پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی
چهارشنبه 31 فروردین 1390 7:06 PM
توصیه های بهداشتی در زمینه نگهداری و مصرف مواد غذایی
اگر مواد خوراکی که برای تهیه غذا در یخچال نگهداری میشوند، پس از گذشت یک مدت طولانی مورد مصرف قرار بگیرند، میتوانند موجب فاسد شدن غذایی که ما مصرف میکنیم شوند و در نهایت خطرات و مشکلات بسیار جدی برای سلامت ما ایجاد میکنند.
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز ، برای اینکه از سالم بودن مواد غذایی اطمینان حاصل کنیم، همیشه نباید به برچسبهای روی آنها که توضیحاتی در مورد تاریخ مصرف داده است، اطمینان کرد. اگرچه بعضی از مواد غذایی دارای چنین برچسبهایی هم نیستند. سایر مواد خوراکی دیگری که دارای چنین توضیحاتی هستند هم ممکن است گاهی اوقات مصرف کننده را گیج و سرگردان کنند.
دسته بندی مواد غذائی از نظر فساد پذیری:
مواد غذائی از نظر فساد پذیری و سرعت فاسد شدن متفاوت هستند. بطور کلی مواد غذائی بر اساس سرعت فاسد پذیری به سه دسته تقسیم می شوند:
۱- مواد غذائی که زود فاسد می شوند مثل شیر ، گوشت ، مرغ ، ماهی ، تخم مرغ و سایر مواد غذائی حیوانی که به دلیل فساد سریع باید آنها را فقط مدتی کوتاه و آن هم در یخچال نگهداری کرد.
۲- مواد غذائی نیمه فساد پذیر مانند سبزی ها و میوه ها که می توان آنها را در هوای خنک و خارج از یخچال برای مدتی کوتاه نگهداری کرد و در هوای گرم باید در یخچال قرار داده شوند.
۳- مواد غذائی دیر فساد مانند حبوبات و دانه های غلات خشک ( گندم و برنج) که می توان آنها را در شرایط مناسب برای مدت طولانی نگهداری کرد. بطور کلی مواد غذائی کم آب و خشک دیرتر فاسد می شوند.
امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.