پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی
جمعه 9 اردیبهشت 1390 6:13 PM
چاقی، بالا بودن میزان چربی خون و قند خون، استعمال دخانیات، کم تحرکی، فشار خون بالا و استرس های روحی و روانی از مهمترین عوامل زمینه ساز بیماریهای قلبی و عروقی است.
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز ، دکتر احمدی متخصص قلب و عروق در بیمارستان توحید سنندج در گفتگو با خبرنگار وبدا ضمن بیان این مطلب به برنامههای دانشگاه علوم پزشکی کردستان در راستای کنترل و پیشگیری از بیماریهای قلبیوعروقی اشاره کرد و گفت: آموزشهای عمومی به مردم، چاب کتاب و ارسال آن به تمامی ادارات سطح استان، توزیع بروشور و پمفلت در زمینههای عوامل خطر ایجاد بیماریهای قلبیوعروقی، اجرای برنامه بررسی آموزش تغذیه سالم و اصلاح الگوهای غذایی در پیشگیری از ابتلا به بیماریهای قلبی و اطلاع رسانی از طریق صدا و سیما و رسانهها از مهمترین این برنامههاست.
وی با اعلام این که، ورزش و تحرک بدنی و کاهش استرس در پیشگیری از بیماریهای قلبی و عروقی سهم بسزایی دارد، گفت: برای داشتن قلبی سالم باید از عوامل ایجادکننده بیماری در قلب از قبیل استرسهای روحی و روانی،تغذیه نامناسب،استعمال سیگار و… اجتناب کرد.
دکتر احمدی تنگی عروق کرونر،فشارخون بالا و نارسایی قلبی را از شایع ترین علل بیماریهای قلبی
وعروقی برشمرد و گفت: بیماریهای قلبیوعروقی بالاترین آمار مرگ و میر را در سطح جهان و ایران و در این استان به خود اختصاص میدهند.
در صورتی که با کنترل و اصلاح عوامل خطر زمینه ساز به ویژه کنترل تغذیه نامناسب، انجام فعالیت بدنی و عدم مصرف دخانیات میتوان تا درصد بالایی از این بیماری ها پیشگیری کرد.
دکتر احمدی در ادامه با اشاره به این که برای پیشگیری از حملههای قلبی و سکته های مغزی، انجام حداقل ۳۰دقیقه فعالیت بدنی در روز توصیه میشود، افزود: با انجام فعالیتهای ساده و اجرای برنامههای پیشگیرانه و کنترل بیماریهای قلبی و سکتههای مغزی زندگی بهتر و طولانیتری را میتوان برای خود و جامعه فراهم کرد.
امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.