0

مطالب علمی - پزشکی

 
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی
چهارشنبه 31 فروردین 1390  5:02 PM

رابطه مستقیم فقر و آلودگی به ویروس اچ آی وی ( HIV ) در ایالات متحد امریکا

گسترش ایدز در سایه فقر در ایالات جنوبی  امریکا

تحقیقات موسسه پژوهش های پزشکی امریکا نشان می دهد ایدز با سرعتی بسیار شدیدتر از نقاط  دیگر امریکا  در شش ایالت جنوبی این کشور درحال گسترش است .

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز ،  آمارها نشان می دهد که حدود یک میلیون نفر در امریکا به بیماری ایدز مبتلا هستند در حالی که این ایالت ها با بحران اقتصادی روبرو هستند .

بروز بحران و رکود اقتصادی در امریکا علت اصلی کاهش بودجه های اختصاصی برای برنامه های مقابله با ایدز در امریکا است .

گرچه امریکا یکی از موفقترین کشورها در کنترل آلودگی و همچنین پیشگیری از ابتلای افراد جدید به ویروس HIV  بوده است اما با گذشت ۲۵ سال از مشاهده نخستین ویروس ایدز در جهان ، و گسترش شدید این بیماری؛ در حال حاضر نعداد زیادی از  مبتلایان به ایدز در ایالت های جنوبی ایالات متحد امریکا از مراجعه به مراکز درمانی خودداری می کنند.

در ایالت های کارولینای جنوبی، کارولینای شمالی، جرجیا، آلا باما، لوییزیانا و می سی سی پی میزان ابتلا به ایدز ۳۶ درصد افزایش یافته است .

ایدز هنوز درمان قطعی و موثر ندارد و ویروس آن از راه انتقال خون فرد آلود یا آمیزش جنسی با مبتلا به آن منتقل می شود .

پیش از این پژوهشگران اعلام نموده بودند که بیماران ایدزی در آمریکا و کانادا به موقع تحت درمان قرار نمی‌گیرند
کارشناسان در یک پژوهش جدید هشدار دادند که بیماران مبتلا به ایدز در آمریکا و کانادا به موقع تحت درمان قرار نمی‌گیرند.

محققان با انجام این تحقیقات روی ۴۵ هزار بیمار به این نتایج دست یافته‌اند.

محققان تعداد سلول‌های CD4 را در این بیماران مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند که یک مقیاس حیاتی برای سنجش قدرت سیستم‌ ایمنی بدن است. این بیماران اولین بار برای مراقبت‌های بالینی در برابر ایدز بین سال‌های ۱۹۹۷ تا ۲۰۰۷ تحت مطالعه قرار گرفتند.

ریچاردمور پزشک متخصص دانشکده پزشکی دانشگاه جان هاپکینز در بالتیمور خاطرنشان کردند: کاربردهای یافته‌های ما در این تحقیق در عرصه بهداشت عمومی کاملا واضع است.

بر اساس این یافته‌ها، تاخیر در تشخیص بیماری، شانس نجات بیماران را کاهش می‌دهد و باعث می‌شود، بیماران زمانی وارد پروسه مراقبت و درمان شوند که تعداد این سلول‌های مفید در سیستم‌ ایمنی بدن آنها کاهش پیدا کرده است.

 تاخیر در ارائه درمان نه تنها فرصت پیشرفت بیماری را بالا می‌برد، بلکه همچنین خطر انتقال آن را به دیگران نیز افزایش می‌دهد.

جزئیات این پژوهش نیز در نشریه «بیماری‌های عفونی بالینی» منتشر شده است.

چرا فقرعامل اصلی آلودگی امریکایی‌ها به ویروس اچ آی وی محسوب می‌شود ؟

مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری امریکا (CDC) اعلام کرده است، بسیاری از محله‌های فقیر شهرها در سراسر ایالات متحده به شدت تحت تاثیر ویروس مرگ‎بار اچ آی وی قرار گرفته‌اند.

بر پایه این تحقیق، همه‌گیری این ویروس در آن بخش از مناطق شهری که محل سکونت افراد کم‌درآمد است گسترشی نگران‌کننده پیدا کرده است.

در حالی که برخی معتقدند، هم‎جنسگرایان، امریکایی‌های آفریقایی‌تبار و اتباع امریکای لاتین بیشتر در معرض خطر هستند، این گزارش نشان می‌دهد فقر مهمترین عامل ابتلای امریکایی‌ها به ویروس ایدز است.

بر پایه آمار، بیش از یک میلیون نفر در امریکا آلوده به ایدز هستند و هرساله ۵۶ هزار نفر به تعداد این افراد افزوده می‌شود.

پرس تی وی در گفت‌و‌گویی با لری برنز مدیر شورای رسیدگی به امور نیم‎کره غربی در واشنگتن به بررسی این موضوع پرداخته که مشروح آن را در پی می‌خوانید.

سوال : گزارش منتشرشده از این تحقیق نشان می‌دهد که ایدز در امریکا به وضوح و به طرز نگران‌کننده‌ای گریبان‎گیر آن دسته از افرادی که از مشکلات اقتصادی رنج می‌برند، شده است. نظر شما در این باره چیست؟

لری برنز: این گزارش بسیار مهم است. البته اکنون نشستی بین‌المللی درباره ایدز در وین پایتخت اتریش در جریان است که بسیار پراهمیت و بزرگ است. قرار بود گزارش اخیر درباره امریکا در این نشست منتشر شود و این خبر حتما مثل یک بمب صدا می‌کرد زیرا بررسی ۹۰۰۰ نفر از مردان امریکایی نشان می‌دهد فقر بیشتر از سوابق نژادی، پزشکی، تزریق و علل دیگر پیش بینی کننده امکان خطر ابتلای افراد به ایدز است.

این مسئله مفاهیم بسیار مهم اجتماعی برای ایالات متحده در بر دارد زیرا یک میلیون معتاد در کشور وجود دارد و اگر بخواهیم با این حجم از اعتیاد مبارزه کنیم باید وضعیت اقتصادی این افراد را بهبود ببخشیم که بسیار دشوارتر از درمان ‌‌دارویی است.

گزارش اخیر امریکا زمینه را برای بحث‌های بسیار گسترده‌ای در واشنگتن و نقاط دیگر کشور فراهم کرده است که آیا واشنگتن که استطاعت تمام این جنگ‌ها و قدرت‌نمایی‌ها را دارد نباید بیشتر به کاستی‌های اقتصادی کشور و اثرات عمیق آن بر جامعه بپردازد؟

سوال : نتایج این تحقیق نشان می‌دهد، آن بخش از مناطق شهری که محل سکونت افراد کم‌درآمد در امریکا هستند بیشتر از دیگر نقاط کشور از شیوع ایدز رنج می‌برند. آیا بین شیوع این بیماری و نظام بهداشت و درمان ایالات متحده ارتباطی وجود دارد؟

لری برنز: البته، ما قانون بهداشت و درمان جدیدی داریم و امیدواریم به اوضاع کشور بهبود بخشد. این کشور با تمام پیشرفتی که داشته است یکی از ابتدایی‌ترین برنامه‌های بهداشتی در جهان را دارا است و قطعا همه کشورهای اروپایی برنامه درمانی پیچیده‌‌تر و جامع تری از ایالات متحده دارند.

سوال : باراک اوباما رئیس‌جمهور امریکا از ایالت‌ها و آژانس‌های فدرال خواسته است برای کاهش ۲۵ درصدی ابتلا به ایدز تدبیری بیاندیشند، به بیماران بیشتری رسیدگی کنند و به امریکایی‌ها درباره ویروس اچ آی وی آموزش دهند اما این طرح هیچ‌گونه بودجه جدیدی افزون بر ۱۹ میلیارد دلار که در حال حاضر صرف پیشگیری از اچ آی وی، مراقبت از بیماران و تحقیق در این باره در سال می‌شود در بر ندارد. فکر می‌کنید با وجود افزوده‌نشدن به بودجه‌ها، شیوع این بیماری کاهش یابد؟

لری برنز: خطر این است که جنبشی گسترده برای کاهش هزینه‎های فدرال در ایالات متحده جریان دارد که به ویژه به دست حزب جمهوری‌خواه هدایت می‌شود. ما در دوره‌ای هستیم که امریکایی‌هایی که درآمد متوسط دارند نسبت به بالابودن مالیات شکایت دارند و اوباما روی هزینه‌ این‌گونه برنامه‌ها هرچه قدر هم که خردمندانه باشند اختیاری ندارد. در واقع در ایالات متحده برای مبارزه با مواد مخدر که از جمله عوامل عمده ابتلا به اچ آی وی است بودجه کمی در نظر گرفته است. دولت هم اکنون مخارج بالایی دارد و جمهوری خواهان با همین بودجه فعلی نیز مخالفت‌هایی دارند چه رسد به این که بودجه مضاعفی برای ایدز در نظر گرفته شود.

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها