پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی
جمعه 9 اردیبهشت 1390 5:57 PM
مقامات امریکایی رسما از مردم گواتمالا برای آلوده کردن عامدانه صدها تن از مردم این کشور به بیماری های مقاربتی عذرخواهی کردند.
باراک اوباما بخاطر اینکه گروهی از پزشکان آمریکایی حدود شصت سال پیش عمدا صدها شهروند گواتمالا را به بیماری های مقاربتی سوزاک و سیفلیس آلوده کرده بودند، از این کشور عذرخواهی کرده است. همچنین هیلاری کلینتون وزیر امور خارجه امریکا و کاتلین سبلیوس Kathleen Sebelius وزیر بهداشت و خدمات انسانی این کشور با انتشار بیانیه مشترکی اعلام کردند ، آزمایشهایی که در فاصله سالهای ۱۹۴۶ تا ۱۹۴۸ روی مردم گواتمالا انجام گرفته است “غیر اخلاقی” و “قابل سرزنش” است.
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز ، کلینتون و سبلیوس در بیانیه خود گفتند “ما از وقوع این حادثه عمیقا احساس تاسف می کنیم و از همه افرادی که تحت تاثیر چنین تحقیقات شنیع و انزجار آوری قرار گرفته اند عذرخواهی می کنیم.”
رئیس جمهوری آمریکا نیز روز جمعه (۱ اکتبر) طی تماس تلفنی با آلوارو کولوم، رئیس جمهوری گواتمالا، از آن واقعه ابراز تاسف کرد و از قربانیان آن معذرت خواست. رئیس جمهوری گواتمالا،این آزمایشات را جنایت علیه بشریت عنوان کرده بود . اوباما شخصا در خصوص این حادثه از او عذرخواهی کرد.
این اقدام پس از آن انجام شد که سوزان روربی ( Susan Reverby ) ، استاد کالج ولسلی در ایالت ماساچوست جزئیات تحقیقات شش دهه پیش پزشکان وابسته به وزارت بهداشت آمریکا در گواتمالا را منتشر کرد.
وی در تحقیقات خود که از طریق یک پایگاه اینترنتی منتشر شده بود به این موضوع اشاره کرده بود.
او در مقاله اش تحقیقات در گواتمالا که بر روی زندانیان و بیماران روانی انجام شده بود را با آزمایش مشابهی بر روی سیاه پوستان در ایالت آلابامای آمریکا مقایسه می کند.
روربی در تحقیقات خود اعلام کرده بود پزشکان دولت آمریکا افراد گواتمالایی مورد پژوهش را عمدا به بیماریهای سیفیلیس و سوزاک مبتلا کرده بودند.
اداره خدمات بهداشت عمومی آمریکا این آزمایشها را تحت عنوان پروژه مایه کوبی علیه بیماری سیفیلیس انجام داده بود.
این آزمایشها روی ۶۹۶ نفر از افرادی که در ندامتگاه ملی گواتمالا و بیمارستان روانی ملی این کشور بسر می بردند انجام شده بود.
این محقق آمریکایی می نویسد که دکتر جان کاتلر و همکارانش بین سال های ۱۹۴۶ تا ۱۹۴۸ حداقل ۶۹۶ گواتمالایی که از ماهیت آزمایش مذکور اطلاع نداشتند را ابتدا از طریق روسپی ها یا راه های دیگر به بیماری های مقاربتی آلوده و سپس به آنان داروی پنیسیلین تزریق می کردند.
تاریخدان آمریکایی می گوید که وزارت بهداشت می خواست بداند آیا پنیسیلین که آن زمان دارویی جدید بود، می تواند از گسترش سیفیلس در مراحل اولیه جلوگیری کند یا خیر.
هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه آمریکا نیز روز جمعه گفت که این آزمایش ها “غیر اخلاقی” و “منزجر کننده” بوده است.
رئیس جمهوری گواتمالا این اقدام آمریکا را “جنایت علیه بشریت” دانسته و محکوم کرده است.
هیلاری کلینتون در بیانیه ای مشترک با کاتلین سبه لیوس، وزیر بهداشت و خدمات انسانی آمریکا نوشت: “ما از اینکه چنین تحقیقات ناشایستی تحت عنوان بهداشت عمومی انجام شده است به شدت بهت زده و خشمگین هستیم”.
دولت آمریکا “موسسه ملی پزشکی” که غیردولتی است و یک کمیسیون زیر نظر رئیس جمهوری را مامور تحقیق درباره واقعه گواتمالا کرده است.
سوزان روربی می گوید که در سال ۱۹۴۴ آزمایش هایی در مورد سوزاک بر روی شماری از زندانیان “داوطلب” در آمریکا نیز انجام شده بود که نتیجه ملموسی از آنها بدست نیامد.
دانشمندان آمریکایی برای آنکه زندانیان را به میکروب آلوده کنند زنان روسپی دارای بیماری را در اختیار زندانیان قرار می دادند . همچنین در موارد زیادی از تزریق مستقیم میکروب به بدن این افراد استفاده شد .
در مقاله وی آمده است که از افراد مورد آزمایش در گواتمالا اجازه گرفته نشده بود، اما برخی مقام های وقت در این کشور آمریکای مرکزی از آن با خبر بودند.
روشن نیست که چند نفر از آنها درمان شدند. گفته می شود که همه اشخاصی که به سیفلیس آلوده شدند داروی کافی دریافت نکردند. بلکه تعدادی از آنها به عنوان نمونه شاهد بدون دریافت هیچگونه درمانی به حال خود رها شده اند .
آمریکایی ها در آن زمان قصد داشتند که داروی پنیسیلین را به عنوان واکسن آزمایش کنند اما به گفته خانم روربی، پزشکان آمریکایی در آزمایشات گواتمالا نیز به نتیجه ملموسی دست پیدا نکردند.
جالب است که بدانید در مقابل این عملیات غیر انسانی برای زندانیان فیلم نمایش داده می شد و در بین آنان قاشق چنگال ، و گاهی سیگار تقسیم می شد .
دولت آمریکا در بیانیه ای که برای عذرخواهی منتشر کرده، اطمینان داده است که مسئولان و مقررات فعلی در آمریکا اجازه تکرار چنین آزمایش هایی را نمی دهند.
ناظران می گویند که وقوع این ماجرا در گواتمالا به ویژه از حساسیت بالایی برخوردار است.
سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سی آی ای) در سال ۱۹۵۴ از طریق کودتا ژاکوب آربنز، رئیس جمهوری وقت گواتمالا را از قدرت سرنگون کرد.
امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.