درمان با اشعه ایکس امید تازه ای برای چشمان بیمار
جمعه 11 اسفند 1391 5:52 PM
به گزارش دیلی میل، دژنراسیون ماکولای تر (مرطوب) یک نوع بیماری است که موجب نابینایی مرکز چشم می شود و 420 هزار نفر در انگلیس به آن مبتلا هستند.
این بیماری زمانی بروز می کند که رگ های خونی غیرطبیعی در زیر ماکولا - بخشی از چشم که مسئول بینایی مرکزی است - تجمع می کنند.
جدی ترین شکل این بیماری ، دژنراسیون ماکولای تر است چرا که در عرض چند روز موجب از بین رفتن بینایی می شود.
در درمان های استاندارد این بیماری یک نوع ضد فاکتور رشد عروق ، به چشم تزریق می شود که از توسعه بیشتر رگ های خونی ممانعت می کند.
این درمان باید در سه ماه به شکل روزانه انجام شود و تنها از بدتر شدن بینایی جلوگیری می کند.اما روش درمانی جدید که در آن از اشعه ایکس استفاده می شود ،غیرتهاجمی است، تنها یک بار استفاده می شود و موجب بهبود بینایی چشم بیمار می شود.
در این روش درمانی دوز کم اما دقیقا متمرکز پرتو اشعه ایکس بر ماکولا تابیده می شود و این اشعه مانع رشد رگ های خونی می شود.
این اشعه همچنین دارای فوایدی چون کاهش التهاب و زخم است و تاباندن اشعه 20 دقیقه طول می کشد.این روش درمانی یک پیشرفت بسیار خوب برای بیماران مبتلا به دژنراسیون ماکولای مرطوب است و موجب بهبود کیفیت زندگی این افراد می شود.
نور