0

بررسی تخصصی Nokia C3 : دوستدار شبکه های اجتماعی

 
hesam_k
hesam_k
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : شهریور 1388 
تعداد پست ها : 233
محل سکونت : خراسان جنوبی

بررسی تخصصی Nokia C3 : دوستدار شبکه های اجتماعی
شنبه 27 فروردین 1390  9:48 PM

 

بررسی تخصصی Nokia C3 :  دوستدار شبکه های اجتماعی

مقدمه

 

Nokia C3 جوان پسند ، اجتماعی ، ساده و مطمئن است. پیام رسانی و شبکه های اجتماعی قلب اصلی قابلیت های این گوشی را تشکیل میدهند.اما آیا این عوامل برای جذاب بودن گوشی و پرفروش بودن آن امتیاز خوبی محسوب خواهند شد؟مسلما!تنها کافیست که جذابیت و قیمت گوشی را هم به این موارد بیافزایید تا از ته دل عاشق c3 نوکیا شوید.

در زمان عرضه در اندونزی گوشی توانست توجهات بسیاری را به خود جلب کند و با توجه به قیمت 100 یورویی اش به نظر می رسد که بتواند چنین موفقیتی را در اروپا هم از آن خود نماید.در این رده قیمتی همیشه محدودیت هایی هم وجود دارند اما Nokia C3 در جلب توجه کاربران به نقاط قوت خود عملکرد بهتری دارد.بدون تردید این گوشی ارزش بهای پرداختی را دارد . تمامی قابلیت های مرتبط در آن جای داده شده و به نظر نمی رسد که مخاطبین هدف کمبود های زیادی در آن حس کنند.

 

 

 

 

یک صفحه کلید QWERTY که بر مبنای امکانات پایه ای ساخته شده است ، Nokia C3 برای کسانی که هزینه پرداختی حرف اول را برای آن ها می زند ، انتخاب بسیار خوبی خواهد بود. سرویس های شبکه های اجتماعی تنها برای بازاریابی در این گوشی قرار داده نشده اند. کلیدهای اختصاصی پیام رسانی و مخاطبین به همراه Wi-Fi زمینه  ای عالی برای دست یابی به کارآیی مورد نظر کاربران در اختیار آنان قرار می دهند.

 

ویژگی های کلیدی

 

صفحه کلید QWERTY ساده

پشتیبانی چهاربانده از GSM/EDGE

پشتیبانی از Wi-Fi 802.11 b/g

یکپارچگی بسیار عالی با سرویس های شبکه های اجتماعی ، تعبیه کلیدهای اختصاصی بدین منظور در گوشی

صفحه نمایش 2.4 اینچی با قابلیت نمایش 256000 رنگ و پشتیبانی از رزولوشن QVGA ، خوانایی بسیار خوب صفحه نمایش در برابر تابش نور آفتاب

دوربین 2 مگاپیکسلی با فوکوس ثابت

ضبط ویدیویی QVGA با نرخ 15 فریم بر ثانیه

ویرایش ششم رابط کاربری سری 40

رادیو اف ام استریو، قابلیت Visual Radio

بلوتوث با پشتیبانی از پروفایل A2DP

پورت استاندارد MicroUSB

اسلات کارت حافظه microSD(پشتیبانی تا هشت گیگابایت ؛ ارائه یک کارت حافظه دو گیگابایتی به همراه گوشی)

سوکت صوتی 3.5 میلی متری استاندارد

کیفیت صدای بسیار عالی

قیمت منطقی و ارزان

 

نقاط ضعف اصلی

 

عدم پشتیبانی از 3G

دوربین ضعیف ، فاقد قابلیت فوکوس خودکار و فلاش

ضبط ویدیویی ضعیف

رابط منسوخ سری 40 حتی با وجود تغییرات بصری

عدم پشتیبانی از چندوظیفه گی (Multi-tasking)

 شارژ نشدن گوشی از طریق پورت microUSB

عدم عرضه کابل USB به همراه گوشی

عدم امکان مرور فایل های آفیس

عدم پشتیبانی از شماره گیری هوشمند

Nokia C3 یک گوشی اجتماعی برای جوانان است؛ آنهایی که FaceBook را به عنوان خانه دومشان می شناسند و می خواهند همیشه با دوستان شان در تماس باشند. طراحی جذاب و انتخاب صحیح قابلیت های گوشی با قیمتی ارزان ، C3 را در دسترس تمامی افراد قرار میدهد. Nokia C3 پتانسیل بالایی برای موفقیت هم در بازارهای پیشرفته و هم جهان سومی دارد.

در بخش ارزان قیمت های بازار تنها گوشی های معدودی وجود دارند که شما را با طراحی و قابلیت هایشان شگفت زده می کنند. اما Nokia C3 یکی از آن ها نیست. کلمه کلیدی در اینجا کلمه کفایت است. ساخت گوشی ، امکانات ارتباطی ، رابط کاربری و حتی امکانات عکاسی همه و همه خوب هستند.

 

 

 

 

دوربین 2 مگاپیکسلی با فوکوس ثابت از آن جمله دوربین هایی نیست که دوربین دیجیتال تان را به خاطرش بازنشسته کنید . این دوربین تنها برای ثبت سریع عکس ها و اشتراک گذاری سریع تر آن ها مناسب است. صفحه نمایش برای تماشای مالتی مدیا یا مرور وب عالی نیست و امکانات پرسرعت شبکه ای هم در اختیار شما قرار نمی گیرد. یک صفحه کلید QWERTY در اختیار شماست اما امکان ویرایش یا حتی مشاهده فایل های آفیس را هم ندارید.

هر چند این موارد نباید شما را ناامید کنند. حتما چیزهایی بیش از حدی که انتظار دارید برای شگفت زده شدن در Nokia C3 خواهید یافت.C3 از آن گوشی هایی است که می خواهد تمامی کاربران را به خود جذب کند ، با ما همراه باشید تا ببینیم آیا این گوشی مناسب شما هم هست یا نه.

 

محتویات جعبه Nokia C3

 

Nokia C3 در یک جعبه کوچک که از مقوای نازکی در ساخت آن استفاده شده است ، عرضه می شود. غیر از خود گوشی ، لوازم ضروری چون شارژر و یک هدست یک تکه خوب که به سوکت صوتی 3.5 میلی متری ختم می شود در این جعبه دیده می شوند.

 

 

 

البته یک کتابچه راهنما و یک کارت حافظه microSD با گنجایش دو گیگابایت که در درون گوشی جای داده شده است ، هم به همراه C3 ارائه می شوند. به دلیل تلاش برای پایین نگهداشتن قیمت تمام شده گوشی ، نوکیا از ارائه کابل USB به همراه آن اجتناب نموده است.

 

نمای 360 درجه Nokia C3

 

Nokia C3 با ابعادی معادل 13.6*58.1*115.5 میلی متر ، جزو گوشی های کوچک پیام رسان های QWERTY است .صفحه کلید از چهار ردیف تشکیل شده است و به همین دلیل نوکیا فضای زیادی برای جای دادن صفحه نمایش 2.4 اینچی در اختیار نداشته است. با این اوصاف هنوز هم گوشی به اندازه کافی کوچک است و مطمئنا در جای دادن آن در جیب تان یا کار کردن با آن دچار هیچ گونه مشکلی نخواهید شد.

این گوشی وزنی 114 گرمی دارد که با توجه به بدنه پلاستیکی گوشی ، احتمالا کمی بیش از آن چیزی است که از آن انتظار داشتید. البته قسمت هایی از بدنه C3 هم از فلز ساخته شده اند، برای مثال کاور باتری این گوشی کاملا از فلز ساخته شده است.

Nokia C3 وزن مناسبی دارد و از توازن خوبی برای استفاده با دو دست برخوردار است. ظاهر گوشی خیلی هم آنرا ارزان قیمت نشان نمی دهد.

 

طراحی

 

عکس ها نمی توانند یک گوشی را به خوبی به نمایش بگذارند. تصور می کنم ما خیلی خوش شانس بودیم که برای این بررسی بهترین رنگ گوشی در اختیارمان قرار داده شد. رنگ خاکستری و جلوه صخره ای مانند آن شاید تمامی توجهات را به خود جلب نکند اما مشخصا باعث خواهد شد که استحکام گوشی را بیش از پیش احساس نمایید. Nokia C3 یک گوشی ساده از سری 40 است اما  از نظر ساخت چیزی از گوشی هوشمند پیشرفته ای چون Nokia E63 کم ندارد.

 

 

 

البته مسلما نمی توان این گوشی را با E71 یا E72 مقایسه کرد. آنچه که مهم است این است که صفحه نمایش و صفحه کلید گوشی بسیار خوب هستند. C3 کمی ضخیم است اما گوشی های سری C سعی در ارائه طرح های فانتزی به کاربران ندارند.

Nokia C3 بر روی کاربرپسند بودن و کیفیت ساخت خوب متمرکز شده است. مونتــاژ گوشی بسیار خوب است و هیچگونه شکافی میان قطعات آن دیده نمی شود.لبه ها و کناره های جلو و پشت گوشی کمی باریک شده اند تا کار با گوشی آسان تر شود . این موضوع باعث می شود که گوشی بهتر در دست جای گیرد. البته نباید از زیبایی ای که این طراحی به گوشی بخشیده است ، هم غافل شد.

Nokia C3 در سه رنگ و طرح خاکستری ؛ طلایی و صورتی عرضه می شود. شاید تعداد و تنوع این رنگ ها کم باشد اما سلیقه اغلب کاربران را تحت پوشش قرار می دهد .

کناره جلویی C3 تماما از پلاستیک ساخته شده است و مقداری هم شیشه برای محافظت بهتر از سطح گوشی در آن به کار گرفته شده است. جلوه صیقلی پنل جلویی درست در مقابل جلوه مات کلیدهای کنترلی گوشی و صفحه کلید قرار دارد. سطح صیقلی گوشی به آسانی اثر انگشت را به خود جذب می کند اما پاک کردن سطح گوشی از آن ها هم بسیار آسان است.

صفحه نمایش 2.4 اینچی گوشی که تناسبی افقی دارد، قادر به نمایش 256000 رنگ و پشتیبانی از رزولوشن QVGA است . در این رده قیمتی می توان انتظار ارائه رزولوشن QVGA را داشت اما کیفیت تصویر صفحه نمایش به طرز شگفت انگیزی خوب است. خوانایی صفحه نمایش در برابر نور آفتاب هم چنین شرایطی دارد.

 

 

 

در زیر صفحه نمایش ، کلیدهای کنترلی گوشی به همراه کلید چندجهته آن جای داده شده اند. سه کلید در هر سمت کلیدچند جهته C3 دیده می شود. کلید های آغاز و پایان مکالمه در پایین ترین مکان ، کلیدهای کنترلی در بالا و کلید های اختصاصی Messaging و Contacts هم که می توان کارکردهای دیگری بدان ها تخصیص داد در میان آن ها جای داده شده اند.

کلیدهای کنترلی و کلیدچندجهته توسط کاربر قابل تنظیم و سفارشی سازی هستند. بهتر است کلیدهای کنترلی سمت چپ و راست را برای کنترل Active Standby استفاده نمایید که میانبرهای خوبی برای سرویس های شبکه های اجتماعی هستند. تمامی کنترل ها از اندازه مناسبی برخوردارند و استفاده از آن ها هم بسیار آسان است.

 

 

 

بهتر است نگاهی نزدیک تر به صفحه کلید QWERTY گوشی بیاندازیم.در Nokia C3 تردیدی که در مورد صفحه کلیدهای سری E حس می شد ، به چشم نمی آید. صفحه کلید QWERTY چهار ردیف دارد که تمامی کلیدهای آن به خوبی تعریف شده و از اندازه مناسبی برخوردارند . این امر باعث می شود که Nokia C3 را رقیبی بسیار خوب در تایپ متن برای E71 بدانیم. کلیدهای صفحه کلید محدب هستند و به همین دلیل به اندازه کلیدهای E71 دسترس پذیر و حتی نسبت به آن ها کمی بزرگترند. نور پس زمینه صفحه کلید هم خوب و قوی و بهتر از E71 است.

 

 

 

 

کناره سمت چپ Nokia C3 میزبان پورت MicroUSB  و اسلات کارت حافظه microSD است. هر دوی آن ها توسط یک پوشش پلاستیکی برای جلوگیری از ورود گرد و غبار محافظت می شوند .

گفته شده بود که Nokia C3 از کارت هایی با گنجایش 8 گیگابایت پشتیبانی می کند و در عمل هم C3 به آسانی از پس اداره کارت حافظه ما بر آمد.

 

 

 

در کناره سمت راست گوشی ، کنترل های چندانی ملاحظه نمی شود . گوشی کلیدهای تنظیم صدا و همین طور کلید شاتر دوربین اختصاصی ندارد . جهت های بالا و پایین کلید چندجهته برای تنظیم صدا و همین طور میزان بزرگنمایی استفاده می شوند و کلید مرکزی هم بعنوان شاتر دوربین به کار می رود.

کاور باتری با استفاده از اهرم هایی که در دو کناره گوشی تعبیه شده اند ، از جای خود خارج می شود (همانند نوکیا E71).  در گوشه پایین کناره سمت راست روزنه مخصوص بند گوشی جای داده شده است.

 

 

  

 

کناره بالایی Nokia C3 میزبان پورت 2 میلی متری شارژر و سوکت صوتی 3.5 میلی متری استاندارد است. کناره پایین گوشی هم کاملا خالی و عاری از کنترل است.

 

 

 

 

برخلاف پنل صیقلی جلوی گوشی ، بالا و پایین کناره پشتی از پلاستیک مات ساخته شده است و کاور باتری هم که در میان آن ها دیده می شود ، کاملا فلزی است. در اینجا اثرات انگشت دیگر مشکلی به شمار نمی روند. لنز دوربین 2 مگاپیکسلی و اسپیکر گوشی هم در کناره پشتی آن جای گرفته اند. اگر ظاهر زیبای لنز دوربین را کنار بگذاریم ، یک دوربین با فوکوس ثابت بسیار ناامید کننده است . بهتر است در بخشی جداگانه به بررسی این دوربین بپردازیم .

 

 

در زیر کاور آلومینیومی گوشی ، باتری 1320 میلی آمپری آن  که از نوع Li-Ion BL-5J است ، دیده می شود. اعلام شده است که این باتری تا 800 ساعت در حالت آماده به کار و تا 7 ساعت در حالت مکالمه دوام می آورد. با توجه به اینکه گوشی تنها در شبکه های 2G کار می کند . با وجود اینکه WLAN به انرژی زیادی نیاز دارد ، می توانید بر روی دوام زیاد باتری حساب باز کنید.

 

 

کیفیت ساخت قابل تحسین و طراحی فوق العاده برای یک گوشی تازه وارد ، فاکتورهای مثبت بسیار عالی به شمار می روند. C3 از ارگونومی خوبی برخوردار است - هم کار با گوشی و هم تایپ با صفحه کلید بسیار عالی و آسان هستند. اسلات کارت حافظه و سوکت صوتی 3.5 میلی متری استاندارد به آسانی قابل دستیابی اند . به نظر می رسد که ارزش گوشی از بهای پرداختی کاربر برای آن فراتر است.

 

 

رابط کاربری سری 40

 

Nokia C3 از رابط کاربری سری 40 نوکیا استفاده می کند اما طراحی ظاهری این رابط بسیار شبیه به ویرایش سوم سری 60 است. کلیدهای اختصاصی Messaging و Contacts هم سری E نوکیا را به یاد ما می آورند. در کل رابط Nokia C3 سعی می کند خود را بهتر از  آن چه که واقعا هست نشان  دهد.

این رابط تغییر زیادی نکرده است و تغییرات صورت گرفته  تنها به ظاهر آن ختم می شوند. هنوز هم از همان هسته S40 که قابلیت های محدودی دارد استفاده شده است و به همین سبب نباید انتظار معـجزه داشته باشید.

