پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی
پنج شنبه 1 اردیبهشت 1390 11:02 AM
مصرف کمتر نوشیدنی های شیرین به کاهش فشار خون کمک می کند .
“لیوی چن” استاد دانشکده سلامت عمومی دانشگاه لوییزیانا و سرپرست گروهی که این مطالعه را به انجام رسانده است از دانشگاه “لویسیانا”، گفت: نتایج حاصل از این مطالعه نشان می دهد که کاهش مصرف نوشیدنی های شیرین شده و مصرف قند، یک راهکار مهم غذایی برای کم کردن فشار خون و کاهش سایر بیماری های مرتبط با فشار خون است .
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز به نقل از خبرگزاری فرانسه ، دکتر “لیوی چن” گفت : مصرف نوشیدنی های شیرین و قند عاملی مهم در استراتژی غذایی برای کاهش فشار خون و کاهش بیشتر بیماری های ناشی از افزایش فشار خون است.
وی افزود در این مطالعه به این نتیجه رسیدیم کاهش سه میلیمتری جیوه فشار خون اولیه، میزان مرگ و میر ناشی از حمله مغزی و بیماری های عروق کرونر را به ترتیب هشت و پنج درصد کاهش می دهد.
طبق ارزیابی های انجام شده ، کاهش فشار سیستولیک خون به اندازه سه میلی لیتر جیوه ، مرگ و میر ناشی از سکته مغزی را تا ۸ درصد و تلفات ناشی از بیماری های قلبی عروقی را تا پنج درصد کاهش می دهد.
وی افزود: با کاهش مصرف نوشیدنی های شیرین شده به اندازه متوسط دو وعده در روز می توان فشار سیستولیک خون را کاهش داد.
مطالعاتی که پیش از این انجام شده بودند، نشان داده اند که مصرف زیاد نوشیدنی های شیرین شده خطر ابتلا به چاقی، سندرم متابولیک و دیابت نوع دو را افزایش می دهد اما تاثیر نوشیدنی های شیرین شده بر فشار خون بررسی نشده بود.
محققان نوشتند: این مطالعه نشان داد که مصرف کمتر نوشیدنی های شیرین شده کاهش فشار سیستولیک و دیاستولیک را به دنبال دارد.
در این مطالعه نوشیدنی های شیرین شده به نوشیدنی هایی گفته می شوند که با شکر یا شربت ذرت غنی از فروکتوز شیرین شده اند مانند نوشیدنی های غیر الکلی، آب میوه ها، لیموناد. این مطالعه نوشیدنی های رژیمی را در برنمی گرفت.
در این تحقیق آمده است با کاهش مصرف نوشیدنی های شیرین به دو لیوان در روز می توان به چنین نتیجه ای دست یافت.
این مطالعه در مجله انجمن قلب آمریکا به نام Circulation ( سیرکولیشن ) منتشر شده است.
امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.