علایم بیماری پارکینسون با دارو قابل درمان است
جمعه 11 اسفند 1391 5:43 PM
دکتر ˈفرزاد فاتحی ˈ روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا افزود: بیماری پارکینسون بعد از آلزایمر شایع ترین بیماری های مغز است .این بیماری روز به روز در جهان در حال افزایش است و از دهه پنجم عمر انسان شروع می شود.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران یادآور شد که این بیماری دستگاه عصبی مرکزی در بزرگسالان مسن را درگیر می کند و در آن به دلیل تخریب سیستم عصبی پیشرونده ، سلول های عصبی خود به خود شروع به از بین رفتن و تخریب خود می کنند.
وی گفت : اگر این تخریب سیستم عصبی در سلول های حافظه انجام شود فرد دچار بیماری آلزایمر و اگر در بخش قاعده ای مغز ایجاد شود ، فرد دچار بیماری پارکینسون می شود .
این متخصص مغز و اعصاب ادامه داد: علایم این بیماری بیشتر از لرزش دست و پا و از یک طرف بدن بیمار شروع می شود واین علایم ممکن است با کندی حرکات ، سفت شدن مفاصل ، اختلال در راه رفتن و قدم های کوتاه همراه باشد .
فاتحی گفت : بیماری پارکینسون با معاینه بالینی قابل تشخیص است و انجام ام .آر .آی ، اسکن و یا سایر تست ها کمک کننده نیست البته در برخی از بیماران تشخیص این بیماری سخت است که در این صورت نیاز به بررسی بیشتر پزشکان و انجام تست های مختلف است .
به گفته وی تشخیص زود هنگام این بیماری نقش مهمی در درمان آن دارد .زیرا اگراین بیماری به موقع و زود تشخیص داده شود با تجویز درمان های مفید دارویی و غیر دارویی می توان علایم بیماری را کاهش داد. چنانچه انجام حرکات ورزشی تحت نظر پزشکان برای بیمار کمک کننده است و پیشرفت بیماری را کاهش می دهد.
فاتحی خاطرنشان کرد : علاوه براین تغذیه غذایی در بیماران دچار پارکینسون از اهمیت ویژه ای برخوردار است زیرا مصرف نمک و ترشی ها توسط این بیماران می تواند منجر به تخریب سلولهای عصبی شود بنابراین ضروری است فشارخون ویا قند خون این بیماران به خوبی کنترل شود.
نور