0

مطالب علمی - پزشکی

 
peyman84
peyman84
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : بهمن 1389 
تعداد پست ها : 7282
محل سکونت : قم

باکتری های محصولات پروبیوتیک فعالیت سمی میکروب های روده را کاهش می دهد
جمعه 11 اسفند 1391  5:34 PM

دکتر ˈکیانوش خسروی ˈ روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا افزود: شناخت میکروب های زنده مفید در غذا و اثر آن بر سلامت انسان قدمتی طولانی دارد. در حال حاضر محصولات لبنی حامل مناسبی برای باکتری های پرو بیوتیک هستند .

وی خاطرنشان کرد: محصولات فرآوری شده حاوی باکتری های پروبیوتیک می تواند فعالیت سمی یک نوع باکتری به نام ˈ لاکتو باسیلوس ˈ را که در روده جایگزین می شود ، کاهش دهد.

خسروی خاطر نشان کرد : باکتری های مفید در محصولات پروبیوتیک با جای گیری در محلی مناسب در روده به تولید ویتامین اقدام می کنند و همچنین این باکتری ها از تولید مواد خطر ساز و سرطان زا در روده جلوگیری می کنند.

این متخصص بیوتکنولوژی ادامه داد: امروزه تحقیقات نشان می دهد که محصولات و فرآورده های پروبیوتیک (غذاهای حاوی باکتری های مفید ) به علت خواص تغذیه ای ، اثرات درمانی بسیار زیادی دارند و خوشبختانه این محصولات امروز در جامعه مورد استقبال مردم قرار گرفته اند.

خسروی یادآور شد : باکتری های موجود در محصولات پروبیوتیک ضمن حفظ تعادل باکتری های بومی روده و بهبود اختلالات گوارش منجر به کاهش کلسترول خون می شوند و این محصولات دارای اثرات ضد سرطانی و ضد جهشی ژن ها هستند . همچنین مصرف آنها آسیب های کبدی را درمان می کند .

متخصص بیوتکنولوژی گفت : استفاده از محصولات پرو بیوتیک باید در سبد خانوار جای داشته باشد زیرا آنها بسیار سودمند هستند . به عنوان مثال این محصولات برای افرادی که قادر به تحمل لاکتوز ( قند شیر ) نیستند و از این رو از خوردن محصولات لبنی به وِیژه شیر خودداری می کنند ، مفید هستند و این مشکل را در آنان رفع می کند. در حال حاضر فرآورده های پروبیوتیکی برای استفاده این دسته از افراد تولید شده است .

خسروی خاطر نشان کرد : شعار معروف ˈغذایی بخورید که شما را درمان کند و دارویی مصرف کنید که ارزش غذایی داشته باشدˈ باعث شده است تولید فرآورده های غذایی فرا سودمند از جمله پروبیوتیک ها برای ارتقای سلامت جامعه بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد.

وی گفت :هم اکنون درایران محصولات پروبیوتیک وارد مرحله صنعتی شده است و امروزه محصولات لبنی ، ماکارونی و غلات به صورت پروبیوتیک تولید می شود و این محصولات دارای باکتری های مفید برای بدن هستند .

خسروی ابرازامیدواری کرد که کارخانه های تولید کننده محصولات پروبیوتیک با رعایت استاندارد جهانی و ملی به ارتقای سلامت جامعه کمک کنند و مصرف کننده نیز با اعتماد به تولیدات ایرانی از این محصولات هرچه بیشتر استفاده کند.

نور

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها