سالاد چغندر
چهارشنبه 8 اردیبهشت 1389 1:31 PM
|
مواد لازم: چغندر: يك عدد متوسطمغز گردو: نصف پيمانه سير: 4 حبه، ريز شده خميرنان باگت: نصف پيمانه در آب خيس كنيد و سپس آب آن را بگيريد روغن زيتون: يك قاشق سوپخوري ماست كمچرب: يك قاشق سوپخوري آبليمو: يك قاشق چايخوري نمك: به مقدار لازم طرز تهيه: نصف چغندرها را كبابي كنيد. از قبل فر را روي 425 درجه فارنهايت تنظيم كنيد. چغندرها را درون ظرف فر بگذاريد و يك قاشق غذاخوري آب بهآن اضافه كنيد. در آن را با يك فويل بپوشانيد.35 تا 45 دقيقه بپزيد تا نرم شود. سپس آن را از فر دربياوريد و بگذاريد سرد شود. اگر براي سرد شدن عجله داريد، ميتوانيد آن را درون يخچال نيز بگذاريد. بقيه چغندرها را در يك ظرف آب كه قبلا آن را جوش آوردهايد بريزيد. به مقدار لازم به آن نمك اضافه كنيد و بگذاريد بپزد و نرم شود. سپس آنها را در يك ظرف آب سرد بريزيد تا سرد شود و بعد آنها را آبكشي و خرد كنيد. براي تهيه سس، سير و نمك را درون يك هاون كاملا بكوبيد. گردوها را درون مخلوطكن بريزيد تا كاملا ريز شود. خمير نان و مخلوط سير را به گردوها اضافه كنيد. همه اين مواد را خوب مخلوط كنيد تا حالت خميري پيدا كند. روغن زيتون و كمي روغن گردو را به مخلوط اضافه كنيد و هم بزنيد. در آخر نيز ماست را اضافه كنيد و مواد را خوب مخلوط كنيد تا يكنواخت شود. سس شما آماده است. اگر ميخواهيد سس حالت كرم مانند داشته باشد، ماست بيشتري در آن بريزيد. آن را كنار بگذاريد تا خود را بگيرد. وقتي چغندرها سرد شد، آنها را به شكلهاي دلخواه برش بدهيد و با سس ظرف خود را تزيين كنيد. ميتوانيد براي طعمدار شدن چغندرها، آنها را در آب ليمو و روغن زيتون تفت دهيد و سپس آن را سرو كنيد. شايد بد نباشد كه بدانيد چغندر حاوي عناصر زيادي چون پتاسيم، فسفر، كلسيم، گوگرد، يد، آهن و مس است. غير از آن، ويتامينهايي چون B1 ،B2 ،B3 ،B6 ، B12 وC در آن موجود است. گفته ميشود كه چغندر به جذب آهن كمك ميكند. بنابراين ميتواند در توليد گلبولهاي قرمز خون نقش داشته باشد. علاوه بر آن، به علت خواص آنتياكسيداني، به حفظ سلامت سلولها و كل بدن كمك ميكند. همچنين در حفظ سلامت كبد موثر است. مصرف چغندر به شكل سالاد به افراد لاغر توصيه ميشود، زيرا اشتهاآور است و باعث ميشود اين افراد غذاي بيشتري مصرف كنند. يكي ديگر از روشهاي مصرف چغندر، مصرف پخته شده آن به صورت لبو است كه طرفداران زيادي دارد! |