پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی
پنج شنبه 1 اردیبهشت 1390 11:09 AM
تاثیر کافئین بر دوره رشد جنین
گرچه در مورد تاثیر کافئین بر روی جنین و مادر باردار نتایج گوناگونی انتشار یافته ولی در یکی از آخرین مطالعات در این زمینه بر روی تعداد زیادی از مادران باردار معلوم شد که مصرف کافئین با وزن کم جنین در زمان تولد همراهی دارد و با بالا رفتن میزان مصرف٬ خطر کم وزنی جنین بالاتر می رود. در این تحقیقات پژوهشگران دریافتند: مادرانی که زیاد قهوه می نوشند، نوزادان کم وزن تری به دنیا می آورند.
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز ، نتایج تازه ترین تحقیقات پژوهشگران در روتردام هلند نشان می دهد؛ مادران بارداری که روزانه شش فنجان قهوه می نوشند، در مقایسه با مادرانی که قهوه کمتری می نوشند، نوزادان کم وزن تری به دنیا می آورند.
همچنین نتایج بررسی این محققان که بر بیش از هفت هزار و سیصد مادر از ابتدای دوران بارداری انجام شده است، نشان می دهد؛ این مادران با مصرف بیش از حد قهوه، کافئین بیشتری دریافت می کنند که به طور میانگین در مقایسه با مادرانی که حین بارداری کافئین کمتری مصرف می کنند، زودتر وضع حمل می کنند.
به نظر می رسد مصرف کافئین بر دوره رشد جنین از همان ابتدای دوران بارداری تاثیر می گذارد.
همچنین روزنامه دیلی میل در مقاله ای ، فهرستی از خوردنیها و نوشیدنیهایی را ارائه کرده که در دوران بارداری زنان باید از مصرف آن پرهیز کنند.
متخصصان میگویند؛ در این دوره باید از مصرف نوشیدنیهای کافئین دار و گازدار مثل قهوه، چای و کولاها خودداری شود. مقدار زیاد کافئین روی رشد کودک تاثیر میگذارد.
نتایج یک پژوهش اخیر نشان داده است: زنان بارداری که حتی روزانه یک فنجان قهوه استفاده میکنند در معرض به دنیا آوردن نوزادان کم وزن قرار میگیرند. به همین خاطر توصیه میشود حتی الامکان از مقدار قهوه مصرفی در طول روز کاسته شود.
زنان باردار باید از مصرف زیاد مواد قندی خودداری کنند. هم چنین مصرف غذاهای دریایی که حاوی مقادیر زیاد جیوه هستند باید به شدت محدود شود. از مصرف غذاهای دریایی دودی یا منجمد نیز باید خودداری شود.
هم چنین شیر غیرپاستوریزه میتواند حاوی نوعی باکتری باشد که از جفت عبور میکند و باعث بروز عفونت و مسمومیت خونی در جنین میشود. به همین علت، مادران باردار حتما باید از شیر پاستوریزه استفاده کنند. همچنین توصیه میشود که زنان در دوران بارداری باید تخم مرغ را در حالتی که سفیده و زرده آن کاملا پخته شده و سفت شده باشد مصرف کنند چون مصرف خام آن زیان آور است.
امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.