با اینحال ، نقاط قوت S40 چون سادگی و آسانی استفاده از امکانات اساسی و عدم کندی در اجرا هم هنوز به جای خود باقیست.سادگی همیشه هم چیز بدی نیست.

 

 

 

صفحه اصلی Nokia C3  از یک عکس پس زمینه پیش فرض استفاده می کند و اطلاعاتی چون قدرت آنتن دهی ، وضعیت باتری ، آیکن مربوط به پروفایل فعال و زمان قسمت بالایی صفحه را اشغال کرده اند. فونت ها بزرگ هستند و در تمام رابط به آسانی قابل خواندن هستند.

حالت Active Standby یا به قول نوکیا Home Screen صفحه اصلی پیش فرض است. این حالت شامل چهار بخش است که کاربران می توانند بنا بر نیازشان آن ها را جابجا کرده یا ویرایش کنند.می توانید آن ها را به شکل چند ویدجت محدود در نظر بگیرید.

به صورت پیش فرض ، ردیف بالایی مخاطبین مورد علاقه را به همراه Communities bar در خود جای داده است که به روز رسانی های Twitter و FaceBook را به نمایش می گذارد و در پایین آن ها نوار میانبر جای گرفته است.

 

 

  

 

بزرگترین نقص S40 ،عدم پشتیبانی از چندوظیفه گی است .ما در مورد اینکه این وضعیت تغییر کند ، تردید داریم. البته امکاناتی تعبیه شده است که بدون نیاز به قابلیت چندوظیفه گی امکان اداره رایج ترین عملکردها را مهیا می سازد- همانند نرم افزار جدید Communities که در پس زمینه به دریافت به روز رسانی ها می پردازد و نرم افزار Ovi Chat که بسیار سریعتر از رقبایی که بر مبنای J2ME هستند ، بار می شود.

هر دوی این نرم افزار ها به شما اجازه می دهند که آنلاین باقی مانده و حتی در صورت فعال نبودن نرم افزار ، آپدیت ها را دریافت نمایید که مشکل چند وظیفه گی را تا حدی در مورد پیام رسانی رفع می کند. به هر حال نمی توانید نرم افزارهای زیادی بیابید که بر روی S40 قابل نصب باشند.

نتیجه این کار دوام بیشتری باتری و هنگ نکردن اتفاقی گوشی در هنگام اجرای نرم افزار ها در پس زمینه است.

به هر حال ، گستره محدود انتخاب نرم افزار ها و نبود مرورگر اسناد آفیس بدون تردید بزرگترین مشکلات سری 40 هستند. اگر شما به این قابلیت ها نیاز دارید ، بهتر است نگاهی به گوشی های سیمبین نوکیا بیاندازید.

Nokia C3 از سنسور شتاب سنج برخوردار نیست اما فشردن کلید پایان مکالمه در حالت قفل گوشی یک ساعت بزرگ دیجیتال را به نمایش در می آورد که برای چک کردن زمان روش بسیار مناسبی است.

 

 

دفترچه تلفن

 

دفترچه تلفن Nokia C3  فضایی برای ذخیره 2000 مخاطب و تنظیمات خاص آن ها دارد.گرچه این فضا نامحدود نیست اما تصور می کنیم بسیاری از کاربران هرگز نیمی از این فضا را هم استفاده نکنند.مثل همیشه دفترچه تلفن سری 40 هیچ قابلیت شگفت انگیزی ندارد.

 

 

  

 

 به هر مخاطب می توان فیلدهای متنوعی نسبت داد اما تعداد شماره های تلفن اختصاص داده شده به هر مخاطب تا 5 عدد محدود شده است. فیلدهای مجزایی برای نام کوچک و نام فامیلی در نظر گرفته شده اند که باعث رفع مشکلات ایجاد شده در هنگام همگام سازی می گردند. می توان زنگ های خاصی به هر مخاطب تخصیص داد.

می توانید از فونت معمولی یا بزرگ در دفترچه تلفن استفاده کنید. روش نمایش لیست مخاطبین هم توسط کاربر قابل تنظیم است و می توانید آن ها را به شکل لیست ساده ای از اسامی ، لیستی از اسامی یا شماره ها و لیستی با اسامی و عکس های تخصیص یافته به آن ها مشاهده نمایید.

تنظیم میانبری برای شماره گیری سریع و یا افزودن یک مخاطب به مخاطبین مورد علاقه در Active Standby سبب می شود که سریعا به مخاطبینی که بیشترین تماس را با آن ها داشته اید ، دست پیدا کنید.

 

قابلیت های تلفنی

 

صدای گوشی در حین مکالمه و حتی در مواقعی که در بخش سیگنال های آنتن تنها یک نوار پر وجود دارد ، قوی و واضح است.گرچه قدرت ویبره آنقدرها هم زیاد نیست.

Nokia C3 فاقد قابلیت Voice Clarity است که یکی از قابلیت های رایج سری 40 به شمار می رود. در حین تماس ها گزینه ای هم برای ضبط آن ها در اختیار شما قرار داده می شود.

یکی دیگر از امکانات گوشی در این بخش قابلیت شماره گیری صوتی است. هیچ صدای از پیش ضبط شده ای در این بخش وجود ندارد.

 

 

 

Nokia C3 در این قسمت کاملا مستقل از اسپیکر عمل می کند. نوکیا در C3   از قابلیت شماره گیری هوشمند استفاده نکرده است.

ما Nokia C3 را با آزمون قدیمی بلندی صدای مان محک زدیم و این گوشی موفق به کسب امتیاز خیلی خوب شد.

 

پیام رسانی

 

بخش پیام رسانی Nokia C3   هم بخوبی از عهده انجام کاری که به آن واگذارده شده است برمی آید. این گوشی می تواند از انواع پیام های رایج SMS ، MMS و ایمیل و همین طور پیام های صوتی و فوری پشتیبانی نماید.

این گوشی از شبکه های اجتماعی و پیام رسانی فوری هم پشتیبانی می کند. در C3 از FaceBook ، Twitter  و Ovi Chat پشتیبانی می شود.

تایپ با صفحه کلید کامل Nokia C3 تجربه ای بسیار خوشایند است. رابط هم بسیار آشناست و زمان زیادی برای عادت کردن به آن نیاز نخواهید داشت.

 

 

در هنگام تایپ با زدن کلید Send گزینه های مختلفی در اختیار شما قرار می گیرد ،می توانید از میان مخاطبین موجود در دفترچه تلفن ، مخاطبین مورد علاقه ، آخرین کسانی که به آن ها پیام فرستاده اید و همین طور گزارش تماس ها ، فرد مورد نظر تان را انتخاب نمایید.

 

 

 

بخش ایمیل هم کار خود را بخوبی انجام می دهد و تقریبا تمامی نیاز های کاربران را پوشش می دهد. این بخش با پروتکل های POP3 ، SMTP و IMAP4 کار می کند و از چندین حساب کاربری به صورت همزمان پشتیبانی می نماید. این بخش از SSL هم حمایت می کند که برای مثال امکان کار با Gmail را نیز برای کاربر مهیا می سازد.

 

 

  

 

انجام تنظیمات ایمیل ها بسیار آسان است. تنها کاری که باید بکنید درج آدرس ایمیل و تایید کلمه عبور است . پس از آن C3  تمامی تنظیمات لازم را انجام می دهد.

بخش بعدی در سلسله مراتب بخش پیام رسانی ، پیام رسانی فوری یا IM است. Nokia C3 از Ovi Chat پشتیبانی می کند. اما تنها به کاربران Ovi محدود نیستید و می توانید با کاربران G-talk ، Yahoo و MSN هم به گفتگو بپردازید.

 

 

 

 

در گوشی های پیشین  بخش چت یک نرم افزار مبتنی بر J2ME بود و اجرای آن مدتی طول می کشید. اما در Nokia C3 این نرم افزار از نرم افزار محلی گوشی است و بنابراین حتی بدون دیده شدن نرم افزار هم می توانید به صورت آنلاین باقی بمانید . با انتخاب گزینه Reply نرم افزار با سرعت خارق العاده ای اجرا خواهد شد.

 

 

 

 

Ovi Chat بسیار جامع است. با استفاده از آن می توانید به صورت همزمان با چند نفر به چت بپردازید ، مکالمات را ذخیره نموده و کارهای دیگری از این قبیل را انجام دهید.در هنگام دریافت پیام جدید گوشی به صدا در می آید و اگر شما پنل چت را به صورت فعال در صفحه اصلی داشته باشید، می توانید فرستنده پیام را هم مشاهده نمایید.

در آخر باید به سرویس های شبکه های اجتماعی اشاره کنیم که باعث می شوند قابلیت های پیام رسانی C3 به گفتگوی تک نفره ختم نشوند. Nokia C3 با نرم افزار Communities عرضه می شود که Twitter و FaceBook را به صفحه اصلی می آورد.

 

 

  

 

بر خلاف پنل Chat ، این نرم افزار هم فرستنده پیام و هم خود پیام را (یا حداقل بخشی از آن در صورت طولانی بودن) به شما نمایش می دهد.

در هنگامی که چند پیام داشته باشید می توانید با استفاده از جهت های چپ و راست کلید چند جهته میان آنها به پیمایش بپردازید. گرچه بر خلاف نرم افزار Chat ، Communities یک نرم افزار جاواست و با اینکه پیام ها را در صفحه اصلی نمایش می دهد ، در صورتی که بخواهید به پیام پاسخ دهید ،برای اجرای آن باید مدتی منتظر بمانید .

 

 

 

 

Communities می تواند از چندین حساب کاربری به صورت همزمان برای FaceBook و Twitter پشتیبانی نماید اما هر بار تنها یکی از هر کدام از آن ها قابل دسترسی هستند.

 

گالری عکس و مرورگر فایل ها سرانجام از هم جدا شدند

 

گالری سری 40 به صورت همزمان سعی داشت چندین وظیفه مختلف را انجام دهد و به همین دلیل گالری عکس یکی از نقاط قوت S40 به شمار نمی آمد. اما بالاخره آیکن مجزایی به این منظور در منوی اصلی تعبیه شده است ، Photos تنها برای مشاهده عکس ها و ویدیوها در Nokia C3به کار گرفته می شود.

عملکردهای این بخش تغییرات زیادی نداشته است اما دیگر مرور فایل ها به  روش مرور عکس ها صورت نمی پذیرد.

 

 

 

 

نرم افزار Photos در Nokia C3 تنها یک حالت نمایش دارد که نمایی مشبک از دوازده عکس را در صفحه به نمایش می گذارد.بزرگنمایی بر روی یک عکس بسیار آسان است و میانبرهایی برای افزایش و کاهش بزرگنمایی تعبیه شده اند. بزرگنمایی سریع و روان  انجام می گیرد.

