0

مطالب علمی - پزشکی

 
peyman84
peyman84
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : بهمن 1389 
تعداد پست ها : 7282
محل سکونت : قم

بیماری های خونی بار اجتماعی سنگینی را بر جامعه تحمیل می کند
جمعه 11 اسفند 1391  6:02 PM

 

ˈفاطمه نادعلیˈ روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا در این مورد توضیح داد: بیماری های خونی انواع مختلفی دارند؛ بخشی از آنها مربوط به سلول های خونی و بخشی مربوط به پروتئین هایی است که در مایع خون قرار دارند.

وی ˈکم خونیˈ را یکی از بیماری های خونی عنوان کرد و افزود: یکی از بیماری های مربوط به سلول های خونی، کم خونی مرتبط با گلبول های قرمز به شمار می رود که همانند تمام کشورهای دنیا، شایع ترین نوع آن ناشی از کمبود آهن است.

نادعلی گفت: کم خونی به ویژه در زنان باردار، زنان در سن باروری، افراد درحال رشد و کودکان شایع تر است.

وی با بیان اینکه کم خونی به خصوص در بین کودکان و به ویژه در بین کودکان زیر دو سال بسیار مهم است، اظهار داشت: تشخیص بموقع این بیماری در بین این دسته از کودکان از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است، چراکه آسیب هایی که به خاطر کمبود آهن به خصوص از نظر ذهنی برای آنها ایجاد می شود، غیرقابل جبران است.

عضو هیات مدیره انجمن انتقال خون ایران ˈتالاسمیˈ را بیماری خونی بعدی عنوان کرد که در کشور ما شایع است و افزود: کشور ما از کشورهای تالاسمی خیز دنیاست و درحال حاضر حدود 20 هزار بیمار تالاسمی شدید (ماژور) در ایران وجود دارد.

نادعلی گفت: بیماران تالاسمی ماژور وابسته به تزریق خون و درمان های سنگین هستند که خوشبختانه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی آنها را تحت پوشش همه جانبه قرار داده است و داروها و بیشتر خدمات آنها رایگان است.

وی ادامه داد: برای اینکه بار این بیماری در کشور کاهش پیدا کند، برنامه غربالگری این بیماری در سطح کشور درحال انجام است؛ به این صورت که با یک آزمایش ساده خون افراد مشکوک به این بیماری که قصد ازدواج دارند، تشخیص داده می شوند.

نادعلی توضیح داد: اگر این افراد مشکوک به کمبود بیماری تالاسمی مینور باشند، به آنها هشدارهای لازم داده می شود تا در صورت بارداری برای تشخیص پیش از تولد جنین مراجعه کنند؛ اگر جنین تالاسمی ماژور داشته باشد، اجازه سقط به آنها می دهند و اگر تالاسمی مینور داشته باشد، می تواند به دنیا بیاید.

وی گفت: به طور کلی گام های خوبی برای کنترل این بیماری در کشور ما برداشته شده است.

عضو هیات مدیره انجمن انتقال خون ایران اظهار داشت: بیماری دیگر روبه افزایش در کشور ما ˈسرطان خونˈ است که طبق آمار سال 1388 اداره سرطان وزارت بهداشت، حدود 3 هزار نفر در کشور مبتلا به این بیماری هستند.

نادعلی بیماری های بعدی انعقادی خون که در کشور ما شایع هستند، ˈهموفیلیˈ و بیماری ˈونویلبراندˈ دانست.

به گفته وی، حدود 3500 نفر به بیماری ˈهموفیلیˈ و حدود 3500 تا 4000 نفر به ˈونویلراندˈ مبتلا هستند که دولت خدمات ویژه ای ازجمله تامین داروها برای آنها به ویژه بیماران هموفیلی ارایه می دهد.

نادعلی در مورد بیماری ونویلبراند توضیح داد: در این بیماری یک جزء از فاکتور هشت انعقادی خون کم است و در آن پلاکت ها هم دچار آسیب هستند، در نتیجه بیمار دچار خونریزی هایی می شود که ممکن است زندگی او را نیز مورد تهدید قرار دهد.

عضو هیات مدیره انجمن انتقال خون ایران، اظهار داشت: بیماری های خونی دیگری نیز در ایران شایع است که حدود 1000 نفر در کشور به آن مبتلا هستند.

نادعلی گفت: درمان قطعی بسیاری از بیماری های خونی با پیوند مغز استخوان امکان پذیر است که تلاش های خوبی از حدود 20 سال پیش در کشور آغاز شده است و ما یکی از 48 کشوری هستیم که درمان مغز استخوان را انجام می دهیم.

وی بیمارستان شریعتی را یکی از مراکز مهم پیوند مغز استخوان ایران دانست و افزود: از هفت مرکز پیوند مغز استخوان در کشور تنها در بیمارستان های شریعتی، امام خمینی (ره) و طالقانی این عمل انجام می شود.

نادعلی گفت: چهار مرکز دیگر نیز درحال راه اندازی است که متاسفانه تعداد آنها باز هم بسیار کم است، درحالی که در ترکیه با جمعیتی در حدود ایران، 27 مرکز مشغول به فعالیت است.

نادعلی با بیان اینکه ما به حدود 20 مرکز پیوند مغز استخوان نیاز داریم افزود: از طریق پیوند مغز استخوان می توانیم بسیاری از بیماری های خونی ازجمله تالاسمی، سرطان های خونی و بسیاری از بیماری های خونی ارثی را درمان کنیم.

نور

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها