پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی
سه شنبه 30 فروردین 1390 9:52 AM
پژوهشگران علوم پزشکی در دانشگاه آکسفورد در تحقیقات صورت گرفته دریافتند که هورمون درمانی در دوران یائسگی می تواند خطر ابتلا به سرطان تخمدان را در زنان افزایش دهد.
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز ، یائسگی دوره ای طبیعی از زندگی یک زن محسوب می شود که به دلیل از بین رفتن عملکرد تخمدان به وجود می آید. سن متوسط برای بروز این دوران ۵۲-۵۰ سالگی است و نتایج تحقیقات نشان داده است که گرچه نژاد، تعداد زایمان و قد تأثیری بر روی سن یائسگی ندارد، اما این روند در افراد سیگاری، لاغر و پس از شماری از اعمال جراحی نظیر برداشتن رحم زودتر بروز خواهد کرد
پژوهشگران در پژوهش های خود روی زنان یائسه به این نتیجه رسیدند زنانی که برای کاهش علائم یائسگی همچون گرگرفتگی به درمان های هورمونی رو می آورند بیشتر در معرض ابتلا به سرطان تخمدان قرار دارند.
محققان با بررسی ۱۲۶۹۲۰ زن در طول ۹ سال که ۴۲۴ نفر از آن ها در این مدت به سرطان تخمدان مبتلا شده بودند، دریافتند که هورمون درمانی به منظور کاهش علائم یائسگی تنها باید در کوتاه مدت انجام گیرد و استفاده از هورمون ها در طولانی مدت باعث افزایش خطر ابتلا به سرطان تخمدان می شود.
مطالعات پیشین ارتباطی را میان هورمون درمانی و افزایش خطر سرطان تخمدان نشان نداده بود ولی تحقیقات اخیر حاکی از آن است که استفاده از هورمون درمانی در دوران یائسگی ۲۹ درصد خطر بروز سرطان تخمدان را افزایش می دهد.
به هر شکل در افرادی که سابقه سرطان سینه و رحم، انعقاد داخل عروقی، اختلال در عملکرد مزمن کبدی، بیماریهای عروقی دارند، همچنین از چربی خون بالا و سردردهای میگرنی رنج می برند، نباید هورمون تجویز شود .
به نظر می رسد اگر عوارض یائسگی منافاتی با زندگی طبیعی فرد ندارد و روند زندگی طبیعی فرد را دچار مشکل نمی کند ، بهتر است به جای درمان دارویی از تغییر روش زندگی بهره برد .
امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.