 

 

 

می توانید عکس های تان را در آلبوم هایی مجزا سازماندهی کنید و به ترتیب زمانی به مشاهده آن بنشینید. البته امکان تنظیم اسلاید شو هم در این گالری در نظر گرفته شده است.

نرم افزار قدیمی Gallery هم همچنان در این رابط وجود دارد اما این بار در منوی Application جای داده شده است. این نرم افزار خصوصا برای یک گوشی غیر هوشمند ، یک File Manager توانمند است . این نرم افزار قادر به اداره پوشه ها و فایل هاست.

 

 

 

 

پخش کننده موسیقی

 

پخش کننده موسیقی در Nokia C3 هم ظاهر زیبایی دارد و هم از قابلیت های خوبی برخوردار است.

پخش کننده موسیقی می تواند آهنگ ها را بر حسب نام خواننده ، آلبوم و سبک آن ها مرتب نماید. این نرم افزار می تواند فرمت هایی از قبیل AAC ، AAC+ ، eAAC+ ، MP3 ، Mp4 ،WMA و AMR-NB را پشتیبانی کند. از پروفایل A2DP هم پشتیبانی صورت می پذیرد و به توسط آن می توانید با استفاده از هدست های بلوتوث به آهنگ های مورد علاقه تان گوشی کنید. حالت های پیش فرض برای اکولایزر در نظر گرفته شده است و در صورت نیاز می توانید حالت های جدیدی هم به آن ها بیافزایید.

 

 

  

 

مثل همیشه نام خواننده و عنوان آهنگ در حال پخش در صفحه اصلی نمایش داده می شود . آنها در قسمت موسیقی و رادیو در صفحه اصلی نمایان می گردند.

 

 

 

کلیدهای تنظیم کننده صدا در این گوشی تعبیه نشده اند که این بدان معناست که برای تغییر بلندی صدا باید پخش کننده موسیقی در حالت فعال باشد.

 

رادیو اف ام با RDS

 

Nokia C3 به یک رادیو اف ام با RDS  هم مجهز است. این نرم افزار هم ظاهری مشابه نرم افزار پخش کننده موسیقی دارد و تمامی عملکردهای پایه ای را پوشش می دهد.

 

 

 

 

این رادیو از RDS هم پشتیبانی می کند و می توانید گوشی را برای جستجو و ذخیره تمامی ایستگاه های موجود در منطقه تان تنظیم نمایید. اطلاعات RDS و فرکانس ها در روی صفحه اصلی نمایش داده می شوند.گزینه ای با عنوان Station Directory هم در این نرم افزار تدارک دیده شده است که اطلاعاتی را از اینترنت راجع به ایستگاه های رادیویی محلی دانلود می کند.

 

پخش کننده ویدیویی بسیار محدود

 

پلت فرم S40 هیچگاه در پخش ویدیویی عملکرد خوبی نداشته است و این بار هم در این بخش تغییری حاصل نشده است. البته ما انتظار پشتیبانی از فرمت هایی نظیر DivX را در گوشی ای همانند Nokia C3 نداریم.

 

 

 

 

پخش کننده ویدیویی Nokia C3با فرمت های 3GP و MP4 سازگار است. ویدیوها می توانند در حالت تمام صفحه پخش شوند و امکان حرکت سریع رو به جلو یا رو به عقب در فیلم ها نیز در نظر گرفته شده است.

 

کیفیت صدای تحسین برانگیز، بلندی صدای کم

 

کیفیت صدا جزو بخش هایی است که همیشه انتظار نتایجی خوب از گوشی های نوکیا در سال های اخیر از آن می رفته است. خوشبختانه C3 هم از این امر مستثنی نیست و صدایی واضح و خوب به کاربر ارائه می کند.

پاسخدهی به فرکانس ها در تمامی محدوده قابل شنوایی عالیست و سطح نویز و دامنه پویا هم در بهترین حالت خود قرار دارند. میزان انحراف ها هم بسیار پایین و راضی کننده است.

تنها دو چیز کیفیت صدای Nokia C3 را از حد کامل دور می کنند . نقص بزرگتر به سطح صدای پایین تر از حد متوسط هدست ها باز می گردد .

 

 

دوربین 2 مگاپیکسلی با فوکوس ثابت

 

Nokia C3 به یک دوربین 2 مگاپیکسلی است که قادر است عکس هایی با حداکثر رزولوشن 1200*1600 پیکسل ثبت نماید و همانطور که انتظار می رود نتایج حاصل از آن هم چندان خیره کننده نیستند.

همانند سایر گوشی های سری 40 این دوربین هم از امکانات کمی برخوردار است اما می توان با توجه به قیمت گوشی این امکانات را قابل قبول پنداشت.تنظیماتی چون تراز سفیدی ، سه حالت کیفیت مختلف و جلوه های متنوع در این دوربین در دسترس هستند. ثبت پیاپی عکس ها در دو حالت افقی و عمودی را هم می توان جز گزینه های در دسترس دانست.

 

 

  

 

همانطور که انتظار می رفت کیفیت عکس ها بسیار پایین است. عکس ها پر از نویز هستند و 2 مگاپیکسل اصلا برای ثبت جزئیات مناسب نیست.تراز رنگی هم با دقت چندانی ثبت نمیشود. در کل توصیه می کنیم تنها برای ثبت عکس های مخاطبین از دوربین C3 استفاده کنید.

