پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی
چهارشنبه 31 فروردین 1390 4:55 PM
تاثیر عفونتها بر بهره هوشی ملتها
پژوهشگرانی در ایالات متحده اعلام کردهاند که مناطقی از دنیا که پایینترین بهره هوشی (IQ) را دارند، دارای بالاترین نرخ بیماریهای عفونی هستند و این نظریه را مطرح کردهاند که انرژی مورد نیاز برای مقابله با بیماریهای عفونی مانع از تکامل مغر کودکان میشوند؛ چرا که هر دو عمل از نظر متابولیکی، فرآیندهای پرهزینهای هستند.
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز به نقل از انگل شناسی پزشکی ( parasitology.wordpress.com ) ، این پژوهشگران دانشگاه نیومکزیکو آمریکا، نظریه خود را به عنوان «فرضیه فشار انگل» (parasite-stress) نامیدهاند. منظور آنها از انگل در اینجا معنی عام آن است که شامل ویروسها، باکتریها، تکیاختهها و نیز کرمهای رودهای می گردد.
این مطالعه بر اساس ارقام میانگین بهره هوشی ۱۱۳ کشور و ارقام تخمینی آن در ۷۳ کشور دیگر جهان و نیز اطلاعات سازمان جهانی بهداشت مانند دادههای مربوط به مالاریا، کزاز و هپاتیت صورت گرفته است.
در این رابطه هنگ کنگ با میانگین بهره هوشی ۱۰۷ دارای بالاترین و چند کشور فقیر آفریقایی دارای پایینترین ضریب هوشی در جهان هستند.
آنها همچنین نشان دادهاند که عامل عفونت در مقایسه با سایر پارامترهای موثر مانند وضعیت تغذیه، آموزش، تولید ناخالص ملی، دمای محیط و آب و هوا، دارای بیشترین اهمیت و تاثیر بر بهره هوشی است.
امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.