0

مطالب علمی - پزشکی

 
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی
پنج شنبه 1 اردیبهشت 1390  10:16 AM

ارتباط آلودگی هوا و خطر سکته مغزی
 
 
افزایش ذرات آلوده کننده هوا با افزایش تعداد سکته های مغزی ایجاد شده بواسطه لخته خون در مغز (نه با نوع ایجاد شده توسط پارگی عروق مغز) ارتباط دارد. به گزارش مدلاین پلاس ، گزارش های پیشین ارتباط بین آلودگی هوا و خطر کلی حملات قلبی و دیگر بیماری های قلبی عروقی را نشان داده اند اما اثر خاص بر سکته مغزی بخوبی مورد مطالعه قرار نگرفته بود.

محققان دریافته اند که افزایش در ذرات معلق آلوده کننده در هوا موارد سکته مغزی ایسکمیک (در اثر انسداد عروق مغز) را بالا می برد.
تحقیقات بیشتر نتایج مشابهی رادر مورد سطوح مونوکسید کربن ، دی اکسید نیتروژن و دی اکسید گوگرد در پی داشتند.
در مقابل این محققان ارتباطی را بین آلودگی هوا و موارد مراجعه کننده به بیمارستان در اثر سکته مغزی هموراژِیک نیافتند.
یک راه تاثیر آلودگی هوا در این مورد احتمالا از طریق اثرات التهابی است. راه دیگر رفلکس های ریوی است که تغییرات فشار خون و ضربان قلب را موجب می شود و احتمال سوم تغییرات در فاکتورهای انعقادی است که تشکیل لخته های بیشتر را سبب می شوند.
بهر حال نتایج این مطالعه و سایر تحقیقات نشان می دهد قرار نگرفتن در معرض آلودگی هوا احتمال ابتلا به برخی بیماری ها شامل بیماری های قلبی و سکته مغزی را کاهش می دهد
اگر هریک از این علائم حتی برای مدتی کوتاه در شما بروز کرد فورا به دکتر مراجعه کنید.

احتمال سکته مغزی در کسانی که ویتامین ث کافی مصرف می کنند کمتر است.
 
 
این ویتامین برای سیگاری ها هم ممکن است مفید باشد. براساس تحقیقی که توسط هلندی ها انجام شده احتمال ابتلای به سکته مغزی در کسانی که ویتامین ث کمتری مصرف می کنند سی درصد بیشتر از کسانی است که ویتامین ث بیشتر مصرف می کنند.بیشترین مقدار مصرف روزانه ویتامین ث ۱۳۳ میلی گرم و کمترین میزان ۹۷ میلی گرم بود. میزان مصرف روزانه توصیه شده ۶۰ میلی گرم در روز است.
احتمال سکته مغزی سیگاری هایی که ویتامین ث بیشتری مصرف می کنند ۷۰ درصد کمتر از سیگاری هایی است که ویتامین ث کمتر مصرف می کنند.
به عقیده محققان آنتی اکسیدان هایی مانند ویتامین ث احتمالا سلولها را از فشار اکسیدی ، که نقشی در سکته مغزی دارند ، حفظ می کنند.
خانم دکتر مونیک برتلر از مرکز پزشکی اراسموس در روتردام که این تحقیق را را انجام داده می گوید این تحقیق تایید می کند تغذیه سالم برای انسان مفید است یعنی مصرف غذاهایی که از نظر آنتی اکسیدان ها و سبزیجات غنی باشد و این موضوعی است که در طی سالهای اخیر ثابت شده است.

مصرف ویتامین ای (E) نیز در جلوگیری از ابتلا به سکته مغزی در سیگاری ها تاثیر داشت اما در غیرسیگاری ها اثری نداشت.

خانم دکتر برتلر گفت این دلیلی برای ادامه کشیدن سیگار نیست زیرا دلایل پزشکی کافی برای زیانهای بیش از حد سیگار وجود دارد.
وی گفت مصرف مکمل های دارویی حاوی ویتامین های ای و ث و سایر آنتی اکسیدان ها چنین تاثیری ندارد البته نه این که بی تاثیر باشند اما مصرف سبزیجات و میوه های دارای آنتی اکسیدان های فوق موثرتر و مفیدتر است.

مطالعات نشان می دهد مصرف زیاد ویتامین ث از راه ادرار دفع می شود.

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها