پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی
چهارشنبه 31 فروردین 1390 7:24 PM
پژوهشگران ژاپنی و آمریکایی اعلام کردند که به فناوری نوینی دست یافته اند که با استفاده از تجزیه بزاق دهان می توان بیماری سرطان را در افراد شناسایی کرد. بدین ترتیب برای شناسایی سریع بیماری سرطان دیگر نیازی به استفاده از اشعه ایکس و یا آزمایش خون نیست.
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز ، این فناوری نوین که توسط محققان دانشگاه کیئو در استان یاماگاتا ژاپن و دانشگاه کالیفرنیا آمریکا به طور مشترک به دست آمده است می تواند برای شناسایی بیماری سرطان لوزالمعده در بیماران مبتلا به این بیماری که عوارض آن مخفی است، دیگر اندامهای بدن و اطراف اندامها، در نخستین مراحل آغاز بیماری بسیار موثر باشد.
به گزارش کارشناسان، بسیاری از موارد ابتلا به بیماری لوزالعمده در مراحل پیشرفته آن شناسایی شده است.
” ماساتوشی کاسوهارا ” پزشک متخصص در موسسه تحقیقات سرطان ژاپن این پروژه را طرح نوینی در علم پزشکی عنوان کرد و افزود: فناوری نوین به دست آمده قابلیت تعیین صدها نوع مواد ترکیب در بزاق و نمایش آن بر روی صفحه نمایش را دارا است.
کاسوهارا، افزود: شناسایی بیماری سرطان در مراحل اولیه از طریق انجام آزمایش خون بسیار مشکل است اما این فناوری نوین می تواند شناسایی زودهنگام بیماری سرطان را در افراد انجام دهد.
در جریان انجام این پروژه محققان بزاق ۲۱۵ نفر از شهروندان ژاپنی مبتلا به بیماریهای سرطان لوزالمعده، سینه و دهان را جمع آوری کردند.
محققان دانشگاه کئیو ژاپن سپس این بزاقها را به ۵۰۰ بخش از جمله انواع قند، آمینو اسید و دیگر مواد موجود در آن را برای بررسی مدلها از هم متمایز کردند.
آنها در جریان بررسیها و تحقیقات خود بر ۵۴ مواد که بین افراد مبتلا به بیماری سرطان و آن دسته از افرادی که مشکلی در سلامتی خود ندارند، متفاوت است متمرکز شدند.
محققان در این بررسیها به عنوان نمونه متوجه شده اند که میزان اسید گلوتامین در بزاق بیماران مبتلا به سرطان لوزالمعده در مقایسه با افراد سالم بسیار بالاتر است.
محققان دانشگاه کیئو ژاپن در جریان انجام مطالعات خود بر روی مواد حاصله از بزاق به این قطعیت دست یافته اند که ۹۹ درصد از بیماری لوزالمعده، ۹۵ درصد از بیماری سرطان سینه و ۸۰ درصد از بیماری دهان از طریق انجام آزمایش بر روی بزاق افراد در مرحله ابتدایی این بیماری قابل شناسایی است.
آنها می گویند تا رسیدن این فناوری نوین به مرحله کاربردی جمع آوری اطلاعات بیشتر و آزمایش های بیشتر بر روی افرادی که بیماری سرطان ندارند مورد نیاز است.
امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.