 

ضبط ویدیویی

 

Nokia C3 در بخش ضبط ویدیویی هم عملکرد بسیار ضعیفی دارد. این گوشی قادر است تصاویر ویدیویی را با رزولوشن QVGA و نرخ 20 فریم بر ثانیه ضبط کند که با هیچ استانداردی نمی توان آن را قابل قبول دانست. تصور می کنیم این نوع ویدیوها تنها برای ارسال توسط MMS مناسب باشند.

 

 

 

امکانات ارتباطی

 

 Nokia C3 از نظر امکانات ارتباطی با برترین گوشی های بازار قابل مقایسه نیست اما در رده خودش قابلیت های خوبی عرضه می کند.

Nokia C3 از پشتیبانی چهاربانده از GSM/EDGE بهره می برد و به همین دلیل می توانید در سرتاسر جهان از آن استفاده کنید. EDGE پهنای باند مناسبی را برای IM ، به روز رسانی های Twitter و FaceBook وحتی مرور روان وب توسط Opera mini در اختیار شما می گذارد.

هنگامی که نیاز به انتقال مقادیر زیادی داده دارید ، Wi-Fi به کمک شما می آید. Wi-Fi از 3G سریعتر است و احتمالا به اندازه کافی شبکه برای اتصال به آن خواهید یافت.

 

 

 

 

در آخر باید به بلوتوث 2.1 اشاره کنیم که از هدست های استریو هم پشتیبانی می کند. با استفاده از سوکت صوتی 3.5 میلی متری استاندارد می توانید هدست های دلخواه تان را به گوشی متصل نموده و از آن ها لذت ببرید. پورت MicroUSB هم بسیار خوب است و با یک پوشش پلاستیکی پوشانده شده است اما متاسفانه امکان شارژ گوشی از طریق آن وجود ندارد.

برای انتقال داده به گوشی هم می توانید از کارت حافظه MicroSD استفاده نمایید که به آسانی قابل دستیابی است و امکان تعویض سریع آن هم وجود دارد.

 

Opera Mini ؛ مرورگــر برگــزیده

 

مرورگر پیش فرض C3 ، Opera mini 4.2 است. می توانید نسخه جدید آن را هم دانلود نموده و از امکانات آن لذت ببرید.

مرورگر نوکیا هم در C3 دسترس است اما وظایف دیگری برعهده آن گذارده شده است.

Opera mini به این روش کار می کند که ابتدا صفحات در سرورهای opera رندر شده و سپس با فرمتی کم حجم تر به گوشی ارسال می شوند. با این روش هم حجم داده ها و کیفیت صفحات کاهش می یابد، اما در صفحه نمایش کوچک Nokia C3 تشخیص این امر دشوار است.

اگر تفاوت کیفیت عکس ها را کنار بگذاریم ، فشرده سازی به صرفه جویی در هزینه ها به شما کمک قابل توجهی خواهد کرد. برای مثال Gsm.ir که حجمی برابر با 370 کیلوبایت دارد در Opera mini با حجمی برابر با 70 کیلوبایت بار می شود.

همانطور که اشاره شد ، با این روش سرعت بار شدن صفحات افزایش می یابد، Nokia C3  برای مرور صفحات وب متکی بر EDGE است وبه همین سبب  دانلود داده های کمتر به معنای سرعت بالاتر مرور صفحات وب است. الگوریتم رندر صفحات بسیار خوب است و تقریبا همه صفحات بخوبی نمایش داده می شوند.

 

 

  

 

مرورگر نوکیا وظیفه اداره سرویسهای وب را بر عهده دارد. این سرویس ها نرم افزارهای مبتنی بر وب کوچکی چون AccuWeather  ، Reuters ، Myspace و ... هستند. می توانید در صورت نیاز سرویس های جدیدی هم به آنها بیافزایید.

 

 

  

 

مرورگر وب S40 به خوبی از کدهای جاوا اسکریپت پشتیبانی می کند اما opera mini پشتیبانی محدودی از آن ها دارد.

نمی توانید از مرورگر وب S40 برای مرور صفحات وب استفاده کنید . هیچ راهی برای درج آدرس در آن وجود ندارد و با انتخاب گزینه Browse web از منوی اصلی نرم افزار Opera mini اجرا می شود.

 

سازمان دهنده و نرم افزارها

 

سازمان دهنده Nokia C3  به خوبی طراحی شده است و قابلیت های مدیریت زمان خوبی با رابطی کاربر پسند در اختیار کاربر قرار می دهد. تقویم سه حالت نمایش ماهانه ، هفتگی و روزانه دارد و در آن 5 نوع مختلف از رویدادها قابل تعریف هستند.

 

 

 

 

هشدارها را هم می توان برای به صدا در آمدن در روزهای مختلف هفته ، حتی در صورت خاموش بودن گوشی ،تنظیم نمود.

 

 

 

گزینه های دیگری هم برای سازماندهی از قبیل Voice Recorder با محدودیت ضبط  60 دقیقه ای ، یک کورنومتر و یک تایمر هم در این بخش وجود دارد.

 

 

 

و در آخر باید به ماشین حساب Nokia C3  اشاره کنیم که در دو نسخه پایه ای و پیشرفته ارائه شده است. علاوه بر این ماشین حسابی هم مخصوص محاسبات وام ها در نظر گرفته شده است.

 

 

 

 

نرم افزار مبدل واحد را می توان به عنوان اولین گزینه از نرم افزارهای اضافی گوشی مورد بررسی قرار می دهیم.  این نرم افزار گزینه های مختلفی برای تبدیل واحد ها پیشنهاد می کند و اگر اطلاعات کافی برای آن مهیا شود ، می توان برای تبدیل ارزها هم از این نرم افزار بهره گرفت.مبدل دیگری هم وجود دارد که امکان تبدیل واحدهای اندازه گیری کفش ها و لباس ها در سراسر دنیا را به یکدیگر فراهم می کند.

 

سخن پایانی

 

از زمان وقوع انقلاب صنعتی قیمت همه چیز پایین تر آمده است. محصولات ارزان قیمت  این عصر  به زیبایی صنایع دستی نیستند اما آن ها گاهی حتی از همتایان گران قیمتشان هم بهتر عمل می کنند.

بنابراین Nokia C3 بهتر از گوشی های سری E نیست. اما کار می کند و در پیام رسانی نمی توان نقصی در آن مشاهده نمود. نباید از ظاهر زیبای گوشی هم بگذریم ، C3 با لبه های باریک ، کاور فلزی باتری و پنل صیقلی جلوی گوشی بسیار زیبا و جذاب است.

با پشتیبانی از Wi-Fi و وجود کلیدهای اختصاصی Contacts و Messaging که شبیه به این کلیدها در سری E هستند به نظر می رسد که Nokia C3 هم می تواند به موفقیتی چون Nokia E72 دست یابد.

البته نباید از محدودیت های نرم افزاری گوشی چشم بپوشیم. Nokia C3 تنها برای پیام رسانی طراحی شده است و از فایل های آفیس پشتیبانی نمی کند.عدم پشتیبانی از چند وظیفه گی هم به آن معناست که برای مثال نمی توانید Skype را در پس زمینه در حال اجرا باقی گذارید. و حتی اگر امکان این کار را داشته باشید ، نسخه های J2ME این نرم افزارها تنها از پیام رسانی فوری پشتیبانی می کنند و نمی توانید از تماس های صوتی بهره بگیرید.

و به همین دلیل بهتر است به پیام رسانی بازگردیم. در حالیکه Ovi Chat از شهرت زیادی برخوردار نیست ، G-talk ، Yahoo ، Frings (یا همان Skype) ، Windows messenger ، ICQ و AIM از سرویس های پیام رسانی مشهور در دسترس در C3 هستند.

نرم افزار Communities جنبه های اجتماعی پیام رسانی را کنترل می کند. Twitter و FaceBook به شما اجازه می دهند که با تمامی دوستان تان در ارتباط باشید. Communities و Chat امکان اجرا در پس زمینه را هم دارند و می توانند شما را برای همیشه به صورت آنلاین نگاه دارند.

Nokia C3 از امکاناتی برخوردار است که یافتن آن ها در این رده قیمتی به نظر غیرممکن می آید. صفحه کلید QWERTY ، Wi-Fi و سرویس های پیام رسانی فوری و شبکه های اجتماعی ، همه و همه تنها با قیمتی کمتر از 100 یورو در دسترس شما هستند.

احتمالا اصلی ترین رقیب این گوشی iNQ Chat 3G است که یک گوشی QWERTY ساده است و از پیام رسانی فوری و سرویس های شبکه های اجتماعی هم پشتیبانی می نماید. این گوشی از Wi-Fi پشتیبانی نمی کند اما با شبکه های 3G سازگار است و علاوه بر این Skype به صورت یک نرم افزار محلی در آن عرضه شده است.

رقیب دیگری که می تواند مبارزه را بر C3 دشوار کند ، LG GW300 است. در اینجا هم از Wi-Fi خبری نیست و، دوربین گوشی دو مگاپیکسلی است اما این بار از چندوظیفه گی پشتیبانی می شود و علاوه بر آن نرم افزار FaceBook هم در آن عرضه شده است.

گوشی دیگری که باید به آن نگاهی بیاندازید BlackBerry Pearl 8120 است که به جای صفحه کلید QWERTY از SureType استفاده می کند و همانند Nokia C3 به شبکه های 2G و Wi-Fi متکی است. اما تفاوت عمده ای میان این گوشی و C3 و همین طور iNQ Chat 3G وجود دارد و آن پشتیبانی از ویرایش فایل های آفیس و در عین حال نبود سرویس های شبکه های اجتماعی است.

Nokia E5 گوشی هوشمندی است که کاربرانی کاملا متفاوت را هدف قرار داده است. از نظر ظاهری این دو گوشی بسیار مشابه یکدیگرند اما E5 به سیمبین ، پردازنده 600 مگاهرتزی ، 3G با HSDPA و یک دوربین 5 مگاپیکسلی تجهیز شده است. از این نظر می توانید نگاهی به E71 و E72 هم بیاندازید اما اگر تمایلی به استفاده از سخت افزار قدیمی ندارید ، E63 هم می تواند یکی از گزینه های در اختیار شما باشد.

پیام رسانی ارزان ، چیزی که Nokia C3 از داشتن آن به خود می بالد. پشتیبانی چهاربانده از GSM و Wi-Fi امکان دسترسی به اینترنت در سرتاسر جهان را مهیا نموده  و C3 را ابزاری مناسب برای در تماس ماندن با خانواده و دوستان بدل می کنند. ظاهر زیبا و قابلیت های متمرکز بر کاربران جوان و همین طور قیمت ارزان و مناسب گوشی حتما توجهات بسیاری را به C3 جلب خواهد کرد.

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها