0

دستيابي به روش جديد كاربرد ليزر براي درمان گرفتگي عروق كرونر قلب

 
svh2005
svh2005
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 18447
محل سکونت : مازندران

دستيابي به روش جديد كاربرد ليزر براي درمان گرفتگي عروق كرونر قلب
دوشنبه 15 فروردین 1390  12:12 PM

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاري فارس به نقل از روابط عمومي دانشگاه صنعتي اميركبير، سيدمحمد عترتي خسروشاهي، استاد دانشكده مهندسي پزشكي دانشگاه صنعتي اميركبير، با اشاره به فعاليت‌هاي مختلف علمي آزمايشگاه ليزر و نانو بيوفتونيك اظهار داشت: يكي از بخش‌هايي كه در آن تمركز كرديم، درمان بيماري‌هاي عروق كرونر براي پيشگيري از سكته قلبي است.

وي افزود: ليزر روش مناسبي براي درمان بيماري‌هاي گرفتگي عروق كرونري به شمار مي‌رود ولي مشكل آن باقي ماندن بقاياي لخته در ديواره رگ است بنابراين طرح تلفيق تابش پرتو ليزر و نانوذرات حاوي دارو در اين آزمايشگاه مورد نظر قرار گرفت.

محبوبه محمودي پژوهشگر اين طرح نيز با اشاره به مشكلات كاربرد روش‌هاي متداول درمان بيماري‌هاي گرفتگي رگ‌هاي كرونر از جمله استفاده از بالن آنژيوپلاستي، استنت (يا داربست)، دارودرماني و در نهايت جراحي بايپس گفت: احتمال بازگشت گرفتگي و نيز مشكلات عمل قلب باز در روش جراحي از جمله عوارض و دشواري‌هاي كنوني به شمار مي‏روند.

وي پاكسازي كامل رگ‌هاي قلب با قطرهاي مختلف را از ويژگي‌هاي اين روش برشمرد و افزود: در آزمايشگاه سخت‌ترين تركيب لخته را شبيه‌سازي كرديم و موفق شديم، با روش جديد آن را برطرف كنيم.

محمودي روش كار را شامل تزريق نانوذرات حاوي داروي حل كننده لخته به وسيله لوله‌اي باريك در محل لخته ذكر كرد و گفت: همراه با تزريق اين نانوذرات، پرتوي ليزر نيز با ويژگي‌ها و طول موج مشخص (به دليل جلوگيري از آسيب به ديواره رگ)،‌ در محل لخته پرتودهي مي‌شود و سبب انتقال نانوذرات به داخل لخته مي‌شود.

وي افزود: ليزر به صورت پالسي يا ضربان‌دار به لخته تابيده شده و در اثر برهم‌كنش ليزر و لخته و با ايجاد حباب‌هايي در لخته سبب نفوذ نانوذرات در منافذ ريز لخته مي‌شود، سپس داروي ضد لخته از جدار ذرات با پوشش دوگانه در درون لخته آزاد شده و آن را از بين مي‌برند.

پژوهشگر طرح، تهيه نانوذرات داروي ضد لخته و رهايش كنترل شده دارو را از ديگر دستاوردهاي اين طرح برشمرد و گفت: در روش دارودرماني و روش‌هاي ديگر درمان بيماري‌هاي گرفتگي رگ، اين دارو به ميزان (دوز) زياد با توجه به نيمه عمركوتاه اين دارو به شكل تزريقي وارد جريان خون مي‌شود و موجب خونريزي در افراد مسن و كساني كه داراي زخم باز در بدن هستند، مي‌شود.

وي افزود:‌اين در حالي است كه نانوذرات با حجم بسيار كمتر دارو، دقيقا در محل لخته تزريق مي‌شوند و انتقال آنها توسط ليزر سبب اثر بيشتر دارو بر روي لخته ‌شده و همچنين از خونريزي جلوگيري مي‌شود.

براساس اين گزارش اين طرح در مقطع دكتري مهندسي پزشكي با راهنمايي سيدمحمد عترتي خسروشاهي انجام شده است و در مرحله بعد در حيوانات آزمايشگاهي مورد آزمايش قرار مي‌گيرد تا پس از موفقيت در آن، به مرحله آزمون انساني برسد.

اگر من و شما خودمان را  اصلاح کنیم ، جامعه درست می شود

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها