پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی
چهارشنبه 31 فروردین 1390 5:14 PM
پژوهشگران می گویند نتایج یک پژوهش جدید نشان داده است که نوشتن عمیق ترین افکار و احساسات می تواند به بهبود علائم سندرم روده تحریک پذیر( Irritable bowel syndrome ) معروف به آی بی اس (IBS) کمک کند.
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز ، محققان آمریکایی می گویند که ۱۵ درصد از مردم این کشور به این سندرم مبتلا هستند. محققان دانشگاه پزشکی دانشگاه بوستون، ۱۰۳ نفر را در یک تحقیق اولیه ثبت نام کردند تا دریابند که آیا نوشتن احساسات می تواند به مبتلایان به آی بی اس کمک کند.
محققان دریافتند که بیماران پس از اقدام به نوشتن اینگونه یادداشت ها، علائم شان تا حد قابل ملاحظه ای بهبود پیدا کرد.
این یافته در واقع تاییدی بر پژوهش قبلی است که بر اساس آن، این گونه نوشتن ها انسان را به عمق احساساتش می برد و می تواند برای برخی افراد نتایج مفیدی داشته باشد.
در این تحقیق که در مجله آمریکایی گاستروانترولوژی به چاپ رسیده دکتر آلبنا هالپرت تصریح کرد: نوشتن احساسات، شدت بیماری را در افرادی که در بلندمدت به این سندرم مبتلا بوده اند، کاهش می دهد.
در این تحقیق ۱۰۳ نفر با متوسط سنی ۴۳ سال شرکت کرده اند.
سندرم روده تحریک پذیر یک اختلال شایع گوارشی است که ویژگی اصلی آن تغییر در اجابت مزاج و درد شکمی است.
نکته مهم این است که در سندرم روده تحریک پذیر هیچ اختلال عضوی مشخصی با معاینه بالینی و آزمایشات معمول در بیمار دیده نمی شود و هیچ شاخص قطعی برای سندرم روده تحریک پذیر وجود ندارد.
بنابراین تعریف بیماری بر اساس معیارهای بالینی و به تشخیص ماهرانه متخصص بستگی دارد.
در برخی از بیماران مبتلا به این سندرم، علایم در هنگام اجابت مزاج ظاهر می شوند و اسهال یا یبوست ممکن است علامت غالب باشند یا ممکن است به صورت متناوب بروز کنند.
به گفته متخصصان؛ علائم اولیه سندرم روده تحریک پذیر شامل درد یا احساس ناراحتی در ناحیه شکم همراه با اسهال و یبوست های مکرر و نیز تغییر در عادات روده ای هستند.
همچنین ممکن است احساس ضرورت برای اجابت مزاج و همینطور احساس تخلیه ناقص، نفخ و اتساع شکم نیز وجود داشته باشد.
افراد مبتلا به سندرم روده تحریک پذیر معمولا بیش از دیگران دچار ریفلکس معده – مری، علائم مربوط به دستگاه تناسلی – ادراری، علائم روانی از قبیل افسردگی و اضطراب، سندرم خستگی مزمن، سردرد و کمر درد می شوند.
استرس های عاطفی باعث بروز سندرم روده تحریک پذیر نمی شوند اما در فردی که این سندرم را دارند، استرس می تواند نشانه ها را آغاز کند.
مواد غذایی که می توانند نشانه های این سندرم را ایجاد کنند شامل شکلات، الکل، کافئین و نوشابه ها هستند.
همچنین زنان مبتلا به این سندرم در دوره عادت ماهانه، علائمشان تشدید می شود .
امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.