ها بعد؛ پیش از آن که بازی در این سریال را رها کند، «استیون اسپیلبرگ» به او گفت که اگر از این سریال ها دست بردارد خیلی موفق تر خواهد بود و می تواند بازیگر بزرگی شود.بعد از آن در سال ۱۹۹۷ او در سری جدید بتمن به نام «بتمن ورابین» دیده شد.
سینمایی «خارج از دید» اولین تجربه همکاری او با استیون سودربرگ سال ۱۹۹۸ بود.
او درباره سو در برگ می گوید: «او کارگردان خوبی است ما با هم خیلی خوب می توانیم کارکنیم، پول در آوریم و پول از دست بدهیم».
کلونی در سال ۲۰۰۰ بازی های موفقی در فیلم های «سه شاه»، «توفان تمام عیار» و «ای برادر کجایی؟» از خود به نمایش گذاشت.
اما او خود را هیچ وقت یک بازیگر خوب نمی داند چرا که معتقد است »بازیگر باید در نقش گم شود در حالی که من خودم را در آن پیدا می کنم. من همه چیز را از نگاه یک کارگردان می بینم.»
از نظر او دانیل دی لوئیس بازیگری تمام عیار است.پرفروش ترین فیلم کلونی «یازده یار اوشن» محصول ۲۰۰۱ به کارگردانی سودر برگ است که با برادپیت، اندی گارسیا و مت دیمون هم بازی بود.او در این باره می گوید: من، برادپیت و مت دیمون با هم دائما در حال صحبت و تبادل نظر بودیم و به هم خیلی کمک کردیم اما این فیلم در مجموع کار سختی بود»
پس از آن ادامه این فیلم نیز به روی پرده رفت.
دوازده یار اوشن ۲۰۰۴ و سیزده یاراوشن ۲۰۰۷ آغاز همکاری مجدد کلونی با سو در برگ بود.
او از سال ۲۰۰۲ به کارگردانی نیز روی آورد و اولین فیلم خود را در مقام کارگردان به نام «اعترافات یک ذهن خطرناک» به روی پرده برد که با استقبال خوبی هم روبه رو شد.
این فیلم بر اساس خاطرات توهم انگیز و وهم آور چاک باریز است.
او کارگردانی «شب بخیر و موفق باش» ساخته ۲۰۰۵ را نیز بر عهده داشت که نامزد اسکار بهترین کارگردانی و فیلم نامه غیر اقتباسی شد.
همچنین اخیرا فیلم کمدی «کله چرمی ها» را نیز کارگردانی کرده است.کلونی از این فیلم تنها به عنوان سرگرمی نام می برد و می گوید قرار نیست که این فیلم دنیا را تغییر دهد (نمونه ای از یک شخصیت صادق و بی رو دربایستی).
برای او کارگردانی جذابیت بیشتری نسبت به بازیگری دارد (کاملا مشخص است زیرا در حیطه کارگردانی تصمیم گیرنده است نه مطیع) او دوست دارد کارگردانی متفاوت باشد تا بتواند خیلی چیزها را عوض کند.
همچنین او تهیه کنندگی فیلم کمدی «سقوط باب» نوشته «دنی زوکر» را نیز بر عهده دارد.
این کمدی درباره زندگی مردی است که در حین سقوط از یک ساختمان قبل از بستن چشم هایش برای آخرین بار گذشته خود را مرور می کند.
شخصیت اصلی «باب» در طول فیلم به روایت داستان زندگی خود می پردازد.
این طور که مشخص است کلونی بیشتر شخصیتی کمدی دارد کلونی در فیلم هایش نقش ضد قهرمانان دوست داشتنی را بازی می کند.
به طور کلی «جرج کلونی» آدمی اجتماعی است و کلی دوست و آشنا دارد و اهل رفاقت های سخت و سخت است.
مثلا چند سال پیش ناگهان وبدون اطلاع قبلی هواپیمای جتی کرایه کرده و همه دوستانش را جمع کرده و همگی به مراسم خاکسپاری پدر صمیمی ترین دوستش رفته اند.اما با وجود خوش مشرب بودن اصلا دوست ندارد زندگی خصوصی اش نقل محافل شود و تیتر روزنامه ها باشد.
حتی یک بار در سال ۱۹۸۱ با توقیف شوی تلویزیونی «سرگرمی های امشب» که بدون اجازه اش فیلمی از او نشان داده بودند با قاطعیت هشدار داد که وارد مسائل خصوصی زندگی او نشوند.او با عصبانیت از کنجکاوی مردم ابراز ناراحتی می کند و می گوید: «من حتی نمی توانم در اتاقم دماغم را بخارانم چون احتمالا فردا، عکس خاراندن دماغم تیتر اول مجلات است»
کلونی در سال گذشته فیلم موفق «مایکل کلایتون« را به روی پرده داشت.
فیلم «سوزاندن بعد از خواندن» برادران کوئن که فیلم افتتاحیه جشنواره ونیز نیز بوده است و همچنین فیلم «مردانی که به بزها خیره می شوند» از پروژه های اخیر اوست.
«مردانی که به بزها خیره می شوند» نیز عنوان خنده دار فیلم «گرانت هلو» است.
این فیلم درباره یک یگان ویژه ارتش با نیروهای مافوق طبیعی است که می توانند با خیره شدن به بزها آن ها را بکشند و اوج فاجعه آن جاست که بتوان با نگاه کردن مردم را کشت.به طور کلی در بازی «جرج کلونی» به نوعی طنزی مخفی و نامحسوس موجود است که در عین پوشیده بودن جذاب و دیدنی می باشد.
جالب است بدانید «جورج کلونی» در مصاحبه ای گفته است که آرزو دارد هر چه سریع تر به عنوان سفیر صلح سازمان ملل به ایران سفر کند.
او به ایران و رسم و رسوم و تمدن باستانی ما علاقه زیادی دارد و یکی از دوستان صمیمی او فردی شیرازی می باشد.او گفته است بی صبرانه می خواهد شیراز را ببیند.همچنین او عاشق آش رشته، قورمه سبزی و باقالی پلو است (چه خوش اشتها تشریف دارند).کلونی امید دارد در ایران به او کلی خوش بگذرد (صحت این بخش از مطالب به گردن منبع) «منبع مجله فرهنگ و سینما»