پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی
پنج شنبه 1 اردیبهشت 1390 10:47 AM
داروی رقیق کننده خون عفونت مالاریا را متوقف می سازد .
دانشمندان دریافته اند که یک داروی رقیق کننده خون به نام “هپارین” می تواند مالاریا را از عفونی کردن گلبول های قرمز خون باز دارد.
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز به نقل از ساینس دیلی ، شایع ترین شکل مالاریا توسط انگل “پلاسمودیوم فالسی پاروم” ایجاد می شود که به گلبول های قرمز خون می چسبد و به سرعت تکثیر می شود که به بروز شمار زیادی انگل در جریان خون و وخامت بیماری و مرگ می انجامد.
محققان موسسه “بارنت” و “کالج ایمپریال لندن”، رویکرد جدیدی را معرفی کرده اند که می تواند عفونت انگلی گلبول های قرمز خون را در اولین مرحله، متوقف سازد.
محققان گفتند: انگل مالاریا برای عفونی کردن گلبول های قرمز خون به پروتیین MSP1 نیاز دارد تا بتواند به این گلبول ها بچسبد.
بر اساس مطالعات این پژوهشگران ،کربوهیدارت های شبیه هپارین، به MSP1 می چسبند و باعث می شوند که انگل مالاریا نتواند به درستی به گلبول های قرمز خون بچسبد.
یافته های این پژوهشگران نشان می دهد ،هرچند انسان ها بطور طبیعی مولکول هایی شبیه هپارین تولید می کنند با این حال تعداد آنها در خون آنقدر زیاد نیست که بتوانند فعالیت ضد مالاریا داشته باشد.
محققان خاطر نشان کردند: از آنجا که هپارین مانع لخته شدن خون می شود، خود این دارو به عنوان یک عامل ضد مالاریا مناسب نخواهد بود.
آنها افزودند: بنابراین مولفه های مرتبطی را معرفی کرده ایم که در مقابله با مالاریا از هپارین قویترند اما از لخته شدن خون پیش گیری نمی کنند که این خاصیت پایه های ساخت داروهای جدیدی را برای مقاله با مالاریا تشکیل می دهد.
نتایج حاصل از این مطالعه امروز در مجله بین المللی Blood منتشر شده است.
امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.