0

مطالب علمی - پزشکی

 
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی
چهارشنبه 31 فروردین 1390  7:17 PM

 

افراط در مصرف گوشت توسط دختران ، می تواند عامل بروز بلوغ زودرس جنسی باشد


مصرف گوشت زیاد عامل بلوغ زودرس در دختران است

عواملى باعث بلوغ مى شوند که کاملا و به درستى براى ما شناخته نشده اند. یک محور مهم در بدن وجود دارد که ممکن است دربرگیرنده عوامل مربوط به بلوغ جنسى باشد که به نام محور هیپوتالاموس ـ هیپوفیز و غدد جنسى یا غدد فوق کلیوى, مورد توجه بسیار است.

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز  ،  بلوغ زودرس از دو جنبه اهمیت زیادی دارد ، جنبه اول علت ایجاد کننده آن است که پزشک متخصص با انجام آزمایشات لازم و پیگیریهای منظم و دقیق نوجوانان مبتلا ، در طی مدت طولانی بدنبال علت ایجاد آن می گردد و جنبه دوم اثر بلوغ زودرس روی رشد قدی و روانی نوجوان است .

 اما اینک  دانشمندان انگلیسی در یک پژوهش جدید دریافته‌اند؛ دخترانی که در دوران کودکی زیاد گوشت می‌خورند، زودتر از دیگر دختران، ‌بالغ می‌شوند.

به عنوان بخشی از تحقیق دانشمندان، رژیم‌های غذایی مربوط به بیش از سه هزار دختر نوجوان حدود ۱۲ ساله را مورد مقایسه قرار دادند.

این محققان دریافتند که مصرف گوشت زیاد در سن سه سالگی یعنی بیش از هشت نوبت در هفته و در سن هفت سالگی یعنی ۱۲ نوبت در هفته به میزان قابل ملاحظه‌ای با بلوغ زودرس در ارتباط است.

محققان می‌گویند؛ رژیم غذایی حاوی گوشت زیاد، بدن را برای بارداری آماده می‌سازد و سبب بلوغ زودرس می‌شود.

دکتر ایموگن روگرز متخصص تغذیه در دانشگاه برینگتون در گفت وگویی با شبکه خبری بی بی سی اظهار داشت: گوشت منبع غنی از روی و آهن است و هر دو عنصر در دوران بارداری فوق العاده مورد نیاز هستند.

در اکثر دخترها ،‌علت خاصی برای بلوغ زودرس دیده نمی شود و بیشتر جنبه خانوادگی دارد و در سایر افراد خانواده ( مادر یا خواهران وی ) نیز چنین حالتی دیده می شود . ولی در مواردی بیماریهای مهم دستگاه عصبی مرکزی مثل تومورهای مختلف ، عفونت و التهاب مغز یا ضربه به جمجمه می تواند این حالت را ایجاد کند .

گاهی کیست های تخمدانی با تولید هورمون های جنسی زنانه باعث بلوغ زودرس می شوند . در پسرها حالت سرشتی کمتر دیده می شود و بیماریهای زمینه ای مثل تومورهای سیستم عصبی مرکزی بیشتر شایع است . لذا در این کودکان ( پسر یا دختر ) بررسی مغز با MRI حتماً انجام می شود .

سونوگرافی از تخمدانها و شکم و بررسی آزمایشگاهی هورمون های مختلف و نیز تعیین سن استخوانی انجام می شود . در صورت طبیعی بودن معاینات و آزمایش ها ، حتماً باید هر ۶ ماه یک بار توسط پزشک بررسی انجام شود .

این تحقیق در مجله «تغذیه بهداشت عمومی» ‌منتشر شده است.

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها