خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: فناوري استراتژيك
پژوهشگراني از دانشگاه ايالت جکسون با استفاده از يک فرايند دو مرحلهاي که نانوذرات طلايي شبيه به هسته «پف فيل» خلق ميکند، توانستند نانوذراتي بسازند که قادر به آشکارسازي تعدادي به اندکي 50 سلول پروستات بدخيم هستند و نقش يک چاقوي جراحي گرمايي را در کشتن اين سلولها بازي ميکنند.
به گزارش سرويس فناوري ايسنا، سيگنال نوري توليد شده بوسيله اين نانوذرات، همچنين با کشته شدن سلولها کاهش مييابد و همين امر ميتواند وسيلهاي براي ردگيري پاسخ سلولهاي تومور پروستات به درمان گرمايي باشد.
خود اين نانوذرات بعد از سنتز براي بدن سمي خواهند بود، ولي اين پژوهشگران از اين مولفه سمي براي اتصال آپتامرهاي هدفگيريکننده تومور و پادتنهاي تک کلونه به ساختارهاي طلايي پف فيلگونه استفاده کردهاند.
اين نانوذرات هنگامي که تحت تابش قرار ميگيرند، ميتوانند نوري با فرکانس متفاوت گسيل کنند که با استفاده از طيفسنجي رامان تقويت شده - سطحي(SERS) قابل آشکارسازي است.
اين نانوذرات در نقش عاملهاي تصويربرداري SERS آنقدر کارآمد هستند که ميتوانند بعد از پيوند خوردن به خوشههايي که شامل فقط 50 سلول هستند، سيگنال نوري قابل آشکارسازي توليد کنند و اين عمل به دليل اين حقيقت است که اين نانوذرات به شکل خوشههايي در ميآيند که ميتوانند نقاط داغ در تصوير SERS توليد کنند.
اين نانوذرات طلا به محض اينکه به سلولهاي سرطاني پروستات پيوند بخورند، ميتوانند نور را جذب کرده و آن را به گرما تبديل کنند و دماي موضعي را به 48 درجه سانتي گراد که براي کشتن سلولهاي توموري كافي است، افزايش دهند.
طي اين آزمايش، پژوهشگران پي بردند که با کشته شدن سلولهاي تومور شدت سيگنال SERS کاهش پيدا ميکند. مطالعات بيشتر نشان ميداد که يک همبستگي خطي و مستقيم بين تعداد سلولهاي کشته شده و کاهش شدت سيگنال وجود دارد و ميتوان از اين نوع اندازهگيري در ارزيابي اثر درماني معالجات فتوگرمايي استفاده کرد.
اين پژوهشگران جزئيات نتايج کار تحقيقاتي خود را در مقالهاي تحت عنوان «تشخيص هدفگيري شده بر اساس نانو پف فيل طلا، معالجه نانو درماني و پايش در جاي پاسخ درمان سلولهاي سرطاني پروستات با استفاده از طيفسنجي رامان تقويت شده سطحي» در مجله Journal of the American Chemical Society منتشر کردهاند.
انتهاي پيام
|