0

مطالب علمی - پزشکی

 
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی
جمعه 9 اردیبهشت 1390  6:07 PM

مطالعات طولانی مدت نشان می دهد افرادی که به مدت طولانی و خودسرانه از آنتی بیوتیکها استفاده می کنند نه تنها باکتریها را به اینگونه داروها مقاوم می سازند بلکه بیشتر در معرض ابتلا به انواع سرطانها قرار می گیرند. بررسیهای انجام شده شش ساله بر روی بیش از ۳ میلیون نفر بین ۳۰ تا ۷۹ سال که هیچگونه سابقه ای از سرطان در خانواده نداشته اند در مناطق گوناگون جهان موید این امر است .

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز به نقل از ام.اس.ان  ،   در این مدت تعداد ۱۳۴ هزار نفر از این افراد که به میزان مکرر و زیاد از آنتی بیوتیکها استفاده می کردند دچار انواع سرطان شدند . در این میان افرادی که بسیار کم از آنتی بیوتیکها استفاده کرده بودند دچار سرطان نشدند اما گروههایی که به طور منظم سالیانه حداقل ۵ دوره یا بیشتر از انتی بیوتیکها استفاده کرده بودند تا ۲۷ درصد بیشتر در معرض ابتلا به سرطان قرار گرفتند . در میان سرطانها نیز سرطان ریه سینه پروستات و روده بزرگ و نهایتا غدد لنفاوی مشاهده شده است .
متخصصان توصیه می کنند که افراد در فصل سرما با مشاهده هر گونه علائم سرماخوردگی یا آنفلوانزا به طور خودسرانه از آنتی بیوتیکها استفاده نکنند.

طبق نظر مرکز کنترل بیماری‌های کودکان آمریکا، مصرف خودسرانه یاتجویز آنتی بیوتیک برای عفونت‌های ویروسی کودکان و عدم اتمام دوز آنتی بیوتیک تجویزی تاپایان باعث روند رو به افزایش مقاومت آنتی بیوتیک شده است. تصور می‌کنید در هنگام سرماخوردگی کودکان به‌عنوان والدین آنهاچه می‌توانید بکنید؟

 
متخصصان کودکان می‌گویند والدین خط اول درمان راتشکیل می‌دهند. آکادمی طب کودکان آمریکاچند سال قبل درمان‌های مکمل و جایگزینی راپیشنهاد کرد که بسیار کاربرد دارند، اماوالدین نباید به هر راهکاری که می‌شنوند یادر اینترنت می‌بینند اعتماد کنند.
پیشنهاد برخی پزشکان قانون ۳تا۵ روز است؛ یعنی اگر کودکی سرماخوردگی ویروسی پیداکرد ظرف ۳ تا۵ روز باید خوب شود و اگر نشد باید بامتخصص کودکان مشورت شود. توجه کنید که به گفته پزشکان، تب در ۲۴ ساعت اول، طیبعی است امااگر بعد از گذشت چند روز تب شروع شد مسئله عفونت ثانوی مطرح است.
نکته اینجاست که آنتی بیوتیک برای عفونت‌های ویروسی کاربرد ندارد و داده‌های پزشکی نشان می‌دهد حتی داروهای ضد سرفه و سرماخوردگی که بدون نیاز به تجویز پزشک فروخته می‌شوند هم چندان مؤثر نیستند، امااگر والدین تمایل دارند ازآنهااستفاده کنند حداقل باید به توضیحات روی داروهاو نحوه مصرف دقت کنند.
● درمان درخانه
بیشتر راهکارهای مربوط به سرماخوردگی برای رفع علائم و راحت کردن بیمار پیشنهاد می‌شوند؛ چون حقیقت این است که سرماخوردگی درمان ندارد. نکته مهم این است که در این شرایط به کودک سرماخورده بیشتر توجه شود. حمایت روحی و جانبی بسیار مفید است: کودک رادر بستری گرم ونرم ببرید و او راخوب بپوشانید. به او کمپوت و مربابدهید تاانرژی بگیرد و غذاهاو نوشیدنی‌هایی که دوست دارد برایش تهیه کنید.
سوپ مرغ هنوز هم اثری مهم و کلیدی دارد و حتی بعضی تحقیقات نشان می‌دهد به درمان زودتر کمک می‌کند. حتی اگر اثر درمانی هم نداشته باشد غذایی سبک، سهل الهضم و مقوی است.
پزشکان اغلب معتقدند مصرف استامینوفن و ایبو پروفن برای تسکین درد مفید است و البته ایبو پروفن سریعتر عمل کرده و طول اثر آن هم بیشتر است. در کودکانی که تب دارند آسپیرین توصیه نمی‌شود چون عارضه دارد. فراموش نکنید که بخار دوش آب گرم هم باعث تسکین احتقان می‌شود. البته قبلا باید مطمئن باشید کودک مشکل تنفسی ندارد چون تغییر رطوبت هوا در مبتلایان به آسم باعث اسپاسم (گرفتگی) برنش می‌شود.
مالش پشت کودک هم، احتقان ریه راتسکین می‌دهد. ماساژ با الکل که قبلا باب بود اصلاتوصیه نمی‌شود چون بوی آن بیشتر آزاردهنده است. پس در ماساژ پشت کودک از هیچ ماده‌ای استفاده نکنید.
اگر کودک دچار احتقان بینی است بهتر است به پهلو بخوابد تاترشحات بینی به گلوی او نرود. بخور سرد حال بیمار را بهتر می‌کند. گفته می‌شود حتی‌الامکان در مورد نوزادان از بخور داغ استفاده نکنید؛ چون احتمال سوختگی مطرح است. می‌توانید به مایع بخور عصاره نعناهم اضافه کنید.
میان وعده‌های غذایی هر چقدر سبک‌تر باشند بهتر است. قدیمی‌ها می‌گفتند درصورت تب نباید از غذاهای جامد استفاده کرد اما این نظر مقبول نیست و الان می‌گویند باید بگذارید کودک هرچه میل دارد و می‌تواند بخورد. مایعات فراوان فراموش نشود و بر عکس باورهای قدیمی، نوشیدنی کمی خنک بهتر است. از هر نوشیدنی که کودک میل دارد استفاده کنید تا مایعات مصرف کند.
اگر نوزاد شماخروسک گرفته است چند دقیقه او رابیرون ببرید تادر جریان هوای سرد قرار بگیرد. در این بیماری گاهی والدین حس می‌کنند کودک در حال خفه شد ن است و وقتی او را باعجله به مرکز درمانی می‌رسانند مواجهه کودک باهوای سرد بیرون قبل از رسیدن به مرکز درمانی حال او راخوب می‌کند.
نکته دیگر این‌که در اغلب موارد تب به درمان‌های خانگی احتیاج ندارد. تب، واکنش طبیعی بدن است و بدن سعی می‌کند باتنظیم مجدد دما باکتری‌هاو ویروس‌هارا از بین ببرد. تب یک نشانه است و مشکل محسوب نمی‌شود که به درمان احتیاج داشته باشد؛ مگر این‌که خیلی بالا برود و از تشنج ناشی از آن بترسیم. استامینوفن داروی رایجی است که دما راکاهش می‌دهد و بعضی اوقات به آن‌هم نیازی نیست.
بهترین روش کاهش تب پاشویه یا دوش با آب ولرم است. خیلی‌ها بر این باورند که تب باعث تخریب سلول‌های مغز می‌شود امااین‌طور نیست. تشنج ناشی از تب هم در همه کودکان رخ نمی‌دهد و به زمینه ارثی هم مربوط است. حتی در یک کودک مستعد اولین افزایش دمای بدن می‌تواند باتشنج همراه باشد، به‌طوری که فرصت کاهش تب برای پیشگیری از آن وجود ندارد.
برخی پزشکان بر زمان تب تأکید دارند و آن رانگران‌کننده می‌دانند؛ یعنی اگر تب در شروع سرماخوردگی اتفاق بیفتد احتمال مشکل و نگرانی کم است اما اگر مدتی بعد از بروز علائم کودک تب کند باید او را به پزشک رساند.
● گوش درد
درمان‌های خانگی برای عفونت گوش هم فراوان است. اگرچه بسیاری از والدین کودکان مبتلابه گوش درد با هدف تجویز آنتی‌بیوتیک (به‌خصوص آموکسی سیلین) نزد دکتر می‌روند، اما جدیدا بسیاری از پزشکان چنین کاری نمی‌کنند؛ چراکه تحقیقات نشان داده در گوش درد بدون تب بالانیازی به تجویز آنتی بیوتیک نیست و در این مورد نباید به پزشک اصرار کنید.
بسیاری از پزشکان، در گوش درد بدون تب، داروهای معمولی راتوصیه می‌کنند مثل قطره هاو روغن‌های گیاهی موجود در داروخانه هاکه حاوی بادام، زیتون، سیر و موادی از این قبیل است. این داروها به تعادل فشار پرده گوش کمک کرده و درد رابرطرف می‌کنند. استامینوفن و ایبو پروفن هم برای کاهش درد گوش مفید است.
به این ترتیب درد برطرف می‌شود و به بدن کودک فرصت داده می‌شود خودش التهاب رابرطرف کند. گاهی حتی در معاینه کمی چرک هم دیده می‌شود ولی برای آن هم آنتی بیوتیک تجویز نمی‌شود.
گوش درد بادراز کشیدن بدتر می‌شود و بهتر است کودک در حالت نشسته استراحت کند.
گلو درد نگرانی اصلی در گلو درد آن است که مطمئن شویم از نوع استرپتوککی نیست.
معمولاگلودردهای تابستانی از این نوع نیست. گلودرد استرپتوککی ( استرپتوکک نام باکتری است ) به تدریج ایجاد می‌شود و ناگهانی نیست. پزشکان غرغره باآب نمک و جوش شیرین راتوصیه می‌کنند: نصف قاشق چای‌خوری از هر کدام در یک فنجان آب ولرم. انواع جوشانده‌های گیاهی مثل نارون قرمز، پوست درخت گیلاس یاشیرین بیان هم درد گلو را تسکین می‌دهند. اگر کودک به مواد غذایی خنک تمایل دارد مانعی نیست و حتی بستنی هم پیشنهاد می‌شود.

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها