0

مطالب علمی - پزشکی

 
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی
پنج شنبه 1 اردیبهشت 1390  11:20 AM

 

کشور ایران دارای کمترین نرخ رشد جمعیت در خاورمیانه است


اگر نرخ رشد  جمعیت کشور ایران  همین گونه باقی بماند  ، جمعیت ایران تا سال ۲۰۱۵ به ۷۸ میلیون نفر خواهد رسید .
نرخ رشد جمعیت دنیا طی سالهای ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۵ به کمتر از ۱٫۱ درصد خواهد رسید. این رقم از سال ۱۹۹۰ میلادی بیش از ۱٫۳ درصد بوده است. با این حساب جمعیت جهان در پایان سال ۲۰۱۵ به بیش از ۷٫۲ میلیارد نفر خواهد رسید.

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز به نقل از اکونومیست  ،  بر این اساس نرخ رشد جمعیت خاور میانه و شمال آفریقا نسبت به سایر مناطق جهان بالاتر است ولی نسبت به میانگین ۲۰ سال گذشته کمتر شده است. بر اساس گزارش بانک جهانی ،‌ جمعیت این منطقه تا سال ۲۰۱۵ با ۱٫۷ درصد رشد در سال روبرو خواهد شد. این نرخ طی سالهای ۱۹۹۰ تا ۲۰۰۸ بیش از ۲ درصد بوده است. همچنین خاور میانه و شمال آفریقا هم اکنون ۵۰۰ میلیون نفر از جمعیت ۶٫۷ میلیاردی کره زمین را در خود جای داده است.

تحولات جمعیتی در منطقه خاور میانه و شمال آفریقا را می توان به سه دسته تقسیم بندی کرد : کشورهای خلیج فارس که نیروی کار وارد می کنند، این کشورها برای اجرای پروژه های ساختمانی و کارهای خدماتی نیروی کار زیادی را وارد می کنند. کشورهایی با سطح درامد متعادل و متوسط که با کاهش نرخ رشد جمعیت روبرو هستند و کشورهای کم درامد مثل یمن و فلسطین که همچنان نرخ رشد جمعیت بالایی دارند .

کشورهای قطر و امارات با بیشترین نرخ رشد جمعیت روبرو هستند به ترتیب ۵٫۶ و ۴٫۹ درصد . این مساله نشانگر بالا بودن نرخ رشد اقتصادی این دو کشور طی سالهای ۲۰۰۵ تا ۲۰۰۸ است.

بر اساس پیش بینی بانک جهانی،‌ کشور قطر طی سال های آینده نیز بالاترین نرخ رشد جمعیت در منطقه را در اختیار خواهد داشت و رشد جمعیت این کشور به بیش از ۳٫۴ درصد در سال خواهد رسید. نرخ رشد جمعیت امارات نیز به ۲٫۱ درصد در سال می رسد و جمعیت این کشور تا سال ۲۰۱۵ به ۵٫۲ میلیون نفر خواهد رسید.

نرخ رشد جمعیت کشور کویت که طی سالهای ۱۹۹۰ تا ۲۰۰۸ به طور میانگین ۱٫۴ درصد بوده است طی سالهای ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۵ به بیش از ۲٫۱ درصد خواهد رسید . مصر طی سالهای گذشته با پیشی گرفتن بر ترکیه به پر جمعیت ترین کشور منطقه تبدیل شده است . جمعیت این کشور از ۷۵٫۵ میلیون نفر در سال ۲۰۰۷ به ۸۱٫۵ میلیون نفر در سال ۲۰۰۸ رسیده است و پیش بینی می شود تا سال ۲۰۱۵ به بیش از ۹۱٫۷ میلیون نفر افزایش یابد.

بر اساس این گزارش،‌ جمعیت ایران نیز از ۷۲ میلیون نفر در سال ۲۰۰۸ به بیش از ۷۸٫۶ میلیون نفر در سال ۲۰۱۵ خواهد رسید که متوسط رشد سالانه ۱٫۳ درصد را نشان می دهد.

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها