0

بیماران قلبی می توانند روزه بگیرند

 
A09195384934
A09195384934
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : اردیبهشت 1390 
تعداد پست ها : 4056

بیماران قلبی می توانند روزه بگیرند
شنبه 31 اردیبهشت 1390  6:52 PM

اکثر پزشکان معتقدند؛ چون اغلب بیماران قلبی بیماری های زمینه ای مانند دیابت، نارسایی کلیه و فشار خون دارند، بهتر است زیر نظر پزشک متخصص روزه داری کنند و عمل جراحی قلب به تنهایی، منعی برای روزه داری ندارد.

آمارها هم نشان می دهد به طور کلی ۳۰ درصد افرادی که جراحی باز قلب می کنند، بیماری دیابت و ۲۵ درصد فشار خون دارند.

دکتر محراب مرزبان فوق تخصص جراحی قلب و عروق در گفتگو با جام جم می گوید: کنترل بیماری هایی چون دیابت و فشار خون و بیماری های قلبی در ماه رمضان آسان تر می شود، چون فرد روزه دار در طول روز سیگار نمی کشد و با رژیم غذایی مناسب، وزن خود را هم کنترل می کند.

حتی در این ماه استرس روزانه کم شده و زندگی مردم از آرامش بیشتری برخوردار خواهد شد.

وی می افزاید: آرامش ایجاد شده در این ماه به بیماران قلبی عروقی کمک کرده تا هیجانات زندگی روزمره را به راحتی سپری کنند.

دسته ای دیگر از بیماران هم وجود دارند که تاکنون جراحی قلب داشته اند که اعتقاد رئیس بخش جراحی قلب بیمارستان امام حسین(ع) این است که بیماری قلبی به تنهایی تاثیری در روزه داری آنها ندارد، بلکه بیماری های زمینه ای که باعث مشکلات عروق کرونر می شود، از اهمیت بالایی در روزه داری برخوردار است.

چراکه افراد دارای دیابت یا فشار خون که عمل جراحی باز کرده اند باید مراقب دیابت یا فشار خونشان در این ایام باشند.

دکتر مرزبان تاکید می کند: برای بیمارانی که فشار خون داشته و قصد روزه داری دارند، ماه رمضان فرصت خوبی است که مقدار نمک غذای خود را کاهش دهند که همین اتفاق کارکرد کلیه ها را بهتر می کند، بنابراین روزه گرفتن فرصت خوبی برای تنظیم فشار خون در چنین بیمارانی محسوب می شود.

بیمارانی هم که جراحی قلب داشته اند باید علاوه بر توجه به بیماری زمینه ای، به داروهای خود توجه کنند.

اغلب داروهای این بیماران به شکلی است که می توانند آنها را به فواصل ۱۲ ساعت مصرف کنند، اما برخی داروها هستند که فواصل کوتاه تری دارند و باید هر ۸ ساعت یک بار مصرف شود که روزه داری به آنها توصیه نمی شود.

این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران می گوید: بنابراین عموم بیمارانی که جراحی قلب داشته اند با در نظر گرفتن بیماری زمینه ای خود، اجازه روزه داری دارند.

● بیمارانی که نباید روزه بگیرند

دسته ای دیگر از بیماران قلبی هم دچار بیماری آریتمی (نامنظمی) قلبی هستند که انواع مختلف دارد که ناشی از اختلالات سیستم هدایتی قلبی است و معمولا در بیمارانی اتفاق می افتد که فواصل کوتاهی از جراحی آنها می گذرد.

دکتر مرزبان توصیه می کند این دسته بیماران روزه نگیرند. وی می افزاید: معمولا بیماران آریتمی چنانچه داروهایی با فواصل ۱۲ ساعت دارند روزه داری برای آنها منعی ندارد.

البته برای افرادی که به تازگی جراحی قلب کرده و دچار سکته نیز شده اند آریتمی متعاقب سکته رخ می دهد که روزه داری برای آنها ممنوع است.

اما با توجه به این که ماه مبارک رمضان در گرمای شدید تابستان قرار دارد بیماران باید علاوه بر مراقبت از بیماری خود به گرمای هوا هم توجه کرده تا بیماریشان را تشدید نکند.

دکتر مرزبان معتقد است که گرمی هوا موجب کاهش آب بدن می شود و بیماران کلیوی باید به این موضوع توجه داشته باشند.

همچنین دیابتی ها یا فشار خونی ها که درجات خفیفی از بیماری کلیوی دارند باید احتیاط بیشتری کنند تا کم آبی بدن، آسیب کلیه را تشدید نکند.

وی ادامه می دهد: بنابراین بیمارانی که درجات خفیفی از نارسایی کلیه دارند باید هنگام روزه داری تعادل آب بدن خود را حفظ کنند.

البته به بیماران کلیوی با درجات بالا توصیه می شود روزه نگیرند چراکه باید مایعات کافی در طول روز دریافت کنند در غیر این صورت آسیب های کلیه افزایش پیدا می کند.

دکتر مرزبان می گوید: دومین اثر مهم گرما و کاهش آب بدن برای سیگاری ها و افراد دچار اختلالات ریوی مهم است، چون بی آبی طولانی غلظت خون را بالا برده و امکان لخته شدن خون را افزایش می دهد.

● توصیه های تغذیه ای

نکته مهم دیگری که باید بیماران قلبی در این ماه رعایت کنند، مصرف غذا در افطار و سحری است که این فوق تخصص قلب و عروق توصیه می کند آنها غذاهای حجیم مانند غلات به میزان زیاد در این دو وعده ماه رمضان مصرف نکنند.

به گفته وی همچنین غذاهایی که دارای کربوهیدرات و مواد قندی زیادی، چربی های حیوانی و گوشت قرمز هستند، بخصوص دروعده سحری توصیه نمی شود.

در عین حال غذاهای کم حجم، گوشت سفید، سویا، گردو و لبنیات کم چرب باید به مقدار کافی مصرف شود.

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها