0

مطالب علمی - پزشکی

 
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی
چهارشنبه 31 فروردین 1390  5:11 PM

 

فناوری نانو به شناسایی دقیقتر سرطان دهان با روشهای غیر تهاجمی کمک خواهد کرد

تیر ۲۷, ۱۳۸۹ توسط : admin   موضوع: : اخبار علمی پزشکی, اخبار علوم پايه, مشروح اخبار, مقالات و تحقیقات پزشکی

ارسال نظر


دانشمندان  دانشگاه رایس، عنوان می کنند که آنان موفق به شناسایی سرطان دهان با استفاده از  نانوزیست تراشه ها شده اند.

محققین این دانشگاه در مقاله ای عنوان کرده ا ند پس از این با یک برس کشیدن ساده روی زبان یا دیواره ی درونی دهان می توان سرطان دهان را به راحتی شناسایی کرد. احتمال شناسایی بیماری در این روش بسیار بیشتر از روش های تهاجمی پیشین مانند نمونه برداری است. نا این دستگاه جدید  LabNow می باشد

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز ،  مطالعات اولیه این دستگاه  توسط محققان دانشگاه رایس ، دانشگاه تگزاس مراکز بهداشت علم در هوستون و سان آنتونیو و دانشگاه تگزاس مرکز سرطان دکتر اندرسون انجام شده است . جالب است که بدانید نتایج این آزمایش ظرف ۱۵ دقیق به روش های کاملا غیر تهاجمی تععین می گردد .

نتایج تست های انجام شده ی محققان دانشگاه رایس بر روی نانوزیست تراشه، نشان می دهد که این تراشه مشکل بیماران دارای سلول های سرطانی یا مستعد سرطانی شدن را با حساسیت ۹۷ درصد و دقت ۹۳ درصد بیشتر از روش های قدیمی شناسایی می کند.

پروفسور جان مک دویت  ( McDevitt )  محقق ارشد این پروژه می گوید  که تراشه ی آنها نسبت به روش های رایج، سریع تر و دقیق تر سرطان های دهان را شناسایی می کند.

سالانه بیش از ۳۰۰ هزار نفر در جهان و ۳۵ هزار نفر در آمریکا از سرطان دهان رنج می برند. شانس ۵ سال زنده ماندن برای آنها تنها ۶۰ درصد است؛ اما اگر این بیماری زود تشخیص داده شود این شانس تا ۹۰ درصد افزایش می یابد.

یکی از کلید های اصلی پروژه این است که روش غیر مخربی ارائه شده است که می تواند نتایج کاملاً مشابه با روش های پاتولوژی داشته باشد.

این تراشه می تواند سلول های مستعد سرطانی شدن را از میان ۹۵ درصد سلول های که سرطانی نخواهند شد، تشخیص دهد.

علاوه بر این، فرایند تشخیص از چند روز به ۱۵ دقیقه کاهش می یابد. بر خلاف مشکلات موجود در روش هایی نظیر نمونه برداری که بسیار دردناک است، در این روش تنها کشیدن چیزی شبیه یک مسواک روی زبان یا دیواره دهان لازم است تا فرایند شناسایی انجام شود.


دکتر مک دویت معتقد است به دلیل نبود ابزار مناسب، هم اکنون جامعه پزشکی و علمی با چالشی بزرگ در برابر این بیماری روبه رو هستند.

بیشتر موارد شناسایی این بیماری بر عهده دندانپزشکان است که نهایت منجر به نمونه برداری که فرایندی دردناک است، می شود. این پروژه به دنبال مسیر آسان وکم دردتر برای شناسایی این بیماری است.

نانوزیست تراشه، ادوات نیمه هادی ای هستند که قادرند عوامل بیماری زا را به دام انداخته، شناسایی و آنالیز کنند. دانشمندان امیدوارند که توسعه ی این نانوزیست تراشه به جایی برسد که بتوان تراشه های ارزان تر را به تولید رساند و آنها را به بازار عرضه کرد.

این تراشه باید قادر باشد پزشکان را زمانی که یک سلول غیر نرمال به سوی سرطانی شدن می رود، آگاه کند.

در این صورت شناسایی در مرحله اول انجام می شود؛ در حالی که هم اکنون شناسایی در مرحله ی سوم انجام می شود که شانس زنده ماندن در این مرحله بسیار اندک است.

نتایج این تحقیقات، در نشریه  Cancer Prevention Research به چاپ رسیده است .

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها