0

مطالب علمی - پزشکی

 
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی
چهارشنبه 31 فروردین 1390  5:13 PM

نتیجه یک تحقیق گسترده نشاندهده آن است که تمایل به سیگار ارثی است

نقش موثر ژن‌ها در تمایل به سیگار

نتیجه یک تحقیق گسترده که در آن بیش از ۱۴ هزار فرد داوطلب شرکت کردند نشاندهده  آن است که تمایل به سیگار ارثی است در این تحقیق رابطه تعداد مشخصی از ژن‌های جهش یافته و تمایل فرد برای کشیدن سیگار بررسی شد. بیش از ۱۴ هزار فرد داوطلب در این تحقیق شرک کردند.

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز به نقل از دویچه وله ،  دانشمندان می‌گویند دسته‌ای از ژن‌ها تمایل به نیکوتین را تحت تأثیر قرار می‌دهند. این ژن‌ها حتی می‌توانند تعیین کننده تعداد سیگارهایی باشند که یک فرد در طول روز دود می‌کند. افرادی که ریخته ژنتیکی آنها در کروموزوم‌های ۸ و دچار جهش‎ شده است تمایل بیشتری به مصرف دخانیات دارند.

محققان پژوهشکده پزشکی ملکولی در دانشگاه هلسینکی می‌گویند مسئله اینجاست که این افراد نه تنها در مقایسه با دیگران، دست‌کم یک سیگار در طول روز بیشتر مصرف می‌کنند بلکه ضریب خطر بیماری سرطان ریه نیز در آنها حدود ۱۰ درصد بیشتر است. این محققان همچنین تأکید می‌کنند که تغییر در ریخته ژنتیکی کروموزوم شماره ۱۵ نیز وابستگی به نیکوتین و احتمال بروز بیماری‌های از قبیل سرطان ریه را تحت تأثیر قرار می‌دهد، یا به عبارت ساده‌تر تشدید می‌کند.

نیکوتین و آزاد شدن هورمون‌های خوشبختی در مغز

نتیجه این تحقیق بین‌المللی همچنین حکایت از آن دارد که جهش روی کروموزوم شماره ۱۱ به احتمال زیاد، موجب سیگاری شدن فرد می‌شود. کروموزوم شماره ۹ نیز حاوی ژنی است که اگر یک فرم مشخص از آن در ریخته ژنتیکی فرد موجود باشد ترک سیگار را برای سیگاری‌ها راحت‌تر‌می‌کند. اما برای این سوال که “به چه دلیل برخی از ژن‌های تغییر یافته، بر تمایل به سیگار کشیدن تأثیر می‌گذارند؟” پاسخی قطعی وجود ندارد.
 

به عنوان مثال در ساختار یکی از این ژن‌های تغییر یافته محلی برای تولید آنزیم‌هایی وجود دارد که در تجزیه نیکوتین نقش دارند. نیکوتین در مغز موجب تحریک و باز شدن گیرنده‌هایی می‌شود که به گیرنده نیکوتین معروف‌اند. این گیرنده‌ها نیکوتین را می‌گیرند و به جای آن “هورمون‌های خوشبختی” مانند دوپامین و سروتونین آزاد می‌کنند.

نتیجه همه این یافته‌ها را دانشمندان اینگونه جمع‌بندی می‌کنند: سیگار کشیدن اعتیادآور و مضر است. برای برخی اعتیادآورتر و مضرتر. پژوهشگرانی که در این تحقیق شرکت کردند می‌گویند که یافته‌های آنها این امکان را فراهم می‌کند که روش‌های ترک سیگار موثری به افرادی معرفی شود که بیشتر در خطرند و ترک سیگار برایشان سخت‌تر است.

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها