پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی
پنج شنبه 1 اردیبهشت 1390 11:30 AM
شیوه جدیدی برای تولید سلول های بنیادی جنینی ارایه شد .
محققان برای نخستین بار، سلول های بنیادی جنینی تحت شرایط کنترل شده شیمیایی و بدون استفاده از پروتئین های حیوانی کشت دادند و با این کار، راه را برای تولید مقادیر زیاد سلول های بنیادی برای درمان بیماری های انسانی هموار کردند.
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز به نقل از مدیکال نیوز ، سلول های بنیادی جنینی توانایی تمایز یافتن به تمام انواع سلول ها در بدن را دارند. این سلول ها قابلیت استفاده در جایگزینی سلول های بیمار را دارند.
با این حال مشکل اصلی، دشواری کشت و تولید سلول های بنیادی جنینی انسانی بدون آلوده سازی آنهاست، چرا که این سلول ها با کمک پروتئین های حیوانی کشت می شوند.
روش دیگر کشت سلول های بنیادی بر روی دیگر سلول های انسانی است که به آنها سلول های تغذیه کننده می گویند. اما این کار نیز موجب تولید هزاران پروتئین کنترل نشده می شود و نتایج تحقیق را نامطمئن می سازد.
گروهی از دانشمندان سوئدی سلول های بنیادی انسانی را بگونه ای تولید کردند که نیازی به سلول های دیگر و مواد حیوانی ندارد.
در عوض، این سلول ها بر روی چارچوبی از یک پروتئین انسانی موسوم به laminin- 511 کشت می شود.
پروفسور کارل تریگواسون مجری این تحقیق می گوید: ما برای نخستین بار موفق شدیم تعداد زیادی سلول های بنیادی جنینی انسانی را در محیطی کشت کنیم که از نظر شیمیایی کاملا مشخص و تعریف شده است.
این شیوه نوین فرصت های جدیدی را برای تولید انواع مختلف سلول ها فراهم می آورد که می توان آنها را برای درمان بیماری ها آزمایش کرد.
محققان سوئدی با همکاری دانشمندان موسسه سلول های بنیادی هاروارد نشان داده اند که می توانند سلول های بنیادی دوباره برنامه ریزی شده را نیز به همین روش کشت کنند . سلول های دوباره برنامه ریزی شده از سلول های بافتی به سلول های بنیادی تبدیل می شوند.
پروتئین laminin-511 بخشی از بافت پیوندی بدن است و بعنوان چارچوب و داربستی عمل می کند که سلول ها می توانند به آن متصل شوند.
زمانی که رشد انواع بافت های مختلف در جنین آغاز می شود، وجود انواع دیگر لامینین ضروری است.
تا کنون به خاطر غیرممکن بودن تهیه لامینین از بافت ها و دشواری تولید آنها، دانشمندان به انواع مختلف لامینین دسترسی نداشتند.
محققان سوئدی طی دو دهه گذشته ژنهای تولید کننده اغلب لامینین های انسانی را شبیه سازی و نقش زیست شناختی آنها را بررسی کردند. آنها ضمن توصیف دو بیماری ژنتیکی لامینین در سالهای اخیرا موفق شدند چندین نوع لامینین را با استفاده از فناوری ژنتیک تولید کنند.
این پژوهشگران در جدیدترین پژوهش های خود توانسستند لامینین ۵۱۱ را با استفاده از فناوری های جدید بسازند.
این شیوه توسط دانشمندان موسسه کارولینسکا در استکهلم سوئد ارائه و نتایج آن در نشریه زیست فناوری نیچر منتشر شده است .
امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.