0

مطالب علمی - پزشکی

 
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی
چهارشنبه 31 فروردین 1390  7:05 PM

کشور رواندا ( Republic of Rwanda ) با بیش از نه میلیون نفر جمعیت ، فقط یک جراح مغز و اعصاب و سه متخصص قلب دارد


کشور فقیر روآندا ( Republic of Rwanda )  فقط یک جراح مغز و اعصاب دارد .

کشور فقیر رواندا با داشتن ۷/۹ میلیون نفر جمعیت فقط یک جراح مغز و اعصاب و سه متخصص قلب دارد. 

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز به نقل از نیویورک تایمز ،  جمهوری روآندا ( Republic of Rwanda ) در مرکز متمایل به شرق آفریقا واقع است . دارای دوازده استان و نه میلیون و هفتصد هزارنفر جمعیت می باشد .

در حالی که هزاران پزشک در امریکا به کار مشغول هستند، کشور رواندا یکی از فقیرترین کشورهای جهان فاقد امکانات پزشکی است.
در امریکا چاقی بیش از حد جزو بیماری های متداول این کشور محسوب می گردد.

این در حالی است که مردمی که از رواندا دیدار می کنند از لاغری مردم این کشور در شگفت می مانند.

اسهال، ذات الریه،مالاریا از عوامل اصلی مرگ و میر در این کشور است و بسیاری از بخش های زایمان بیمارستان های این کشور فاقد آب آشامیدنی هستند.
هزینه سرانه بهداشت سالانه در جمهوری روآندا ( Republic of Rwanda ) دو دلار است در حالی که وجود بسیاری از تجهیزات پزشکی مانند” ام آر آی” و دیالیز در امریکا امری عادی است ، در رواندا این قبیل امکانات در دسترس نیست و سرطان و سکته قلبی از عوامل اصلی مرگ و میر در این کشور به شمار می روند.
گفتنی است بر اساس تحقیقی که در یک نشریه پزشکی منتشر شده مجموع هزینه های بهداشت رواندا سالانه حدود ۳۰۷ میلیون دلار است که ۵۳ درصد آن را کمک های خارجی تشکیل می دهند.

با رواندا آشنا شویم :

جمهوری روآندا ( Republic of Rwanda ) کشوری است واقع در مرکز متمایل به شرق آفریقا ، جنوب اوگاندا ، شمال غرب تانزانیا ، شمال بوروندی و شرق جمهوری دموکراتیک کنگو ، ( دریاچه ی کیوو ” Lake Kivu ” در غرب روآندا و در امتداد مرز با جمهوری دموکراتیک کنگو قرار دارد ) .

پایتخت روآندا ، شهر کیگالی ( Kigali ) با ۶۱۰ هزار نفر جمعیت می باشد . مساحت روآندا ۲۶٫۳۳۸ کیلومتر مربع و جمعیت آن ۹ میلیون و ۹۰۸ هزار نفر است . از شهرهای مهم روآندا می توان به ، گیتاراما ۸۵ هزار نفر ، بوتاره ۷۷ هزار نفر ، روهنگری ۷۰ هزار نفر و گیسن یی ۶۷ هزار نفر اشاره کرد . روآندا از نظر پوشش گیاهی دارای کوههای پر شیب و دره های عمیق می باشد ، همچنین این کشور دارای آب و هوایی مرطوب و استوایی است .

از مهمترین رودهایی که در روآندا جریان دارند می توان به نیابارونگا ( Nyabaronga ) و امووگو ( Mwogo ) اشاره کرد . شمال غرب روآندا را رشته کوههای ویرونگا ( Virunga Mountains ) در بر گرفته اند که بلندترین نقطه ی روآندا نیز قله ی آتشفشانی ” کاریسیمبی ” ( Karisimbi ) نام دارد که با ۴۵۱۹ متر ارتفاع درمیان رشته کوههای ویرونگا در شمال غرب روآندا واقع شده است.

روآندا از نظر ازدیاد تراکم جمعیت در آفریقا در رتبه ی نخست قرار دارد . ساکنان اصلی روآندا را سابقا قبایل توآ ( Twa ) تشکیل می دادند که اکنون فقط ۱ % از جمعیت روآندا را شامل می شوند . سپس دو گروه نژادی مجزای هوتو و توتسی که دارای زبان یکسان بودند در همچنین دارای رسوم مشترک مانند برون همسری و خصوصیات فرهنگی مشترک بودند در منطقه ی فعلی روآندا مستقر شدند .

مطابق روایات ، درگیری بین این دو قوم بیش از اینکه نژادی باشد شغلی بوده است ، قبایل هوتو کشاورز بودند ولی توتسی ها با عنوان دامدار شناخته می شدند . فرضا توتسی بلند و لاغر بوده ولی هوتو ها کوتاه و چاق . این نشان دهنده ی اختلافات و کدورت های ریشه ای بین این دو قوم می باشد .در سال ۱۹۳۳ بلژیکی ها این دو قبیله را مجبور به حمل کارت های هویتی می کردند که یکی را بر دیگری رجحان نژادی می داد ، آتش زیر خاکستر کم کم شعله ور شد که آتش آن در دهه ی ۹۰ مردم این دو قبیله را به خاک و خون کشید که اثرات آن به بوروندی نیز گسترش پیدا کرد .

روآندا در سال ۱۸۹۰ روآندا به یکی از مستعمرات شرق آفریقای آلمان تبدیل شد . البته نخستین ورود اروپایی ها به این منطقه به سال ۱۸۵۴ باز می گردد .

در طول جنگ جهانی اول و در سال ۱۹۱۶ روآندا توسط قوای بلژیکی اشغال شد . پس از جنگ جهانی اول قیومیت روآندا همچنین بوروندی با عنوان ” روآندا – یوروندی ( Ruanda-Urundi ) به بلژیک واگذار شد که تا سال ۱۹۴۶ و تاسیس سازمان ملل ادامه داشت ، با استقلال دیگر مستعمره ی بلژیک ” زئیر ” در سال ۱۹۶۰ ، اداره ی روآندا به صورت مستعمره ی بلژیک به این کشور محول شد . بلژیک در ابتدا حامی توتسی ها بود ولی سرانجام به تقسیم قدرت بین این دو قوم تشویق شد .

تنش های نژادی ، روآندا را به سوی یک جنگ داخلی سوق داد ، پس از استقلال روآندا در ۱ جولای ۱۹۶۲ از بلژیک و به قدرت رسیدن هوتو ها ، بسیاری از توتسی ها از کشور تبعید شدند .

” ژاونال هابی آریمانا ” ( Juvenal Habyarimana ) طی کودتای در سال ۱۹۷۳ رئیس جمهور روآندا شد . جنبش انقلاب ملی برای توسعه بین سالهای ۱۹۷۵ تا ۱۹۹۱ تنها حزب قانونی در روآندا به شمار می رفت . درگیری های قومی و نژادی بین قبایل هوتو و توتسی منشا جنگ های داخلی در روآندا بود ، در سال ۱۹۹۴ هواپیمای رئیس جمهور هابی آریمانا که یک هوتو بود طی سانحه ای سقوط کرد ، هوتوها مسبب این حادثه را توتسی ها قلمداد کردند ، بدین ترتیب نسل کشی هولناک و خانمان براندازی در این کشور به وقوع پیوست که در جریان آن نزدیک به ۸۰۰ هزار نفر کشته شدند .

جبهه ی میهن پرستان روآندا که گروهی شورشی تلقی می شدند با تسخیر کیگالی پایتخت ، کنترل کشور را در دست گرفتند .

در این جریان میلیون ها آواره به کشورهای همسایه فرار کردند . در ماه می ۲۰۰۳ پارلمان روآندا تا تغییر قانون اساسی قانونی را تصویب کرد که به موجب آن نوعی تعادل و توازن بین سهم دو قوم هوتو و توتسی در حکومت برقرار شود تا بار دیگر نسل کشی سال ۱۹۹۴ تکرار نشود . در ۲۲ آوریل ۲۰۰۰ سرلشکر پاول کاگامه ( Paul Kagame ) به عنوان اولین رئیس جمهور توتسی منتخب مردم روآندا در یک انتخابات دموکراتیک آزاد و در ۸ مارچ ۲۰۰۰ برنارد ماکوزا ( Bernard Makuza ) به سمت نخست وزیر روآندا انتخاب شدند .

نژاد ۸۴ % مردم روآندا را هوتو ها ، ۱۵ % را توتسی ها و ۱ % را قبایل توا تشکیل می دهند ، همچنین دین ۵۶ % روآندایی ها کاتولیک ، ۲۶ % پروتستان ، ۱۱ % ادونتیست ، ۴ % مسلمان و ۱ % نیز عقاید سنتی دارند .

زبان های رسمی روآندا ، انگلیسی ، فرانسوی و کینیاروآندا هستند ، در کنار این سه زبان رسمی ، زبان سواحلی نیز رایج است .

واحد پول روآندا ، فرانک با واحد جزء ( سانتیم ) نام دارد . صادرات روآندا را قهوه ، چای و قلع تشکیل می دهند . روآندا از اعضای کشورهای اتحادیه ی آفریقاست .

کشور روآندا شامل ۱۲ استان می باشد :

۱ - بوتاره ( Butare )
2 – بیومبا ( Byumba )
3 – کیانگوگو ( Cyangugu )
4 – گیکنگورو ( Gikongoro )
5 – گیسنی ( Gisenyi )
6 – گیتاراما ( Gitarama )
7 – کیبونگو ( Kibungo )
8 – کیبویه ( Kibuye )
9 – کیگالی ( Kigali )
10 – کیگالیویل ( Kigaliville )
11 – روهنگری ( Ruhengeri )
12 – یوموتارا ( Umutara )

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها