0

مطالب علمی - پزشکی

 
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی
سه شنبه 30 فروردین 1390  6:58 PM

اسید والپرویک (Valproic Acid) می تواند فرآیند کاهش بینایی ناشی از بیماری رتینیت پیگمانتر( Retinitis Pigmentosa ) را متوقف کند


پژوهشگران می گویند نتایج مطالعات جدید   نشان داده است  که اسید والپرویک (Valproic Acid)  که برای درمان صرع، میگرن و اختلالات دوقطبی استفاده می شود ممکن است باعث توقف یا حتی وارونه شدن فرآیند کاهش بینایی ناشی از بیماری Retinitis Pigmentosa شود.

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز  ،  این بیماری موروثی بوده که باعث از هم پاشیدگی شبکیه و عصب باصره و در نهایت منجر به بینایی کانونی یا ناتوانی دید می شود.

هم اکنون تیمی از محققان مدرسه پزشکی دانشگاه ماساچوست در حال انجام یکسری آزمایش های بالینی جهت تایید مشاهداتشان هستند.

رتینیت پیگمانتر یا RP به دسته ای از بیماری های غیر شایع  چشمی گفته می شود که در آنها سلول های استوانه ای rod photoreceptor شبکیه با یا بدون سلولهای مخروطی cone photoreceptor درگیر می شوند.
اگر چه این بیماری با مرور زمان پیشرفت می کند اما سیر پیشرفت این بیماری در افراد مختلف متفاوت است. شیوع آن در آمریکا ۵۰۰۰/۱ نفر است.
این بیماری شایعترین علت شب کوری است.

در این بیماری  تخریب شبکیه که مسوول ضبط تصاویر است، منجر به از دست دادن دید جانبی و دید در شب می شود.

رتینیت پیگمانتر یک بیماری ارثی است که به صورت های مختلف  (autosomal recessive, autosomal dominant, X-linked) به ارث می رسد. نوعی از آن که به صورت منفرد و بدون سابقه فامیلی مشاهده است نیز دیده می شود.

حداقل ۴۰ ژن در شرایط و چگونگی تظاهر این بیماری درگیر هستند و بسته به این که کدام ژن درگیر در این فرآیند باشد، حالت بیماری فرق می کند.

دربعضی از مواقع علائم این بیماری خود را از سنین کودکی نشان می دهند ولی در اغلب اوقات تا شروع دوران بزرگسالی این بیماری علائم چندانی ندارند. علائم این بیماری عبارتند از:

•کاهش دید در شب و یا نور کم (شب کوری)nyctalopia

•کاهش دید محیطی که باعث دید تونلی یا tunnel vision می شود.

•در بعضی از انواع RP و در موارد پیشرفته کاهش دید مرکزی نیز دیده می شود.

علامتی که ممکن است در هنگام معاینه ته چشم توسط چشم پزشک دیده شود، مشاهده خطوط سیاه در شبکیه  است.

تنها درمان موثر برای این بیماری مصرف بالای پالمتیات ویتامین A است که قادر به کند کردن پیشرفت این بیماری و نه متوقف کردن آن است.

در شرایط کنونی درمان خاصی برای این بیماری وجود ندارد اما مراقبت های زیر می تواند به بیمار کمک کند.

•استفاده از عینک های آفتابی که باعث محافظت شبکیه در مقابل اشعه ماورای بنفش میشود.

•به نظر می رسد که استفاده از بعضی از آنتی اکسیدان ها مانند ویتامین A روند پیشرفت بیماری را کند می کند. مطالعات اخیر نشان می دهند که استفاده از دوز مناسب مکمل های ویتامین A می تواند تا ۱۰ سال نابینائی را به تاخیر بیاندازد.

•مراجعه به یک متخصص کم بینائی و معاینه های منظم چشم پزشکی که باعث تشخیص زودرس کاتاراکت و تورم شبکیه می شود که هر دو این عوارض قابل درمان هستند.

•میکروچیپ های متعددی در مراحل اولیه طراحی هستند که در آینده ممکن است در داخل شبکیه قابل کارگذاری باشند و برای درمان کوری ناشی از این بیماری استفاده شوند.

•پیوند سلولهای بنیادی در مراحل اولیه تحقیقاتی قرار دارد و ممکن است در آینده نقش موثری در درمان این بیماری داشته باشد.

حدودا از هر ۴ هزار نفر یکی به این بیماری مبتلا شده که اکثر این افراد در سن ۴۰ سالگی بینایی خود را از دست می دهند.مشخصه اشکال مختلف بیماری RP تورم و مرگ سلول هاست.

دکتر سالش کوشال، پروفسور چشم پزشک و زیست شناس سلولی معتقد است که اسید والپرویک بر هر دو حالت یعنی تورم و مرگ سلول ها می تواند اثرگذار باشد که این موضوع باعث کاهش پیشرفت RP می شود.

آزمایش های کشت بافت نیز حاکی از آن است که اثرات فوق در سلول ها مشاهده شده است.

پروفسور کوشال و همکارش تاکنون توانسته اند ۷ مریض را که در مراحل اولیه بیماری RP قرار داشته اند با مصرف ۵۰۰ تا ۷۵۰ میلی گرم اسید والپرویک در روز طی یک دوره ۲ تا ۶ ماهه درمان کنند.

گزارش تیم پزشکی نشان می دهد بینایی ۵ نفر از این بیماران با وجود این که سرعت کاهش بینایی در آنها زیاد بوده، بهبود یافته است.محققان اکنون برنامه ای ۳ ساله با بودجه ای معادل ۱ / ۲ میلیون دلار جهت آزمایش های بالینی را آغاز کرده اند.

این بودجه توسط بنیاد مبارزه با نابینایی و موسسه ملی تحقیقات Neurovision تامین شده است.

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها