0

سینمای هنری ایران در حال حذف شدن از بازار جهانی است

 
ghasemkalak
ghasemkalak
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : بهمن 1389 
تعداد پست ها : 19668
محل سکونت : خراسان رضوي

سینمای هنری ایران در حال حذف شدن از بازار جهانی است
سه شنبه 20 اردیبهشت 1390  5:21 PM

سینمای هنری ایران در حال حذف شدن از بازار جهانی است

مدیرعامل رسانه بین المللی شهرزاد که در بازار جشنواره کن حضور دارد، تاکید کرد با رویه ای که برای مجوزهای نمایش درپیش گرفته شده، سینمای مستقل و هنری در حال حذف شدن از بازارهای جهانی است.

کتایون شهابی مدیرعامل رسانه بین الملل شهرزاد که در بازار شصت و چهارمین جشنواره بین المللی فیلم کن حضور دارد، در این ارتباط به خبرنگار مهر گفت: من در حال حاضر دو فیلم سینمایی دارم که به دلیل اینکه هنوز مجوز نمایش خارج از کشور انها صادر نشده است، نمی توانیم در بازار جشنواره کن آنها ارائه کنیم.

وی افزود: یکی از فیلمها توسط یک فیلمساز جوان و فیلم اولی ساخته شده که در جشنواره فیلم فجر سال گذشته نیز جوایزی را دریافت کرده است.

شهابی ضمن گلایه از پروسه صدور مجوز توسط ارشاد و نحوه عملکرد مسئولان سینمایی در کمک به بخش خصوصی گفت: تنها کمکی که وزارت ارشاد می تواند در این زمینه انجام دهد  دادن مجوز است تا ما بتوانیم فیلم ها را در بازار به نمایش بگذاریم و به خوبی برای حضورهای بین المللی آن تلاش کنیم. اما همین حمایت محدود را هم ارشاد انجام نمی دهد.

مدیرعامل رسانه بین الملل شهرزاد در ادامه عنوان کرد: چند ماهی است کتابچه این رسانه منتشر شده و ما اعلام کردیم که چه آثاری را برای حضور در بازار جشنواره کن ارائه می کنیم، اما حالا مجبوریم با دست خالی در غرفه حضور پیدا کنیم و فقط اعلام کنیم که ببخشید به دلیل نداشتن مجوز از نمایش و ارائه این آثار سینمایی معذور هستیم. با این وجود فیلم های هنری و مستقل با شرایط پیش آمده در حال حذف شدن هستند.

شهابی افزود:وقتی فیلمی پروانه ساخت دریافت می کند پس به طور قانونی ساخته شده است اما چرا باید همین دوستان که مجوز ساخت می دهند از نمایش فیلم در چنین رویدادهایی ممانعت کنند. قرار است فقط هر هفته تعدادی پروانه ساخت اعلام شود که ما متوجه شویم امار تولید در سینمای ایران چقدر است. آیا نباید به بخش توزیع و پخش انها نیز فکر کنیم.

وی ادامه داد:من از شرایط به وجود آمده خسته شده ام. مجبورم با دست خالی به بازار جشنواره کن بروم. هیچ پخش کننده ای حاضر نمی شود بازار کن را از دست بدهد. سال گذشته فیلم "مرهم" علیرضا داوود نژاد را در بازار ارائه کردم که شما در طی این یک سال شاهد حضورهای جهانی آن بودید. اما این نتایج برای مسئولین اهمیتی دارد؟

شهابی گفت:نگاهی به نوع فیلمهایی که برخی از مراکز دولتی به کن می برند نشان می دهد که سلیقه این مدیران برای معرفی سینمای ایران چیست.

مدیرعامل رسانه بین الملل شهرزاد افزود: در بخش فیلم کوتاه و انیمیشن نیز من تولیداتی را امسال در بازار کن ارائه نکردم. در بخش مستند نیز من به عنوان تهیه کننده آثاری را برای عرضه و توزیع ارائه می کنم.

وی خاطر نشان کرد: با رویه ای که در پیش گرفته شده است، سینمای هنری و مستقل در حال نابود شدن است.  بیشتر این افرادی که سینماگر مستقل هستند با من و یا اطبایی کار می کنند. با شرایطی که برای بخش خصوصی به وجود آمده است، در آینده کارگردانان سینمای ایران با نگاه جدید و مستقل دیگر حضور جهانی نخواهند داشت.

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها