فعاليت 141هزار نفر در توليد كشاورزي همدان
دوشنبه 9 خرداد 1390 10:01 PM
خبرگزاري فارس: رئيس مجتمع آموزش جهاد كشاورزي همدان گفت: 141 هزار نفر در توليد كشاورزي استان همدان نقش دارند.
قاسم اسديان امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در همدان اظهار داشت: در حال حاضر كساني كه در بخش توليد كشاورزي و منابع طبيعي استان نقش دارند جمعتي در حدود 141 هزار نفر هستند و اين تعداد در كل كشور حدود 4 ميليون و 300 هزار نفر است.
وي افزود: اين در حالي است كه كمتر از 8/0 درصد جمعيت كشاورز ما داراي تحصيلات دانشگاهي بوده و حدود 78 درصد اين افراد بيسواد هستند، لذا لازم است به نحو مقتضي دانش افرادي كه در توليد كشور نقش دارند ارتقا دهيم.
رئيس مجتمع آموزش جهاد كشاورزي استان همدان ادامه داد: اين ارتقاي دانش در چند بخش طبقهبندي ميشود كه مرحله نخست آن بحث آموزش بهرهبرداران است كه در مركز آموزش بهرهبرداران و كشاورزان آموزشهاي ترويجي داده، بدين صورت كه كلاسهاي مختلفي در شاخههاي متفاوت براي كشاورزان برگزار ميشود.
وي بيان داشت: اما در اين بين كشاورزان برتر نيز داريم كه اين كشاورزان ميزان توليدشان نزديك به ميانگين منطقه است و حتي برخي از آنها بالاتر از حد ميانگين توليد ميكنند كه نياز است اين كشاورزان متخصص باشند.
اسديان ادامه داد: به عنوان نمونه يك كشاورز در چند زمينه زراعت، دامپروري و باغداري فعاليت ميكند اما در يك زمينه تبحر و مهارت بيشتري دارد يا افرادي كه داراي اراضي بيش از يك هكتار بوده و نزديك به ميانگين و يا بيش از آن توليد ميكنند، شناسايي شده و برايشان دورههاي آموزشي مستمر، پودماني و مقرر گذاشته ميشود تا در رشته مربوطه مهارت تخصصي لازم را كسب كنند.
وي اذعان داشت: همچنين ما در برنامه خود به دنبال افزايش تعداد دانشآموزان رشته كشاورزي هستيم چرا كه در سطح كشور تعداد كمي در دانشآموزان در رشته كشاورزي ادامه تحصيل داده و بيش از 76 درصد از آنها در زمينه علوم انساني تحصيل ميكنند.
رئيس مجتمع آموزش جهاد كشاورزي استان همدان تصريح كرد: از آنجا كه حدود 23 درصد از اشتغال كشور و درآمد ناخالص ملي در بخش توليدات كشاورزي تأمين ميشود، ما در اين قسمت دانش افراد بهرهبردار را ارتقا داده و براي تعداد زيادي از دانشآموزان با همكاري و دعوت آموزش و پرورش دورههاي متعدد آموزشي برگزار ميكنيم.
وي در پايان خاطرنشان كرد: در حال حاضر 446 دانشآموز در 21 رشته تحصيلي و در زمينههاي مختلف كشاورزي تحصيل ميكنند كه پس از اتمام تحصيلات موفق به كسب مدرك ديپلم كشاورزي ميشوند كه آموزش آنها به صورت مهارتي بوده و ميتواند به بهبود ارتقاي تحصيلات و توان بهرهبرداران كمك شاياني كند.
انتهاي پيام/غ20