0

مطالب علمی - پزشکی

 
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی
چهارشنبه 31 فروردین 1390  5:07 PM

عصاره برگ درخت زیتون در مبارزه با چاقی موثر است

کشف فواید اثربخش برگ درخت زیتون در مبارزه با چاقی 

پژوهشگران می گویند نوشیدن یک فنجای قهوه تهیه شده با عصاره برگ درخت زیتون می تواند به مبارزه با چاقی کمک کند. درخت زیتون که نام علمی آن اولئا اوروپا می‌باشد ، زیتون تقریبا از ۳۰۰۰ سال قبل از میلاد مسیح مورد استفاده قرار می ‌گرفته است.

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز ،   محققان در این بررسی به مدت هشت هفته به موشها رژیم غذایی با کربوهیدرات و چربی بالا دادند تا نشانه هایی از سندرم متابولیک در آنها پدیدار شود.
سپس به مدت هشت هفته به این موش ها قهوه غنی شده با عصاره برگ زیتون دادند. آنها بهبود عملکرد قلبی عروقی، کبدی و متابولیکی را در این موش ها نسبت به موش هایی که فقط قهوه معمولی می خوردند مشاهده کردند.
لیندسی براون از دانشگاه کوئینزلند جنوبی گفت: عصاره برگ زیتون به دلیل داشتن خواص ضد التهابی موجب کاهش وزن می شود .
محققان در سراسر جهان در حال مطالعه نقش التهاب در ذخیره شدن چربی هستند.
چای سبز و زرد چوبه نیز اثرات مشابهی در کاهش وزن دارند.
نتایج این تحقیقات در نشریه تغذیه منتشر شده است.

درخت زیتون که نام علمی آن اولئا اوروپا می‌باشد، از خانواده اولئاسه است. از حیث ظاهر این گیاهان تفاوت زیادی با یکدیگر دارند و از درختچه تا درخت بلندترین بین آنها مشاهده می ‌شود.

 زیتون تقریبا از ۳۰۰۰ سال قبل از میلاد مسیح مورد استفاده قرار می ‌گرفته است. موطن اصلی این گیاه را که بیشتر در نواحی گرم و نیمه گرم می‌روید، در سوریه و جنوب ترکیه می‌ دانند که از این نقاط به سایر نواحی که دارای آب و هوای مدیترانه‌ ای هستند، برده شد و اکنون از دامنه‌های غربی هیمالیا در شرق تا سواحل اقیانوس اطلس در مغرب و در دو طرف دریای مدیترانه کاشته می‌شود. علاوه بر نواحی نامبرده در آمریکای شمالی و آمریکای جنوبی و استرالیا، این محصول را نیز می‌ کارند و مورد استفاده قرار می‌دهند.

برگ درخت زیتون متقابل و باریک و سبز تیره و دائمی و همیشه سبز است. برگ آن نسبتا ضخیم بوده و در قسمت فوقانی یعنی روی سطح برگ کاملا صاف و صیقلی است در صورتی که در سطح زیرین آن دسته ‌های متفرق کرک مشاهده می‌شود. این کرکها در اطراف روزنه قرار دارند و نقش آنها جلوگیری از تبخیر در موقع گرما و خشکی هوا می ‌باشد.

جوانه گل زیتون در اواخر تابستان بین برگ و ساقه جوان همان سال ظاهر می‌ شود ولی به حال رکود باقی می‌ ماند تا بهار سال بعد که این جوانه رشد کرده و شاخه تولید می‌ کند.

گل زیتون دارای چهار گلبرگ و دو پرچم است و گل آذین آن خوشه‌ای است. جوانه گل روی شاخه همان سال ظاهر می‌شود ولی میوه زیتون روی شاخه سال قبل قرار دارد.

تعداد گل در هر خوشه و بنابراین در تمام درخت خیلی زیاد است بنابراین مقدار دانه گرده آن نیز زیاد می‌باشد ولی تمام گلهای یک درخت تبدیل به میوه نمی‌ شود.

شکل تنه درخت زیتون خیلی نامنظم است یعنی تنه درخت صاف و عمودی رشد نمی ‌کند و اغلب برجستگیها و غده‌ هایی روی تنه و شاخه ‌های آن مشاهده می ‌شود.

روی ریشه درخت زیتون نیز مجموعه‌ای از جوانه ‌ها، ساقه هوایی فشرده به یکدیگر به شکل غده که اندازه آن به درشتی یک تخم غاز است، مشاهده می‌شود.

در خصوص آب و هوای مطلوب درخت زیتون می توان گفت که این درخت یکی از گیاهان مناطق مدیترانه ‌ای یعنی مناطقی که دارای هوای گرم و مرطوب که معمولا در زمستان درجه حرارت هیچگاه به صفر نمی‌ رود می‌باشد بنابراین در نواحی خشک اگر بتوان در فصل تابستان باغ را آبیاری کرد، درخت زیتون کاملا رشد کرده، محصول قابل ملاحظه‌ ای می‌دهد.

از نظر درجه حرارت نیز درخت زیتون که گیاه گرمسیری می باشد، تا اندازه ای نسبتا زیاد تحمل سرما را می کند یعنی درختان جوان تا ۹ درجه سرما و درختان مسن و بارور تا ۱۲ درجه زیر صفر را تحمل می کنند.

سرمای شدید در درخت زیتون باعث شکاف خوردن پوست درخت شده و در محل شکاف باکتریهای مخصوصی تولید برآمدگی می ‌کنند و کم‌ کم تعداد این گره‌ ها زیاد شده تا بالاخره باعث خشک شدن درخت می‌ گردد. سرما به برگها صدمه قابل ملاحظه‌ ای نمی‌ زند و میوه ‌های سرمازده که پلاسیده و کوچک بمانند، فقط برای تهیه روغن زیتون قابل استفاده می‌ باشند. باید دانست که درخت زیتون را در هر نوع زمینی می ‌توان کاشت ولی مقدار محصول همیشه متناسب با درجه حاصلخیزی و مرغوبی خاک می‌ باشد. برای برداشت محصول کافی و مرغوب باید درخت زیتون را در زمینهای عمیق و حاصلخیز کاشت. در زمینهای سطح ‌الارضی کم عمق می ‌توان زیتون کاری کرد. از کاشت این درخت در اراضی مرطوب و یا زمینهای شور باید خودداری شود.

کودهای ازته در درشتی میوه و مقدار محصول زیتون اثر زیاد دارد. در عمل چون ازت در زمین مخصوصا در اراضی فاقد مواد آلی به مقدار بسیار کم موجود است. باید هر سال مقداری کود دامی و شیمیایی ازته به درخت داد. کود دامی اثر سریع ‌تر ندارد ولی در زمینهایی که از حیث حاصلخیزی ضعیف هستند و مخصوصا برای اصلاح خواص فیزیکی خاک لازم است و در صورتی که بهای کود دامی زیاد باشد و از نظر اقتصادی مقرون به صرفه نباشد، باید حتما از کود سبز برای تامین مواد آلی زمین یعنی هوموس استفاده کرد.

درخت زیتون را می‌ توان به روشهای مختلف از جمله کاشت هسته، قلمه، خواباندن شاخه و پیوند پایه بذری تکثیر کرد اما در این میان بیشتر از کاشت هسته برای تهیه پایه و پیوند و قلمه خشبی و یا نیمه خشبی استفاده می‌ کنند.

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها