0

دلمه قارچ با مرغ

 
pasargad54
pasargad54
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : آبان 1388 
تعداد پست ها : 2135
محل سکونت : اصفهان

دلمه قارچ با مرغ
چهارشنبه 8 اردیبهشت 1389  1:23 PM

  

دلمه قارچ با مرغ


دلمه قارچ با مرغ

مناسب براي درمان نرمي استخوان

مواد لازم:

قارچ: 750 گرم
سينه مرغ: 500 گرم
پنير موزارلا: 200 گرم
پياز: يك عدد متوسط
فلفل دلمه: يك عدد بزرگ
زردچوبه، نمك و فلفل سياه: به مقدار لازم
سس بشامل: 3 تا 4 قاشق غذاخوري
روغن زيتون: 2 قاشق غذاخوري
سس گوجه فرنگي: 2 قاشق غذاخوري

طرزتهيه:

ابتدا گوشت سينه مرغ را به صورت نگيني خرد كنيد و روغن زيتون را در يك تابه نچسب ريخته و پياز را اضافه كنيد. پس از آن كه كمي سبك شد و آب آن جذب شد گوشت سينه مرغ را با پيازها مخلوط كنيد كمي زردچوبه و نمك به آن اضافه كنيد و درب ظرف را ببنديد حرارت را متوسط بگذاريد تا كمي بخارپز شود پس از آن كه كمي گوشت مرغ پخته شد درب ظرف را برداريد تا آب آن كاملا جذب شود. سپس فلفل دلمه‌ها را هم كه نگيني خرد كرده‌ايد به آن اضافه كنيد و كمي تفت دهيد سپس سس گوجه فرنگي را نيز به آن اضافه كنيد و پس از 2 تا 3 دقيقه آن را از روي حرارت برداريد. پايه قارچ‌ها را بكنيد و قسمت‌هاي سياه داخل كلاهك قارچ را بتراشيد سپس كمي سس بشامل (مخلوط يك قاشق آرد را با شير سرد و كمي نمك و فلفل سياه روي حرارت بگذاريد و مدام آن را بهم بزنيد تا غليظ شود) را كف قارچ‌ها بماليد. سپس از مخلوط آماده شده مرغ داخل آن بريزيد و روي آن را با پنير موزارلا رنده شده بپوشانيد. سپس قارچ‌ها را در داخل سيني بچينيد و در فري كه از قبل روي 180 درجه گرم كرده‌ايد به مدت 10 دقيقه بگذاريد. سعي كنيد كه مدت طبخ در فر از 10 دقيقه بيشتر نشود چون قارچ‌ها آب مي‌اندازد.
نكات تغذيه‌اي: با مقادير گفته شده اين غذا شامل 4 سهم است و با داشتن مقادير مناسبي ويتامينD و كلسيم به خوبي نياز روزانه بدن را براي تقويت استخوان‌ها مرتفع مي‌سازد. يكي از نكات مهمي كه براي تقويت و استحكام استخوان‌ها هميشه توصيه مي‌شود مصرف كلسيم است كه در غذاهاي حاوي لبنيات مثل شير، پنير و ... و نيز بسياري از سبزيجات وجود دارد اما آنچه كه گاهي در اين ميان فراموش مي‌شود مصرف ويتامينD است. در واقع اگر ويتامينD نباشد كلسيم مصرف‌‌شده از راه غذا و بخوبي در روده‌ها و سيستم گوارش جذب نمي‌شود و از اين رو به استخوان‌ها كلسيم كافي نخواهد رسيد. در حالي كه خوب است بدانيد كه 200 گرم قارچ به حدي ويتامينD دارد كه نياز يك روز شما به ويتامينD را مرتفع مي‌سازد. مصرف قارچ همراه شير و ساير لبنيات مثل پنير سبب تقويت استخوان‌ها مي‌شود.
قارچ منبع بسيار مناسبي براي انواع ويتامين‌هاي گروهB است كه مصرف آن نياز روزانه به اسيدفوليك را بخصوص براي خانم‌ها در سنين باروري برطرف مي‌سازد. اسيدفوليك نوعي ويتامين ب است كه كمبود آن در زنان باردار منجر به نقص تشكيل لوله عصبي جنين شده كه پيامدهاي غيرقابل جبراني را به همراه دارد. 
يكي ديگر از ويژگي هاي خوب اين غذا كمك به كاهش چربي‌ها و كلسترول خون است. قارچ‌ها حاوي موادي هستند كه در بدن كلسترول مضر خون را كاهش مي‌دهند از طرفي اين غذا تنها از اندكي روغن زيتون استفاده شده كه يك روغن خوب براي پيشگيري از بيماري‌هاي قلبي عروقي است و لذا اين غذا براي افراد مبتلا به بيماري‌هاي قلبي عروقي و چربي خون بالا نيز كاملا مناسب است. پروتئين‌هاي قارچ پروتئين‌‌هاي كاملي هستند كه هضم و جذب آنها نيز بسيار سهل است و مصرف آن براي سالمندان بسيار مناسب است.
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها