پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی
چهارشنبه 31 فروردین 1390 5:08 PM
مطالعه کنید تا آلزایمر نگیرند .
دانشمندان کشور انگلیس می گویند نتایج تحقیقات آنان نشان می دهد که تحصیلات و مطالعه مداوم خطر ابتلا به زوال عقل در پیری و آلزایمر را کاهش می دهد.
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز ، نتایج این تحقیق می گوید : افرادی که مدت طولانیتری به تحصیل ادامه میدهند، بهتر میتوانند در برابر مشکلاتی چون زوال عقل و آلزایمر مقاومت کنند و با اینکه مغز اشخاص تحصیل کرده تفاوتی با سایر افراد ندارد اما کمتر دچار علائم آلزایمر و فراموشی میشوند.
محققان دانشگاه کمبریج با بررسی مغز ۸۷۲ داوطلب در سه تحقیق بزرگ درباره پیری کشف کردند که تحصیلات بالا به افراد در مبارزه بهتر با تغییرات مغزی مربوط به زوال عقل کمک می کند. به طوری که هر یکسال تحصیلات بیشتر خطر توسعه زوال عقل را تا ۱۱ درصد کاهش می دهد.
این محققان در این خصوص توضیح دادند:«یک فرد می تواند این آسیب مغزی را به صورت خیلی حاد نشان دهد درحالی فرد دیگری می تواند آن را در حالت بسیار خفیف تری بروز دهد، درحالی که فرد دوم نیز همان زوال عقل را دارد. مطالعات ما نشان می دهد که تحصیلات در دوره اول کودکی تغییراتی در مغز ایجاد می کند که این تغییرات موجب می شود مغز فرد در پیری از خود مقاومت بیشتری در مقابله با آلزایمر نشان دهد .
این دانشمندان افزودند:«بروز زوال عقل پس از سن ۶۰ تا ۶۵ سالگی هر ۵ تا ۷ سال یکبار دو برابر می شود و تقریبا ۵۰ درصد از جمعیت حدود ۹۰ سال به این بیماری مبتلا هستند
دانشمندان دریافتهاند که هرچند نشانههای آلزایمر در مغز سالخوردگان تحصیلکرده، پس از مرگ آنها مشاهده میشود اما در طول حیات این افراد در مقایسه با کسانی که مدت کوتاهتری تحصیل کردهاند، کمتر دچار علائم فراموشی و آلزایمر میشوند.
این پژوهش در واقع تاییدی بر مطالعات پیشین است که نشان میداد؛ خطر ابتلا به آلزایمر در افراد تحصیل کرده کاهش پیدا میکند.
به گزارش روزنامه آیریش تایمز در این تحقیق، دانشمندان روی مغز ۸۷۲ داوطلب بررسی کردند. این افراد پیش از مرگ به لحاظ سطح تحصیلات مورد مصاحبه قرار گرفته بودند.
پژوهشگران دریافتند: تحصیلات طولانیتر سبب میشود که افراد راحتتر تغییرات مغزی را تحمل کنند و کمتر تحت تاثیر این تغییرات قرار بگیرند. این پژوهش هم چنین نشان داد که در ازای هر یک سال تحصیلات بیشتر، احتمال ابتلا به آلزایمر ۱۱ درصد کاهش پیدا میکند.
محققان دانشگاه کمبریج تاکید کردند: تحصیل برای سلامت جوامع انسانی و تساوی آنها مفید است و این تحقیق بار دیگر تاثیر سودمند تحصیل را بر سلامت جوامع مورد تایید قرار میدهد.
همچنین افرادی که سطح تحصیلات بالاتری دارند، از نظر حافظه و حل کردن آزمایشات سخت در وضعیت بهتری قرار دارند.
مطالعات قبلی نشان داده اند که در افراد تحصیل کرده مبتلا به بیماری آلزایمر، علائمی مثل ضعف حافظه با تاخیر بروز می کند.
در این مطالعه جدید، کاترین روئه وهمکارانش، از دانشگاه واشنگتن، اسکنهایی (PET scan ) از مغز ۳۷ بیمار مبتلا به آلزایمر و ۱۶۱ فرد سالم تهیه کردند.
این اسکنها نشان دادند که پلاکهای موجود در مغز بیماران آلزایمری، ناشی از رشد پروتئینی به نام بتا امیلوئید در بین سلولهای عصبی مغز است. در افرادی که این پلاکها در مغزشان وجود نداشت یا بسیار کم بود، هیچ ارتباطی بین انجام تستهای شناختی و سطح تحصیلات پیدا نشد.
ولی در بین آنان که پلاکهای ناشی از آلزایمر در اسکن مغزشان دیده شد، افراد تحصیل کرده آزمایشات را با موفقیت بیشتری پشت سر گذاشتند.
روئه می گوید : اگر شما تحصیلات بالاتری داشته باشید، علیرغم وجود این پلاکها در بین سولهای مغرتان، علائم این بیماری را بروز نمی دهید.
محققان خاطر نشان کردند : با وجود این که در بیماران آلزایمری تحصیل کرده نیز ضایعه مغزی وجود دارد، اما مغز آنان عملکرد طبیعی خود را حفظ می کند.
انجمن آلزایمر آمریکا اعلام کرده است که حدود ۵٫۲ میلیون نفر در ایالات متحده به این بیماری مبتلا هستند.
سازمان جهانی بهداشت ارزیابی کرده است که بیش از ۲۹ میلیون نفر در دنیا از زوال عقل رنج می برند و تا سال ۲۰۲۵ در آسیا، آفریقا و آمریکای لاتین بیش از ۸۰ میلیون نفر به این بیماری مبتلا شوند.
به گفته این محققان دانشگاه کمبریج، بهترین راه مبارزه با آلزایمر در پیری، تشویق کودکان به مطالعه بیشتر در دهه اول زندگی است.
امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.