پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی
جمعه 9 اردیبهشت 1390 5:02 PM
طرح توزیع روزانه مواد مخدر بین معتادان توسط داروخانهها در مجلس ایران
عضو کمیسیون بهداشت مجلس با اعلام پیشنهاد طرح توزیع مواد مخدر بین معتادان گفت: طبق این طرح که به مجلس ارائه شده است، تمام معتادان بعد از شناسنامهدار شدن، مصرف روزانه مواد مخدر خود را با کارت هوشمند از داروخانهها دریافت میکنند.
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز ، در ابتدای این طرح، کارت هوشمندی برای تمام معتادان کشور طراحی میشود که در حافظه این کارت وضعیت دقیق خانوادگی، اجتماعی و نوع اعتیاد فرد مشخص میشود.
علیاصغر حسنی در گفتوگو با فارس اظهار داشت: همان طور که یک مار گزیده با پادزهر مار درمان میشود، معتاد هم با همان موادی که به آن اعتیاد دارد، درمان میشود و داروی دیگری برای این بیمار اثر چندانی نخواهد داشت.
وی از بین بردن و سوزاندن مواد مخدر را اقدامی اشتباه دانست و ادامه داد: نباید برای تعریف و تمجید دیگر کشورها در همایشها و مراسمها به راحتی مواد مخدر را بسوزانیم بلکه برای اجرای این طرح در صورت کمبود مواد مخدر باید آن را از کشور افغانستان تهیه کنیم.
نماینده مردم لارستان و خنج در مجلس افزود: در ابتدای این طرح، کارت هوشمندی برای تمام معتادان کشور طراحی میشود که در حافظه این کارت وضعیت دقیق خانوادگی، اجتماعی و نوع اعتیاد فرد مشخص میشود.
حسنی با اشاره به اینکه بعد از صدور کارت هوشمند برای معتادان باید در تمام شهرها داروخانههایی مشخص شوند، تصریح کرد: این داروخانهها با ستاد مبارزه مواد مخدر ارتباط دارند و هر معتاد میتواند به صورت رایگان مصرف روزانه خود را با کارت هوشمندی که در اختیار دارد، دریافت کند.
وی بیان کرد: معتقدم برای عملیاتی شدن این طرح باید در هفته نخست، مواد مخدر توسط داروخانهها به صورت خالص در اختیار معتادان قرار گیرد و بعد از یک هفته روزانه درصدی از دز(مقدار) مواد کاسته شود.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با اشاره به اینکه زمان اجرای کامل این طرح ۶ ماه است، بیان کرد: در طول اجرای این طرح در مدت زمان مشخص شده، با کاهش دز مواد مخدر مصرفی توسط معتادان و استفاده آنها از داروهای تقویتی که مورد تأیید وزارت بهداشت و درمان است، معتادان، اعتیادشان را خود به خود ترک میکند.
حسنی اضافه کرد: نتیجه اجرای این طرح کاهش معضلات اجتماعی مانند خرید و فروش مواد مخدر، شلوغ شدن مراکز بازپروری و زندانها، دزدی، جنایت و حتی تن فروشی و فساد برای تهیه هزینه مواد مخدر است.
وی با بیان اینکه معضلات اجتماعی که در کشور به دلیل اعتیاد مواد مخدر شایع شده بیش از تعداد معتادان است، افزود: با اجرای شایسته این طرح، دولت مواد مخدر را به صورت ساماندهی شده در اختیار بیماران قرار میدهد و بسیاری از بزهکاریهای موجود در جامعه ریشهکن میشود.
*بیش از ۳۰ هزار دانشآموز معتاد در کشور وجود دارد
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس وضعیت رشد اعتیاد در میان نوجوانان و جوانان را نگران کننده دانست و اظهار داشت: اعتیاد در مدارس نفوذ قابل توجهی داشته به طوری که هماکنون بیش از ۳۰ هزار دانشآموز معتاد در کشور وجود دارد.
حسنی بیان کرد: سال گذشته حدود ۴۵۰ میلیارد تومان هزینه برای مبارزه با مواد مخدر اختصاص داده شد که این مبلغ جدا از هزینهای است که سازمانهای بینالمللی به ایران کمک میکند اما متأسفانه در این چند دهه اخیر نه تنها به موفقیت قابل قبولی در این زمینه دست پیدا نکردهایم بلکه هر روز شاهد رشد اعتیاد در سنین مختلف هستیم.
* خانوادهها نباید فرزندان معتاد خود را طرد کنند
وی نقش خانواده را در پیشگیری از اعتیاد نوجوانان بسیار موثر دانست و تصریح کرد: والدین به محض اطلاع از اعتیاد فرزندان خود، آنها را طرد نکنند، بلکه با همدردی و روحیه دادن به فرزندانشان، آنها را با معرفی به سازمانهای مرتبط تحت درمان قرار دهند.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس طرد کردن فرزندان توسط خانوادهها بعد از گرایش آنها به اعتیاد را به شدت مورد نقد قرار داد و خاطرنشان کرد: زمانی که فردی از طرف خانواده طرد شود، مجبور است برای امرار معاش و تهیه مواد مخدر خود به هر عمل ناشایستی دست بزند، بنابراین بهتر است خانوادهها با پر کردن اوقات فراغت و اشتغال فکری فرزندانشان زمینه رشد و بالندگی آنها را فراهم کنند.
امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.