پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی
سه شنبه 30 فروردین 1390 2:43 PM
هر یک وعده لبنیات، ۲۵ درصد پروتئین و ۳۰ درصد از کلسیم مورد نیاز بدن را تأمین میکنند بنابراین برای پیشگیری از کاهش میزان جذب لازم است لبنیات بدون هر گونه افزودنی و با فاصله زمانی از وعده غذایی استفاده شود.
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز به نقل از فارس ، استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: مصرف لبنیات همراه با خشکبار مانند گردو و بادام باعث میشود تا فسفر موجود در آن به جذب بیشتر کلسیم کمک کند.
مرتضی مشایخ افزود: نیاز افراد بزرگسال و افرادی که بیشتر از ۷۰ سال دارند،این است که حداقل ۴ وعده از مواد لبنی در روز استفاده کنند.
وی گفت: بهتر است سالمندان شیر مصرف کنند زیرا مانع بروز یبوست در این گروه سنی میشود. یک وعده شیر معادل با یک لیوان ماست، دو لیوان دوغ و حدود یک قوطی کبریت یا ۴۵ تا ۶۰ گرم پنیر است.
استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی افزود: هر یک وعده لبنیات، ۲۵ درصد پروتئین و ۳۰ درصد از کلسیم مورد نیاز بدن را تأمین میکنند بنابراین برای پیشگیری از کاهش میزان جذب لازم است لبنیات بدون هر گونه افزودنی و با فاصله زمانی از وعده غذایی استفاده شود.
مشایخ اضافه کرد: مصرف لبنیات همراه با خشکبار مانند گردو و بادام باعث میشود تا فسفر موجود در آن به جذب بیشتر کلسیم کمک کند.
وی محصولات تخمیرشده مانند ماست را مفیدتر از شیر دانشت و افزود: به دلیل آن که پروتئین موجود در ماست به اسیدهای آمینه کوچکتری تبدیل شده است، راحتتر و سریعتر هضم میشود.
استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی مقدار محتوای کلسیم و پروتئین شیر و ماست را یکسان اعلام کرد و افزود: میکروارگانیسمهای زنده موجود در ماست مانع از فعالیت باکتریهای زنده میشوند و به حفظ سلامت بدن کمک میکنند.
مشایخ اضافه کرد: از سوی دیگر اسیدی بودن ماست باعث میشود تا کلسیم به شکل محلول تبدیل شود و جذب بهتر و کاملتری داشته باشد. پروتئین موجود در ماست نیز بیشتر از شیر قابل جذب است.
امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.