پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی
سه شنبه 30 فروردین 1390 6:47 PM
وبگردی و کم خوابی شبانه ، خطر بروز بیماریهای روحی را سه برابر می کند.
بیخوابیهای مرتبط با وبگردی و چتکردن و در کل پشت کامپیوتر نشینی میتواند منجر به بروز عوارض مخربتری نظیر بیماریهای روحی و روانی در نوجوانان و جوانان شود.
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز ، نخوابیدن به اندازه کافی و یا بد خوابیدن عوارض بسیار زیادی دارد . پژوهشگران می گویند بی خوابی به هر دلیلی که باشد، به طرز فوق العاده ای به سلامتی، فعالیت، ایمنی انسان آسیب می رساند.
نتایج تحقیقات پژوهشگران استرالیایی نشان می دهد که کم خوابی ناشی از وبگردی در نوجوانان می تواند خطر بیماریهای روحی را در دوران بزرگسالی سه برابر کند.
محققان دانشگاه سیدنی و موسسه تحقیقات مغز و ذهن استرالیا کشف کردند کم خوابی نوجوانان به دلیل وبگردی در شبکه، چت کردن و یا گشت و گذار در شبکه های اجتماعی می تواند منجر به بروز مشکلات روحی آنها در دوران بزرگسالی شود.
این دانشمندان با آزمایش بر روی ۲۰ هزار جوان بین سنین ۱۷ تا ۲۴ سال نشان دادند کسانی که کمتر از ۵ ساعت در شب می خوابند در سالهای بعد سه برابر بیشتر کسانی که خواب منظم دارند با خطر مشکلات روحی مواجه می شوند به طوریکه هر یک ساعت کاهش خواب با احتمال خطر ۱۴ درصدی برای سلامت بدن ارتباط دارد.
این محققان در این خصوص اظهار داشتند: “اختلالات خواب و به خصوص بی خوابی برای توسعه آسیبهایی چون افسردگی و اضطراب اثر دارند. بسیاری از بیماران جوان ما تا ساعت ۱ یا ۲ بعد از نصف شب آنلاین هستند در حالی که بسیاری از آنها باید ساعت ۷ صبح باید از خواب بیدار شوند بنابراین نمی توانند به اندازه کافی بخوابند.
البته بیخوابی با توجه به عوامل آن میتواند دلایل مختلف و راههای علاج متفاوتی داشته باشد. بیخوابی نوعی اختلال است که باعث میشود فرد بهطور مستمر به خواب نرود. به عبارتی دیگر مشکل در به خواب رفتن، بیدار شدن مکرر طی ساعات شب همراه با ناتوانی یا اشکال در به خواب رفتن مجدد، بیدارشدن خیلی زود در صبح و خوابی که باعث تجدید قوا نشود را بیخوابی گویند.
مدت زمانی که یک نوجوان آنلاین می ماند در سالهای اخیر به دلیل رشد شبکه های اجتماعی افزایش یافته است.
امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.