معاون امور هنري وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي در مراسم معارفه مدير كل دفتر موسيقي گفت: امروز ظرفيت جديد كارآمد و توانمند به عنوان يك موسيقي شناس به مجموعه تواناييهاي اداره كل موسيقي معرفي شده و بايد با قدرت بيشتري حركت اين مجموعه را جلو ببرد.
به گزارش خبرنگار بخش موسيقي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، مراسم معارفه «محمد ميرزماني» به عنوان مدير كل دفتر موسيقي ساعاتي پيش امروز ـ 9 خرداد ماه ـ در تالار «رودكي» مجموعه فرهنگي هنري بنياد رودكي برگزار شد.
اين مراسم با اجراي سرود جمهوري اسلامي ايران توسط اركستر مجلسي نياوران و همچنين اجراي قطعه «ميرزا كوچك خان جنگلي» از ساختههاي محمد ميرزماني با آواز ناصر مسعودي (خواننده فولكلور گيلاني) به رهبري نادر مرتضيپور شروع شد.
پورتراب:
انتخاب شاگردم ميرزماني را تبريك ميگويم
در بخش نخست اين مراسم ،كمال پورتراب ـ پژوهشگر و مدرس موسيقي ـ گفت: 66 سال به تربيت هنرجويان اين رشته اشتغال داشتم و مفتخرم كه از ميان آنها چهرههاي برجستهاي هم چون حسين عليزاده، داريوش طلايي، مجيد انتظامي، لوريس چكناواريان و ... برخاستند.
او اضافه كرد: انتخاب محمدميرزماني از ديگر شاگردانم را براي مديريت دفتر موسيقي تبريك ميگويم و اميدوارم ايشان مورد حمايت همه جانبهاي از سوي اولياي امور قرار بگيرد و با درايت و راهكارهاي سازنده خود گامي موثر براي تعالي موسيقي و برنامههاي اين حوزه بر دارد.
پورتراب در بخش ديگري از سخنانش خاطر نشان كرد: بايد در اين مراسم از تلاشهاي علي ترابي نيز در اين عرصه قدرداني كنم و بگويم آنچه در هنر موسيقي از اولويت ويژهاي برخوردار است و مايه افتخار كشور ما محسوب ميشود حضور و فعاليت اركستر سمفونيك تهران و هم چنين اركستر موسيقي ملي است كه هر دو هم چون كوه و درياي نور دو گوهر گرانبهايي هستند كه به عنوان سفير موسيقي در كشور مايه مباهات هستند.
اين پژوهشگر و مدرس موسيقي خطاب به مديران حاضر در جمع بيان كرد: شايسته است تك تك اعضاي اين دو اركستر از رفاه نسبي برخوردار باشند تا با فراغ بال كار خود را به نحو شايستهاي ارايه دهند. هم چنين مسئولان ذيربط بايد از موسيقي كلاسيك فولكلور و پاپ غافل نشوند و آنها را به نحو شايستهاي مورد حمايت خود قرار دهند تا تمام اقشار مردم با سلايق خود شاهد اجراي برنامههاي متفاوت و متنوع در اين حوزه باشند.
سرير:
حوزه موسيقي سرشار از خطر است
دكتر محمد سرير ـ رئيس هيات مديره خانه موسيقي ـ نيز در بخش ديگري از اين مراسم عنوان كرد: چالش برانگيزترين بخشهاي هنري به ويژه در كشورما و در حوزه مديريتي مربوط به بخش موسيقي ميشود كه متاسفانه عبور از اين چالشها براي مديران اين بخش سخت و همراه با موانعي بوده كه گاه قابل پيش بيني نيست. مديريت در حوزه موسيقي سرشار از خطر است و اغلب دوستان براي ورود به اين حوزه احتياط ميكنند.
او سپس از فعاليتهاي علي ترابي در دفتر موسيقي تقدير كرد و افزود: ايشان از مركز گسترش به دفتر موسيقي آمدند و ما در بدو ورودشان اميد چنداني به فعاليتهاي كارساز در حوزه موسيقي نداشتيم و فكر ميكرديم آقاي ترابي محتاط و با قدمهاي آهسته حركت ميكنند؛ اما يكسال گذشته و فعاليتهاي ايشان ما را متحير كرد.كارهايشان بسيار جالب بود و هيچ كدام در گذشته انجام نشده بود.
سرير يكسال گذشته را دوراني كوتاه و درخشان در حوزه مديريت موسيقي عنوان كرد و گفت: ارادت بنده به ايشان در اين دوره بيشتر شده و وقتي ديدم عنان كار در دستانشان است و قدمها را محكمتر بر ميدارند و چالشهاي پيش رو را با اطمينان پشت سر ميگذارند، اميدوار شدم كه اين نگاه و تجربه در آينده نيز منتقل شود. زيرا جناب ترابي در يك سال اخير دوره بسيار موفقي را رقم زدند.
اين آهنگساز خاطر نشان كرد: همواره حوزه مديريتي در مقدمه با مشكل روبروست و هر كسي كه به اين حوزه وارد ميشود ميخواهد همه چيز را از ابتدا شروع كند، در حالي كه اين انتقال تجربه از گذشتگان به آيندگان بسيار اهميت دارد و در حوزههاي مديريتي نياز به ثبت دستاوردهاي مديران قبل احساس ميشود.
سرير همچنين به حضور و انتخاب محمد ميرزماني به عنوان مدير كل دفتر موسيقي اشاره كرد و افزود: ايشان را بيش از سه دهه است كه ميشناسيم و خوشحاليم كه او بار ديگر با يك تجربه گرانقدر از گذشته به دفتر موسيقي آمده است و از اين رو ما منتظر يك عصر تازه در عرصه موسيقي هستيم.
وي به تواناييهاي ميرزماني در حوزه موسيقي فني و علمي اشاره كرد و گفت: كمتر اتفاق افتاده است كه مديري در اين حوزه اشراف لازم را داشته باشد. در حالي كه توانايي ايشان در ارتباط و تعامل با مديران بالادستي نيز براي ما خالي از لطف نخواهد بود. زيرا اين تعامل بخش مهمي است كه به توجيه مسائل در عرصه موسيقي ميپردازد.
سرير در بخش ديگري از سخنانش تصريح كرد: صداقت، امانت، صحت عمل و روحيه بسيار خوب آقاي ميرزماني در عرصه موسيقي قابل توجه است و باعث ميشود هنرمندان به راحتي بتوانند به ايشان تكيه كنند. چه بسا كه خود او نيز در نهايت توان كارش را انجام ميدهد و ما انتظار داريم و اميدواريم كه با واقع بيني به امور توجه نشان دهد.
شاهآبادي: كار موسيقي در كشور ما به خرد جمعي نياز دارد
در ادامه، حميد شاهآبادي ـ معاون امور هنري ـ نيز در بخش پاياني اين مراسم در سخناني گفت:در حوزه موسيقي حرفهاي زيادي دارم كه فكر ميكنم در حوصله اين جمع نباشد و بايد آن را به وقت ديگري موكول كنم. در حالي كه هيچ جمعي صميميتر و منتخبتر از جمع حاضر براي موسيقي نميبينم.
او ادامه داد: در يكسال و اندي كه به عنوان يك خدمتگزار وارد معاونت هنري شدهام، تلاش كردم مادامي كه چيزي را نساختهام چيزهاي گذشته را خراب نكنم، زيرا امروز سرمايههاي بسياري در حوزه موسيقي وجود دارد و قطعا بايد با يك نگرش عام در اين عرصه وارد شد.
معاون هنري با مرور جلسات متعددي كه در اين يك سال و نيم با اهالي موسيقي داشته است خاطر نشان كرد: من از لا به لاي حرفهاي آنها احساس مظلوميت براي اين هنر فاخر را درك كردم كه به دليل برخي پالايشهايي كه بايد انجام ميشد و نشده بود و يا هجمههايي كه به آن صورت گرفته بود، حاصل شده بود.
او در بخش ديگري از سخنانش تاكيد كرد: موسيقي ميتواند هنجارها را نهادينه كند و حس معنوي را در مخاطب ارتقا و شادابي مورد نياز را به جوان ايراني ارايه دهد. اين موسيقي ميتواند بسياري از لذتها را براي جامعه به ارمغان بياورد، زيرا در كشور ما صاحب قدمتي طولاني است.
شاه آبادي با مرور اهداف معاونت امور هنري در حوزه موسيقي عنوان كرد: اولين كار ما تعيين هدف بود و قرار است بعد از يك دوره به ظاهر طولاني ببينيم چه نگاهي ميتوانيم به موسيقي داشته باشيم. بعد از گذر سالها، موسيقي مجاز شد، اما به دلايلي در بسياري از حوزهها موجه نشد. زيرا ويژگي منحصر به فردي دارد كه هر دست اندازي به آن صورت ميگيرد و صحيح و ناصحيح، مجاز و غير مجاز عرصهاي را براي موسيقي بوجود ميآورد كه حق آن بخش را به عنوان سند حفظ نميكند.
معاون امور هنري وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي متذكر شد: من وظيفه صيانت از موسيقي اصيل و داشتههاي عميق كشور و پالايش زشتيها و پليديها و همچنين مقابله با هجمههايي كه بر اين هنر كارآمد صورت ميگيرد را بر عهده دارم و سعي كرديم افق و چشم انداز صحيحي براي موسيقي ببينيم.
شاه آبادي اصلاح سبد شنيداري كشور و بهبود ذائقه موسيقي ايران زمين را مهمترين وظيفه و دستورالعمل در اين عرصه دانست و افزود: با انجام روشها و شيوههايي كه صيانت و پالايش موسيقي را در دستور كار قرار ميدهد ميتوانيم مولفههاي موسيقي فاخر را از نازل جدا كنيم و حتي اگر موفق نشديم كه به دست اهالي هنر مرزهاي موسيقي فاخر را نشان دهيم، اما نگاه آكادميك آنها به ما ميآموزد كه چه چيزي در موسيقي صحيح است.
او گفت: اگر نتوانيم از يك تعريف كلي به مصاديق جزئي برسيم، حداقل ميتوانيم يك تعريف كلي از موسيقي ارائه دهيم و دستور كار اداره كل موسيقي آرام آرام در حال پيدا كردن اين مسير است.
شاهآبادي خطاب به جمع حاضر متذكر شد: بر ماست كه با معرفي موسيقي خوب بستري را براي موسيقي كه با مولفههاي اجتماعي و فرهنگي مان همراه است فراهم كنيم و فضايي در موسيقي بسازيم كه يك گام ما را به سمت هدف نزديكتر كند.
معاون هنري همچنين به انتخاب مدير كل دفتر موسيقي اشاره كرد و گفت: مدتها جستجو در ميان اهالي موسيقي را انجام داديم تا به وظيفه مدير دفتر موسيقي براي صيانت از اين عرصه تاكيد كنيم و اگر بخواهيم فعاليتهاي منطقي را ارائه دهيم، قطعا يك اداره كل ميتواند، اما وقتي نگاه ما به بستر سازي موسيقي خوب متمركز شود ديگر بسياري از فرصتها اختياري نيست، بلكه بايد بستري فراهم گردد تا برگزار كننده اركسترها و توليد كننده آلبومهاي خوب باشيم.
معاون امور هنري عنوان كرد: اين نگاه كلان نيازمند مديري است كه موسيقي را ميشناسد و اين تعلقات و انگيزهها را دارد. در دوره پرافتخار و يكساله مديريت آقاي ترابي اين نگراني را داشتيم كه شايد از ظرفيتهاي ايشان كمتر استفاده شود، در حالي كه او يك نگاه خوب را هدايت كرد و اتفاقات بسيار بزرگ و شيريني را رقم زد كه داشتههاي زيباي ما را مورد صيانت خود قرار ميداد و اين نگاه جديد در حوزه موسيقي با مديريت خوب ايشان باعث حفظ داشتههاي قديم و انجام كارهاي جديد و بنياديني شد كه بايد از صبوري، تلاش و اقدامات زيبا و بنيادين ايشان قدرداني كنيم و مديران آتي نيز اين مسير را بايد ادامه دهند.
شاهآبادي همچنين به جايگاه محمد ميرزماني در عرصه موسيقي اشاره كرد و افزود: ايشان سابقه مدير كلي دفتر موسيقي را و هم چنين مركز موسيقي سازمان صدا و سيما را در كارنامه خود دارند و به عنوان يك كارشناس خبره در اين حوزه وارد عمل شده است كه به صداقت و پاكدامني و توان علمي شهرت دارد.
او گفت: اين ظرفيت جديد كارآمد و توانمند به عنوان يك موسيقي شناس به مجموعه تواناييهاي اداره كل موسيقي ارايه شده و بايد با قدرت بيشتري حركت اين مجموعه را جلو ببرد. زيرا كار موسيقي در كشور ما به يك خرد جمعي نياز دارد و در غير اين صورت موسيقي نميتواند به اهداف متعالي خود دست يابد و از زنگارههايي كه او را گرفتار كرده رها شود.
شاه آبادي در پايان سخنانش بيان كرد: با بهرهگيري از تمام ظرفيتها و شناختي كه از حوزه موسيقي دارند اميدواريم بتواند يك گام نوين و جديد در راستاي تاثيرگذاري اين فرهنگ فاخر بر دارد.
به گزارش ايسنا ،در ادامه اين مراسم لوح تقدير و هديه نقدي از سوي شاه آبادي به علي ترابي و هم چنين هديهاي به ناصر مسعودي ـ خواننده ـ اهدا شد.
ميرزماني:
مطمئن هستم در اين مسير مرا تنها نخواهيد گذاشت
محمد ميرزماني مدير كل دفتر موسيقي وزارت ارشاد نيز در سخناني گفت:اين مراسم و حكمي كه براي من درنظر گرفته شده است، وظيفهام در حوزه موسيقي را سنگين تر كرده و هر لحظه سنگيني آن را احساس ميكنم و اميدوارم كه از اين امتحان رو سفيد بيرون بيايم.
او همچنين خاطرنشان كرد:براي اعتمادي كه به من كردهايد و وظيفه سنگيني كه بر دوشم گذاشتهايد قدردانم و مطمئن هستم كه در اين مسير مرا تنها نخواهيد گذاشت تا بتوانم به كمك شما اين مزرعه را شكوفاتر كنم.
|